Платформа за онлайн магазин

miraco

Member
Колеги, каква платформа е най удачна за онлайн магазин за козметика. Предпочитам някоя готова платформа която автоматично да се обновява а някой писан CMS.

Сайта ще е за Португалия
Сайта ще е само за козметика от Роза
Да има за онлайн плащания чрез карта
Да има възможност за регистрация и клиентски акаунти
Да има възможност за два или три езика на страниците
ДА е лесен за поддръжка
Да има мобилна версия.
 
Повече от един език = изключвам WooCommerce.
Може би Престашоп.
 
  • Like
Реакции: Sky
Съгласен съм с предложението на колегата за избор на CMS Prestashop.
Доколкото съм работил с нея мога да кажа, че платформата speed/mobile friendly/SEO friendly out of the box.

Админ панела е много интуитивен, работи бързо и е лесен за поддръжка.

Единствено бих те посъветвал да провериш за евентуални Extension-и, които ще ти се наложи да добавяш в бъдеще.
Prestashop няма толкова богат избор откъм безплатни решения (за разлика от WooCommerce и Opencart) и плъгините са им малко по-скъпички в сравнение с другите 2 платформи.
 
Колеги, каква платформа е най удачна за онлайн магазин за козметика. Предпочитам някоя готова платформа която автоматично да се обновява а някой писан CMS.

Сайта ще е за Португалия
Сайта ще е само за козметика от Роза
Да има за онлайн плащания чрез карта
Да има възможност за регистрация и клиентски акаунти
Да има възможност за два или три езика на страниците
ДА е лесен за поддръжка
Да има мобилна версия.

Не са много изискванията, но има ли нещо специфично за това, че е магазин за козметика?
Някакви специални опции към продуктите?
Нещо специфино за доставките и т.н?
Бюджет?
Нещата, които си изброил, се покриват от всички Open source и SaaS платформи на практика(щото са базови просто).
 
От години работя с Преста, но бих го направил на Shopify
 
Винаги ми e било смешно как прохождащите в онлайн търговията дефинират техническото си задание. Какво общо има продуктовата гама с CMS-а ?!? Дали е за козметика, пластмасови пишки или интимен гел няма никакво отношение към избора на пратформа. Като питате за пратформа първо си преценете колко записа ви е номенклатурата на продуктовия каталог, колко ви е бюджета за изготвяне и евентулно ако сте решили да го правите самоделка, щото кинти няма, преценяте с коя платформа можете да се справите. Всичко останало изброено го имат всички платформи, но за да го накараш да работи като един цялостен организъм ти трябва специалист, защото ако ти беше такъв нямаше да питаш подобна глупост
 
Последно редактирано:
Винаги ми у било смешно как прохождащите в онлайн търговията дефинират техническото си задание. Какво общо има продуктовата гама с CMS-а ?!? Дали е за козметика, пластмасови пишки или интимен гел няма никакво отношение към избора на пратформа. Като питате за пратформа първо си преценете колко записа ви е номенклатурата на продуктовия каталог, колко ви е бюджета за изготвяне и евентулно ако сте решили да го правите самоделка, щото кинти няма, преценяте с коя платформа можете да се справите. Всичко останало изброено го имат всички платформи, но за да го накараш да работи като един цялостен организъм ни трябва специалист, защото ако ти беше такъв нямаше да питаш подобна глупост
Аз пък не разбирам какво значение има платформата изобщо за прохождащ бизнес.

Валидиране на идеята и без плана са важни с минимум вложени време и пари.

Играл съм го тоя филм много. Месеци наред мислене на домейн и лого и неща дето не продават.

Сега тествам бизнес идея прочети без пари. И ако има надежда за бизнес плана е лесно вече. Въпрос на математика по скоро.
 
Според мен има голямо значение платформата по две основни причини: бюджет и ноу хау. Дори не говоря за подводните камъни, които системата би могла да има без да се разбере в детайли повечето и функционалности.

Съмнявам се, че някой с бюджет за WP би погледнал към нещо къстам, дори и Magento. И такъв, които не е виждал никога през живота си Prestashop да реши да прави нещо на него, като през годините се е борил с Opencart, това са неща от значение. И говорим за техническата част, @Alex97 , твоя поглед е малко по-над тия неща, което не е лошо, но тук нещата са с по технически характер, поне по думите на автора.
 
Автора на темата пита за платформа и след 2-3 пост тая ключова за seo дума вече не я виждам. Дайте сега всички да наливаме акъл как се прави бизнес и пари в тема за "платформа за онлайн магазин". Такава е...Няма да се учудя, ако автора е преместил темата ментално във "спам" в съзнанието си. Все пак там той си е Админа ;).
 
Артикули, очакван дневен трафик, платежен метод ???
 
Последно редактирано:
Запитай се няколко въпроса и после избери на тази база система. Идеята не е ли да ти върши работа все пак и да ти е удобна. Чувстваш се добре при работа с нея и не ти създава грижи в бъдеще. Виж коя отговаря на изискванията и давай. Много му мислите тук. А решението е в отговорите. А най-лесно, плати на някой да те изконсултира, просто наеми друг да го създаде и те обучи и ти само си гледай напред.
 

Горе