Поредната дървена далавера на Blizoo

Torbalan Trolski

Well-Known Member
Гледам си сметките и какво да видя - небрежно ми добавили 2 лева отгоре. Звъня в кол центъра и един любезен запис обяснява, че мтел спорт става платен от 01.04 и трябва да отида в техен център или да се регистрирам в портала им, за да го спра.

Така леко небрежно ти активират услуга, която не си заявил и ако не забележиш разликата в сметката има да си плащаш като поп. Ако мине ...

Естествено им вдигнах скандал, че не желая нито да посещавам магазини, нито да се регистрирам.
 
А защо си към тия мизерници Близу ? Премести се към нет1 - такива добавяния на платени канали без да те питат няма да ти се случват. Аз лично телевизия не гледам , но ползвам само предплатения им интернет за 1 година - 100 лева.
 
Тая клауза се знаеше още в началото с включването на "безплатните канали". Безплатно е само сиренето в капана. :D
 
Аз дори не знаех, че има такива канали :D
 
Това е ужасно. Аз от едно време не се разделих добре с Близу и от тогава нямам добро мнение за тях, нищо че сега са Мтел. Аз съм Виваком и за момента нямам повод за оплакване, дано и така остане. От платените само нбо съм си пуснал. Чат пат има някой друг интересен филм, но не си заслужава кой знае колко често казано.
 
Липсата на отговор, не преминава в съгласие. Така е по-закон(УК/ЕУ), но в България ....
 
Липсата на отговор, не преминава в съгласие. Така е по-закон(УК/ЕУ), но в България ....
Те така правят някои.... Просто набутват хората докато се усетят и някой изпищява с оплаквание в КЗП и ги глобяват. Като глобата са си я сметнали още преди това. ;) Защото не мисля, че и те не знаят, че е нередно. ;)
 
Оператори много , като тия въртят такива селски номера минаваш на друг. Но има хора дето ги мързи да се занимават и ще преглътнат и тия 2 лева. То това е и целта на компанията...
 
Всички са такива. Дядо ми си пусна Интернет с ТВ на виваком. Безплатният НВО след месец става платен. То това добре, но за не плащаш после, трябвало да се откажеш. Жалкото е, че за тях тези пари са нищо. Ще излъжат 1000 пенсионери по 5 лв. са 5000 лв. и какво? Но горчилката, която остава за хората е много повече от тези 5 лв.
 
Наскоро сключих договор с МенТЕЛ за телефон. Е такова чудо не бях виждал. Каквото допълнително и не поискано можеше да ми активират ми го активираха. 15 пъти ходих да се разправям с тях да ми изключат всички простотии. Пълна трагедия. Не получиха и стотинка от мен в крайна сметка, но ме разиграваха 1000 пъти и докато не дойде първата сметка в която се уверих, че не плащам допълнителни глупости. Наскоро ми звънна една служителка от кол центъра им да ме пита доволен ли съм - 5 минути я храних, накрая се извини за случилото се и мина отново на шаблонните въпроси и не ми позволи да си продължа хейта.
 
Този цирк със спортните канали го минах и аз.
А платените им SMS-и?
Фактурата ми излиза на 17-то число на месеца. В офиса им ми казаха, че трябва да я плащам до 30-то число. Но още на 20-ти сутринта ми идва sms, в който ми пишат, че имам неплатена фактура. Този sms го таксуват по 1,20 лв. без ДДС.
Питах ги защо е така, и......ами така било. Обясних им, че зная че трябва да си платя сметката и до коя дата и да ги спрат тези sms-и, но НЕ МОЖЕ.
Хем ти пращат насила уведомление, хем е за твоя сметка, хем е и по 1,20лв., а не като нормален sms.
 
Изключването от всяка компания става с едномесечно предизвестие и плащане 3 месеца неустойки. Преди време като си бях в България булсат ме дразниха и ги разкарах по този начин , колкото и да се мъчеха да ми обяснят , че по добре да си изкарам договора до края за да ползвам промоциите им. Само чрез смяна на оператора ще се научат да са коректни ....
 
Този sms го таксуват по 1,20 лв. без ДДС.
Баси! По-добре да звъниш на розов номер.
Тука си плачат за сериозна глоба. Все едно касиерката в бакалията да ти добавя 1,20 към сметката, ей така просто.
Ми те още малко и ще почнат да те товарят с входящите повиквания!
 
  • Like
Реакции: sim5
Тия винаги трябва да се държат изкъсо и с техните камъни - по техните глави. Аз съм доволен от услугите им и когато се случи да почнат да правят простотии винаги съм искал компенсация. И съм получавал. Пък и съм без договор, утре да реша и веднага ще се махна от тях.
 
И аз като Blinky, съм на Виваком вече 3та годинa, oплаквания нямам за сега.
 
Последно редактирано:

Горе