Пичове помагайте!

helf_php

Active Member
Здравейте знам че тва нее форум доктор точка цом. Ама само в този форум пиша в други нямам рег пак и някой може да е имал същия проблем нали уж тука повечето с комп зимат пара та помагайте нали покрай компа по доста часове седя и не съм усетил как съм седял на криво и имам чуството че врата и гърба са се изкривили е :shock:
И гърба ме боли и врата :cry: и то от доста време и ходя кат крив :-o
Та да сте имали подобни проблеми та да ми дадете идея как да се спася :(
 
От: Пичове помагайте!

Маай злобарки брат, шсъ изпрайш.
 
От: Пичове помагайте!

Отиди на лекар бе човек, това може да ти остави трайни последици. Иначе движение трябва! не може цял ден да стоиш на стол и да очакваш след години да си с нормална стойка. Спортувай....
 
От: Пичове помагайте!

Ако имаш увреждане на седалищният нерв, ти трябва позиционно лечение чрез ортопедично легло или с други думи - лягаш на дивана по гръб, като си слагаш в горната част 1-2 твърди възглавници, за да ти е повдигната глава. Също така поставяш под сгънките на краката навито на руло одеало или други възглавници. Целта е краката също да са леко присвити и повдигнати. Формата на тялото придобива форма на буквата S. Тъй като не е много удобно да се спи така, в същото състояние на тялото може да се лежи и странично.
Също така отиди в някой спа хотел, където предлагат гръбна екстензия и направи 3-4 процедури, комбинирано с подводен масаж, лазер терапия, електролити и т.н. Преди всичко посети невролог или ортопед-травматолог. Вероятно имаш прищипан нерв в долната част на гръбначния стълб.
Може да пиеш Мидокалм, както и да се мажеш с Нифлугел.
Това е от личен опит...
 
От: Пичове помагайте!

както вече ти казаха - почни да спортуваш нещо.
Може да си купиш и някой фитнес уреди за дома.
 
От: Пичове помагайте!

Това не е за подценяване. Има хора, които се обездвижват от такива прищипани нерви...
 
От: Пичове помагайте!

За всеки е различно средството за раздвижване, но във всеки случай оплакванията говорят за необходимост от раздвижване. Ако имате възможност направете една консултация с кинезитерапевт. Един добър масаж може да свърши също хубава работа. Но и ежедневно ще трябва да се раздвижвате.
Успех!
 
От: Пичове помагайте!

Прави мъртва тяга и клекове 2-3 пъти в седмицата.
 
От: Пичове помагайте!

Отиди на лекар първо,а след това се хвани да вървиш поне 10 км на ден и ще си окей.Отделно може да си правиш по 10-15 клякания,също толкова лицеви опори и коремни преси.Но първо отиди да ти направят снимка и ако има някакво изкривяване,да го оправиш докато не е късно.
 
От: От: Пичове помагайте!

хаха да точно мъртва тяга за него :D

Mъртва тяга и разтягания помагат при подобни проблеми. Знам го от личен опит, само че трябва да се прави с правилна техника.
 
Малко да изкоментирам стара тема. След над година и половина тренировки във фитнеса и навън на лостове вече всичко си е Ок. От начало беше трудно ама с времето нещата се подобряват.
 
  • Like
Реакции: KISS
Много лошо, но с времето според мен може да ти мине. Посещавай лостове, фитнес зали, упражнения за врат, просто спортувай, никой не е каза като "животно". :)
 

Горе