Помощ за точка-pro домейн

TopOffer

New Member
Имам нужда от помощ. Имам едно домейнче на точка pro - за тия, които не знаят - това е tld за професионалисти, има доста рестрикции при вземането на такъв домейн, затова не е много популярен.

Домейна е от две думи и е идеален за своята област, в смисъл - все едно ако правите сайт на секс-магазин да имате sexshop или ако продавате нещо втора ръка да имате secondhand. Само че не е на точка com, net и прочие, а е на .pro

Тематиката е толкова популярна, че тая комбинация от думи - с тире, без тире, на множествено и единствено число - е заета на всички основни tld - com, net, org, biz, info, eu, me, co, .cc, .ws, tv и т.н. Заета е и на поне стотина от tld на държави, примерно на .de, .co.uk, .fr, .ru, bg и т.н.

Обаче е на точка-pro. Кой е чувал за про - само хора, които сериозно се интересуват от домейни. И сега се чудя дали да го развивам. Ключовите думи имат сериозен потенциал. Ако можете - дайте акъл кво да го правя.
 
От: Помощ за точка-pro домейн

Хубаво е, че домейна е съставен от двете ключови думи, но факта, че има стотици други регистрирани тлд-та говори за това, че най-вероятно конкуренцията е жестока. В такъв случай е безсмислено да хабиш месеци в работа и дузини пари, за да развиваш домейн, който така или иначе няма да достигне челни места в Гугъл (ако разбира се не желаеш източникът ти на трафик да е платена реклама). В такъв случай бих ти препоръчал да се свържеш с основните си конкуренти и да го продадеш на някой от тях.

Говоря на сляпо. Ако дадеш повече информация, ще е по-лесно да се отговори.
 
От: Помощ за точка-pro домейн

Вярно е, че конкуренцията в тая сфера е жестока. Обаче и домейна е жесток. :) Както казах, смущаващ е само TLD. Да го продам на конкурентите - те си имат утвърдени сайтове, вкл. и брандове, едва ли ще се интересуват от точка-про, но може да се пробва, да. Да питам - някой тук случайно да има или да развива .pro ?
 
От: Помощ за точка-pro домейн

фозича тоя път ми допадна за възраста си,като се има предвит че е тръгнал от бъкса си е научил урока,Браво!

НО каквото и да си говорим сега тук, моето мнение е че : единствено може да има място като сателитка на този етап,а след 20 години ще има място и за нея под слънцето :)
.pro
 

Горе