Полезна система за мониторинг на сайтовете ви - SendSignal.com

От: Полезна система за мониторинг на сайтовете ви - SendSignal.com

Аз ползвам такава безплатна услуга от години. Проверява на 15 минути. По принцип праща имейл съобщения когато спре сайтът ти и после когато се върне онлайн, но аз използвам възможността на Мтел да ги получавам като SMS-и. Там всеки номер може да бъде като представен като имейл адрес и когато някой пише на него автоматично го получаваш на телефона без да плащаш нищо.

Аз също ползвам една безплатна и една платена, но се издъниха онзи ден като се срина Godaddy. Само тази системка sendsignal ми изпрати sms. Само тя разбра, че dns-те на сайтовете ми не работят, а другите не. Виж цялата инфо тук : http://mpetrov.net/preporychvam-tozi...sendsignal-com . НЕ казвам, че мониторинга които ползваш е в това число, но този случай с Godaddy ме накара много да се замисля какъв мониторинг да ползвам. Затова и пиша тук за да бъда полезен. Хубав ден.

EDIT: Гледам, че в сайта на sendsignal има видео урок как да си наблюдваме сайтовете. Ехее това е вече определено нещо готино.


PS: Да подкрепим Българското! Стига сме толерирали и прехвалвали чуждото. Да бъдем Българи!
 
От: Полезна система за мониторинг на сайтовете ви - SendSignal.com

dhstudio, прекалено агресивен маркетинг бе пич. Разбрахме, че ги ползваш, но не е нужно два пъти да разказваш една и съща история :)
 
От: Полезна система за мониторинг на сайтовете ви - SendSignal.com

Здравей колега ktomov,

Симулирахме стъпка по стъпка промените, който си направил при теста в т.2. и дефейс алерта работи и отчете промяната като дефейс.

1. Добавяме сайта calculatori.net в системата да проверява за текста "Лесни за използване" - този текст го има в сайта.
- изчакваме 3 те проверки, 2 мин всяка = 6 минути.
2. Променяме в сайта calculatori.net текста на "Лесни и полезни за използване" . Добавена е часта "и полезни" в сайта.
- минават 3 те проверки през 2 минути = 6 минути и дефейс алерта се получи на емайла.

[601] calculatori.net Error deface website doesn't contains required text 5
[601] calculatori.net OK 200 6

* последните цифри показват броя направени проверки

Разликата е в изчакването да минат 3 те проверки т.к. в админ панела още на първата проверка показва статуса за да може потребителя ако нещо неправилно е въвел веднага да го види, а не да стои и да чака 6 или повече минути. Преди да изпрати алерт емайл или SMS системата ВИНАГИ прави по 3 проверки.

Ценя коментарите ти и ще очаквам нови такива. Предложенията ти за подобряване на услугата са интересни и съвсем скоро ще бъдат добавени.

Поздрави.
Бикс
Sendsignal.com
 
От: Полезна система за мониторинг на сайтовете ви - SendSignal.com

Хубаво е, че се появяват и такива проекти в БГ пространството, успех с развитието, но ето малко съвети от мен:

- направете едно хубаво описание на услугата, която предлагате + FAQ страница - в момента е доста пошъл сайта;
- клипчето, което представя как се работи със системата Ви, звучи като записвано в баня и има зверски много шумове;
- упоменете кои/къде са локациите, от които се мониторира сайтът - макар и две са прекалено малко, вярвам, че ще станат повече;

Приемаме, че някой от клиентите Ви спи, съответно - известието го буди. Приемаме, че клиентът Ви няма обхват = няма мейл, няма смс. Приемаме, че клиентът е на шумно място или в движение (зает) - няма начин и възможност да говори със съпорта. Помислете за абонаментен план, в който Вие да се свържете със съпорта и да се грижите за ъптайма.

Поздрави и успех с начинанието.
 
Благодарско за всички мнения до момента. Да, наистина е чудесно, че има такава инициатива и в БГ пространството тук. Нещо, което знаем, че ще успее и като ресурс и като бизнес. Освен че сега тя вижда бял свят, ще ми бъде приятно да я видя и в добре развита в световен мащаб. Нека има БГ проекти и на световен мащаб.

А иначе всички ползваме фри неща. ;) Аз лично все по-често се убеждавам, че безплатното си е безплатно, платеното си е платено. Едно време оптимизирах с платени софтуери, а сега имаме и много безплатни. Няма да се поколебая да си купя някой платен план на SEOMoz или WebCEO, ако от това ще зависи поддръжката на някой голям сайт на голям клиент. Трудно някой ще ме обеди, че някой безплатен софт е на нивото на платения. Не го казвам заради самата тема, а защото сравнението е нередно. При CMS-ите може, но там имат силен екип, спонсориран от много големи кампании и поддържан от много хора. Не говоря за кракнати тъпотии с 100 мауера в тях. :)

@nikolaicho, ще се направи и със сигурност пак ще се иска вашите коментари. С тях ще стане наистина едно добро ресурсче, което може да се ползва тук и в много други части от света. Материалите също ще се пипнат допълнително, за да станат не само добри, но и максимално полезни. Запълването на инфо също.

За да се погрижи за ъптайма, тук влизаме в друга сфера - администриране, освен ако админа не е упълномощен да поеме проблема след сигнализацията. Тук направо се слага неговия телефона или/и мейл. Може и да се направи така - мейл към администратора и SMS към собственика. Опции има. Но ако на SMS не се реагира, на звънене гаранцията също не е голяма.
 
Само да отбележа - направих повторен тест и получих алерт за опит за дефейс, т.е. системата работи при липсата на дадената фраза.
 
От: Полезна система за мониторинг на сайтовете ви - SendSignal.com

Услугата ми изглежда да е добра, бърза и качествена. Имайки предвид чуждестраните кожодери колко искат. Но за там си е ОК като цени, тук ни трябва еквивалент, който да отговаря и на стандартите. Не са много тези пари, но самата идея, че някой ползва фри, говори, че не е чак толкова богат явно. Пък и тук 3 лв, там 4 лв. и ето ти, събраха се едни сериозни разходи.

И винаги ми е бил интересен момента, в който някой казва "на мен не ми трябва, аз ползвам фри". Забавно ми е, как може да сравниш нещо платено с фри. Виж къде се застъпват услугите, виж коя какво предлага и какво е инвестирана в нея и после обяснявай, че ползваш фри. Да, ползваш фри, ама не е това, което реално се разисква тук. Явно е нещо друго. Имам един приятел, който си има "фри" антивирусна и едвам му спасихме лаптопа. :) Беше кракната, а от там и с много дупки и зловереден код. Тук все едно някой непознат да ти даде кондом фри...:) Може и да е ОК, ама риска си е на твоя глава (глави).

Едно ще си кажа и няма как да се изкривя душата за това. Престъпление е сайтът на такава високотехнологична услуга да изглежда така. И защо по дявлите vbox? :) Вярвам, че услугата има много голямо бъдеще, но искам да кажа, че няма да го види, ако не се вземат мерки там. Знам, че услугата е правена от техническо-грамотен човек, за това апелирам към него - погрижи се за маркетинг часто по-сериозно и по-точно за визията и представянето на сайта - темата е добра, но другото ще те дъни много. Ако трябва вземи някой специалист или се консултирай.

Пожелавам ти много продажби и успехи и ще разнеса благата вест, защото определено си на ниски цени, съдейки по алтернативите на световния пазар.
 
От: Полезна система за мониторинг на сайтовете ви - SendSignal.com

От това което пише в темата, със сигурност ще пробвам услугата. Някой фрии неща са по-добри от платените, но хората са си го казали - "Евтиното винаги излиза по-скъпо".
 
Re: От: Полезна система за мониторинг на сайтовете ви - SendSignal.com

От това което пише в темата, със сигурност ще пробвам услугата. Някой фрии неща са по-добри от платените, но хората са си го казали - "Евтиното винаги излиза по-скъпо".
Да, бих се съгласил с това. Все пак говорим за нещо, което реално ще върши работа на повечето хора, занимаващи се активно с уеб сайтове.
Да, самата услуга е направена с тази цел, не само да върши работа, но и да бъде една от добре представящите се в този бранш. Тествал съм услугата и реално мога да кажа, че е на едно доста добро ниво, което по нищо не отстъпва на големите компании в този бранш.

Със собственика й седнахме на ми я представи и реално бях доста впечатлен от това, което ми показа. Но предполагам всеки, които има акаунт там ще види опростения администраторски панел, който може да бъде нагласян според по желание на потребителя. Преди да пусна темата тук успях да видя няколко други услуги, които бяха ако не еднакви, то сходни. Видях, че услугата на колегата е доста конкурентна, както и че цените там са идея по-високи, което реално е и един от основните критерии при избор на такава. Отделно, но само за протокола тук, мога да кажа, че имам повече доверия на система поддържана от уважаван от мен колега, отколкото от услуга, която тепърва ще пробвам и ще се сблъсквам с тамошни казуси.

Качественото на една такава услуга е както важна, така и не единствена. Поддръжката и е другия критерии, които кара потребителя да оценят стойността. Пробвал съм и евтини варианти на дадени услуги, но реално винаги след разочарование съм стигал и до платени опции или по-скъпи такива. Ясно е, че зад нещо с цена седи и някой, който да я оправдава. ;)
 
От: Re: От: Полезна система за мониторинг на сайтовете ви - SendSignal.com

Грешка е че пускате ревюто на сайта, като самостоятелна услуга. Голяма част от хостинг доставчиците само това и чакат, каква нова услуга да прикачат към портфолиото си. Напомням, че преди време една от тези фирми, само промени цвета на сайта си и позволи вълна от промяна на дизайни, на лога, на подредба от конкуренцията. Според мен, трябва да се насочите към няой от хостинг компаниите и да предложите bundle (двойна-допълваша) услуга.
 
То тук е разликата. Не говорим за хостинг услуга, предлага в себе си и мониторинг с известия, а мониторинг система, която се отнася за отделни домейни на различно хостинги. Не е изключено, ако хостинга не поддържа такава опция и това е като помощно средство. Но реално не знам дали това ще е много осъществимо на шер от 5$ на месец. Или някой по-висок план до 10-20$. Все пак и това е пари, нищо, че на големите VPS или Dedicated си го има, то си е калкулирано по една или друга схема.

Партньорството с някой хостинг не е изключено като опция, особено след като има вече работещ админ и добре поддържана (независима от него) система. Много по-симпатични ще станат даже и ниските планове, ако се заложи нещо такова. Примерно, шер за 10$, с мониторинг и алерти за 3-5 домейна. Това ще се заслужава много парите. А всички знаем, че шера е един от най-пробитите хостинг пакети, особено за CMS системи, които могат да имат пробиви.

Мерси за предложението и добрия коментар.

Поздрави,
 
От: Полезна система за мониторинг на сайтовете ви - SendSignal.com

Новини по Sendsignal.com системата :

1. Вече е добавен и 3-ия сървър през който се проверяват сайтовете.
Локациите са :

- UNITED KINGDOM, LONDON
- GERMANY, BAYERN, NUREMBERG
- UNITED STATES, VIRGINIA, CHANTILLY

2. Скоро ще има нов сайт представящ услугата.

3. Цената е специално ниска за двата форума. Разбира се ако някой колега няма възможност да отделя по 3 стотинки на ден за да се проверява сайта му на всеки 2 минути може да се свърже с нас през формата за контакт - ще помогнем.

dhstudio - радваме се че ти е била полезна системата при проблема с Godaddy си я видял в действие.

Благодарим за коментарите на всички включили се в темата и специално на nikolaicho, $INeed$ и за повторната проверка на ktomov.

Поздрави,
24 часа мониторинг и хакинг алерт услуга за вашите сайтове
 
Последно редактирано:
От: Полезна система за мониторинг на сайтовете ви - SendSignal.com

Сайтът ви го няма, надявам се, че ви е пратило смс :p. Часът е 19:53
 
От: Полезна система за мониторинг на сайтовете ви - SendSignal.com

Сайтът може и да го няма, но предполагам, че самата услуга си работи. Нали разчитат на няколко сървъра. Наистина, дано са получили SMS, че сайтът им е паднал. :)
 
От: Полезна система за мониторинг на сайтовете ви - SendSignal.com

Колегата забеляза, че има скок на посещенията точно по това време, сигурно са от поста ти.

Допълнителното IP през което влиза бота да проверява е 5.9.241.181
 
Re: От: Полезна система за мониторинг на сайтовете ви - SendSignal.com

Сайтът може и да го няма, но предполагам, че самата услуга си работи. Нали разчитат на няколко сървъра. Наистина, дано са получили SMS, че сайтът им е паднал. :)
Сайтът ми се отваря, а явно е било нещо временно. Сега поне знаем, че никой не е застрахован, ако някой е имал някакви подозрения за това.

При мен е падал скоро сайт, да чукам на дърво, за да кажа какво се случва, но като влизам виждам, че статуса си е винаги ОК, чеквайки ги на всеки 2 мин, както си е по задание от мен.

Някой друг пробвал услугата?
 
От: Полезна система за мониторинг на сайтовете ви - SendSignal.com

Съвсем нормално е да се отваря. Сайта и всички сървъри работят и са работили.

Не виждам смисъл да се коментира в темата международната интернет свързаност на колегата.

web-srv.png
 
Re: От: Полезна система за мониторинг на сайтовете ви - SendSignal.com

Сайта се отваря нормално - просто линка на който си цъкнал от по-горното мнение води до httpS:// а сайта няма SSL версия.

Сайтът ви го няма, надявам се, че ви е пратило смс :p. Часът е 19:53
 
От: От: Полезна система за мониторинг на сайтовете ви - SendSignal.com

Съвсем нормално е да се отваря. Сайта и всички сървъри работят и са работили.
Виж файлът 4719

И на кой му пука, че сървърът е работил, след като сайтът не се отваряше? При мен сайтът ви също не се отваряше, когато писах предходното си мнение. Все ми е едно на кой каква е международната свързаност и защо не се е отварял при мен и redrum. Всички други сайтове ми се отваряха, което означава, че няма проблем в моя нет.
 
От: Re: От: Полезна система за мониторинг на сайтовете ви - SendSignal.com

Благодаря на mlazarov. Линка към сайта в поста е редактиран от httpS , на http.

Сайта се отваря нормално - просто линка на който си цъкнал от по-горното мнение води до httpS:// а сайта няма SSL версия.
 

Горе