Покупка на изтичащ домейн

ddimitrov

Member
Здравейте,
питам понеже не съм участвал в подобна процедура, но положението е следното. Харесах си два апетитни домейна, които по необясними причини сайтовете на тях са изоставени от известно време и домейните изтичат след по малко от месец. Имам желание да ги закупя, но как стои процедурата в такъв случай? Първо чакам да видя дали няма да се подновят до срока им или мога от сега да пусна един вид заявка с която ако не се подновят да ги взема аз. Домейните са Info и com. Може би ще ползвам godaddy или българска компания за регистрацията им.
 
От: Покупка на изтичащ домейн

Можеш да пуснеш backorder, но има вероятност собственика да си ги плати в последния момент. Ако са толкова апетитни домейните, добър подход е да направиш backorder-а в регистратора където е домейна в момента. Така ще имаш най-голям шанс.
 
може да са с вкючено аутореню.. тук не сте свикнали ама на запад имат по една камара пластмаси издадени от къде ли така че винаги ще се намери как да го платят...
 
От: Покупка на изтичащ домейн

За да не отварям нова тема, ще пиша тук.

Когато заявиш изтичащ домейн чрез backorder, наистина ли сайтовете от които си го заявил го публикуват на страниците си, за да го видят всички и евентуално и те да го заявят. Това при всички ли е или само при някои??? Ако е така, то при backorder на някой много як домейн, ще си навлечеш голяма конкуренция???
 

Горе