Плъгин за блокиране на някои държави.

D.Ivanov

Well-Known Member
Здравейте,

Искам да блокирам посещенията към сайта си от някои държави, виждам, че има няколко плъгина за това и ще съм благодарен, ако някой сподели какъв плъгин използва и дали върши добра работа, работи ли с последната версия на wordpress и т.н.

Благодаря предварително!
 
От: Плъгин за блокиране на някои държави.

Не са нужни добавки, излишно е.

Можеш да вземеш списък на мрежите от сайтове като този http://software77.net/geo-ip/ и да ги блокираш чрез htaccess или защитната стена на сървъра. Много по-ефективно е от добавянето на поредният плъгин.
 
От: Плъгин за блокиране на някои държави.

Ако сървърът е твой, има една PECL приставка за php за GeoIP. Ако ли не, може да си изтеглиш такава листа от разни места и чат-пат да обновяваш данните.
Навремето (преди да премина на PECL подобрението) ползвах за източник http://ip.ludost.net/
Ако са константни блокиранията може да зададеш мрежите към iptables (ако имаш такива права), което е по-лекият откъм натоварване вариант, или в .htaccess. Има вариант да го добавиш и към самата сайт система, но това е възможно най-тежкият вариант (не че и така не става).
 
От: Плъгин за блокиране на някои държави.

Благодаря ви за отговорите, направих го чрез htaccess, но възниква още един въпрос за мен: На колко време трябва да тегля новите IP-та и да ги замествам, тоест на колко време горе долу се правят някакви ъпдейти или смени на IP, ако разбира се има някакъв такъв определен период...?
 

Горе