Подкрепяте ли протеста на полицията?

От: Подкрепяте ли протеста на полицията?

Да :), 1500 лева минимална заплата за БГ и всичко е наред :), кой заслужава и кой не, не е от значение
 
От: Подкрепяте ли протеста на полицията?

Ми аз говоря за утопична ситуация, много от западните мениджъри дето взимат по 1-2 милиона бонуси годишно, не ги бива пишките да си почешат даже. И според мен заплатите в БГ се държат изкуствено ниски, ама ако почна да развивам теории ще се разводни темата. Имам предвид, че много ясно, че има подкупни боклуци, но ако заплатата е достатъчно голяма и контрола висок тези пари си струват. В момента на народа много повече пари му струва всичко, като се сложат кражби, корупция и.т.н. на кантара.
 
От: Подкрепяте ли протеста на полицията?

Вярваш, че с по-високи заплати ще се промени тяхното битие :) как виждаш, някой който трудно пише името си или прави операции (без да знае от коя страна се хваща скалпела, защото мама или тати са платили за образованието му, а той даже не се е вяснал на единици лекции) да не вземе рушвет (след като друг начин няма да изкара лев) :) ... Това е реалната действителност в следващите поне 10-20 години, предопределено е за някои професии в БГ. Не е тъжно, престъпно е ...
 
От: Подкрепяте ли протеста на полицията?

Абе разбирам какво искаш да кажеш, идеята ми е че ако са много високи заплатите притока от кадри ще стане много конкурентен и оттам и възможностите за контрол. Щото както казах в подкупи и в кражби изтичат много повече пари, няма празно в природата :). Сега кой иска да става полицай? Има ли сериозно някой от този форум който би станал? За 700лв ?
 
От: Подкрепяте ли протеста на полицията?

Съгласен съм и на 5К да са, ако си вършат работата ....
 
От: Подкрепяте ли протеста на полицията?

да ги намалят с 50% и да им вдигнат заплатите със 100%
 
От: Подкрепяте ли протеста на полицията?

Nortran ме изпревари в последното си мнение.
Нека да намалят полицаите със 50% и на остатъка да им увеличат заплатите със 100%.
Както blackout8 каза ние сме страната с най-много полицаи на глава от населението в цяла Европа.

Има професии които много повече заслужават увеличение на заплатите.

Например докторите.
Вчера се разхождах с една бъдеща докторка която официално завършва в началото на следващата година.
Досега е учила 6 години и то здраво не само на думи.
Сега и предстои специализация още 6г - иска да става хирург. Каза ми че за тези 6г специализация като хирург в България ще взима по 230 лв на месец :shock:
Поради тази причина се надава да я приемат на специализация в Герамния където ще взима 2200 или 3200 Евро (не съм сигурен за сумата и затова са две цифри)
Ако скоро заплатите на докторите в България не се увеличат с пъти, тук ще останат само най-некадърните, и ще има много нещастни случаи.
 
От: Подкрепяте ли протеста на полицията?

Относно лекарите, тъй като имам поглед над нещата, там празно няма - всички които завършват и не ги мързи или нямат друга причина да остават тука се продават като топъл хляб навън. Нашите управляващи може да се правят на интересни, но лекарите не ги питат. Просто ще останем без лекари и това е...Чужденците на са прости...като ни вземат лекарите после щем нещем ще ходим на лечение при тях в чужбина ама на техни цени...в пазара вакуум няма.
 
От: Подкрепяте ли протеста на полицията?

Сега кой иска да става полицай? Има ли сериозно някой от този форум който би станал? За 700лв ?

Никога не бих станал ченге! Колкото и пари да ми дават! Това е най неблагодарната професия в България. Да ходя аз да се занимавам с престъпници, да се разправям с морално-пропаднали наркомани, деградирали психари... не мерси. Виж в някоя бяла държава където полицията е на почит и уважение, и имат закони хората - по може. Но тука ти ще го хванеш, ще го арестуваш примерно за изнасилване на малолетна придружено с убийство, и след няколко дни ще ти се подхилва нагло от някое заведение, щото имал пари и са го пуснали.

Този моя приятел дето негов бивш съученик е ченге, той пък бил патрулка в цигански квартал. Разправял му че там имало полицай с пукнати глави от камъни! Пращали ги за висока музика примерно, и до като казвали на джанговците да намалят музиката, с периферното си зрение виждали как от всички страни прииждат на тумби мангали, след което ги обкръжават цяла тълпа и ако се позабавят повече от 10 минути, започвали да валят камъни от всички страни. А имало места в тоя същия цигански квартал, където започвали да летят камъни по дефоулт ако се движи полицейска кола. Влиза колата в уличката, още не е спряла и не са излезли от колата ченгетата, и вече започват от всички посоки дъжд от камъни. Принуждават се със свирещи гуми да изчезват, иначе ще им потрошат колата. Много били случаите на полицай с пукнати глави в тоя квартал, но не се дава гласност по медиите. Нищо не можеш да им направиш - в тъмното гледаш една тълпа сенки от мангали, и валят камъни. Нещата са далеч по сериозни.
 
От: Подкрепяте ли протеста на полицията?

Не го подкрепям в сегашния му вид. В МВР има прекалено много кадри, които не работят ефективно. В кой е причината - не знам. Нека реформират МВР, да съкратят известен брой полицаи и тогава да им вдигнат заплатите.
 
От: Подкрепяте ли протеста на полицията?

В никакъв случай. Нашата полиция не ни пази. Нашата полиция е съставена от прости шапкари, които следват като роботи заповедите на шефовете си.

Нашата полиция с радост бие български деца, но бяга от циганите.

Отделно - щата е прекалено раздут. Състава - физическа и психическа подготовка - под всякаква критика. Сигурност с тая полиция - никаква. Но винаги рискувате да ви счупят главата за нищо.

И тези пари са им много.
 
От: Подкрепяте ли протеста на полицията?

Олицетворение за голяма част от полицаите ни е полицая в сериала - Етажна собственост
 
От: Подкрепяте ли протеста на полицията?

В момента родните полицаи са пълни смешници.. не заслужават и това, което получават. В никакъв случай не подкрепям протеста им.
 

Горе