Помощ с българския в wordpress e-commerce

ddimitrov

Member
От два дена пробвам един Plugin за wordpress наречен e-commerce. Реализира online магазин. Имам един доста сериозен проблем с него с който така и немога да се справя. Когато съм в меню-то за администратор и променям, добавям, или преглеждам категориите и продуктите имената на категория и продукт ми излизат на маймуцена. Цялата ми база utf8_general_ci, в реалния сайт се виждат нормално, но в админ панела не. Помагайте моля че ми е важно това.
 
харкор решение определено не е елегантно но мисля че ще стане...

отваряш конфига на урд преса и му даваш и му даваш да пише в базата на windows-1251 вместо утф 8 ... и ми кажи какво става ?
 
От: Помощ с българския в wordpress e-commerce

Coolice това според мен не решението, защото досегашната база е utf и ще стане абсолютна маймуница. Никога не съм се занимавала с wordpress, но по скоро погледни дали администраторската част и потребителската част са с един и същ енкодинг.

Рагледай също ти това:
http://help.hostbulgaria.com/mysql-charset-encoding

Поздрави!
 
От: Помощ с българския в wordpress e-commerce

Лошо, ефект няма от това. Още повече се омешват нещата. Сранно е че единствено при визуализирането на имената на продуктите и категориите, единствено в админ панела не ги показва правилно. Навсякъде другаде в сайта се визуализират нормално.
 
От: Помощ с българския в wordpress e-commerce

ddimitrov погледна ли дали енкодинга на този модул за е-commerce в администрацията е utf-8? Ако не е - пробвай да го смениш на такъв. Възможно е уеб сървъра на който е сайта да е с друг енкодинг по подразбиране. За по сигурно прави преди всяка заявка SET NAMES utf8 ( доколкото прочетох някои версии на wordpress ползват по подразбиране iso-8859-1 )

Между другото за кой сайт става въпрос ако не е тайна?

Поздрави!
 
От: Помощ с българския в wordpress e-commerce

Пич виж си колациите на таблиците, не само на базата. Имали сме подобен проблем.
 

Горе