По колко часа отделяте за сън

По колко часа отделяте за сън

  • По-малко от 5

    Votes: 7 5.6%
  • 5 часа

    Votes: 7 5.6%
  • 6 часа

    Votes: 23 18.3%
  • 7 часа

    Votes: 29 23.0%
  • 8 часа

    Votes: 32 25.4%
  • 9 часа

    Votes: 8 6.3%
  • Повече от 10 часа

    Votes: 4 3.2%
  • Спя докато се наспя

    Votes: 16 12.7%

  • Общо гласове
    126
От: По колко часа отделяте за сън

При мене зависи от общото ми състояние - ако дните са вълнуващи и имам нещо набелязано за следващия ден, или ако съм имал спортни занимания след 18 вечерта, след около 5 часа се будя. Останалото време 7-8 часа са нещо кат стандарт май.
 
От: По колко часа отделяте за сън

От няколко дни обърнах режима си, лягам в 10 и ставам в 6:30. Е чуствам се прекрасно, мног по-отпочинал и свеж, готов за работа.. Смятам да спирам практиката да работя по нощите.
 
От: По колко часа отделяте за сън

Аз лично спя нощем около 5 часа (от 2 до 7) и следобяд още 2 часа и горе-долу ми стигат, но нямам търпение да настъпи момента, в който да не ставам по часовник или поне около 9 часа сутринта най-рано :) Петък и Събота вечер като си легна към 5 часа и до 12 на обяд се наспивам идеално
 
От: По колко часа отделяте за сън

Попринцип на човек са му нужни минимум 8 часа спане, за да е пълноценен.
 
От: По колко часа отделяте за сън

Човек за да има енергия трябва да ляга в 9-10 вечерта и да става в 5-6 сутринта. Има някакво неписано правило, че ако спиш прекалено много, като се събудиш цял ден си сънен и отпаднал. За да има енергия човек, не е важно само да спи, ами и да закуси стабилно с месо, възможно най-бързо, след като се събуди. Също така пиенето на кафе и пушенето на цигари вечерта драстично намалява качеството и ефективността на съня. За по-ефективен сън може да се пие L-theanine преди лягане.
 
От: Re: По колко часа отделяте за сън

2968539c.jpg

БАХАХАХАХАХАХАХ Сериозно ли бе драги ми анонимко? Утре сигурно ще ми лепнеш и червена точица с препоръки за лечение, за това че пия бира или ракия? Не те знам кой си, но имам само едно нещо да ти кажа - you've made my day!
А, да, благодаря за съвета :D
И при мен май се е разписал същият анонимен курник. :)
2970212j.png
 
От: По колко часа отделяте за сън

Тез червените репутации нещо много почнаха да ги ползват за безсмислени начинания... По едно зелено и за двама ви ;)
 
Последно редактирано:
От: По колко часа отделяте за сън

Test и от мен зелена репутацийка :) Радвам се, че темата събира мнения, но явно някой се опитва да я натроли, за което много съжелявам. Кръчмар ли е, кой е този път не знам, но все пак е в off topic, който не му е интересно просто да не се включва
 
От: По колко часа отделяте за сън

Просто дебнете и отстрелвайте всеки новорегистриран с червена точка за падащ старт. :eek:
За да светне червено и да не може да цъка червено.

... Аз некакси не мога, се ми жално 1 такова :oops: .
 
От: По колко часа отделяте за сън

ми аз си лягам към 2:30 и ставам към 12:30, значи по 10 часа :D
 
alfina, явно има прекалено много хора, за които различния от стандартния начин на живот е грешен.
Темата наистина е добра, а и адски полезна, поне за хора като мен, защото мога да се ориентирам в обстановката. Всеки човек е с различен организъм, различен schedule и прави това което му е приятно, полезно и ползотворно.
Аз просто казах, какво представлява една част от ежедневието ми, но явно някои хора определено не знаят какъв е замисъла на репутацията като цяло.
И редакцията на първото ми мнение не беше, за да ми добавяте точки, а точно обратното - да покажа колко са смешни тези които поставят подобни коментари. Сигурен съм, че човека който се е отбелязал върху мен, както и върху Test ще си остане анонимен, просто защото не може да застане зад думите си и/или да поеме критики или да води нормален разговор.
И, да, ходил съм на лекар, и да моето се води болестно състояние, но просто не мога да спя повече от 6 часа на денонощие - факт. Предпочитам да живея така, от колкото да се друсам с приспивателни, само за да бъда част от стадото което спи по 10 часа!
 
От: По колко часа отделяте за сън

Специално този дето ни беше нацъкал червени точки на мен и на ktomov не беше отнел точки от репутацията. Има червен картон с коментар, но при точките нямаше промяна. Явно има право да дава репутации, но не може да влияе на точките. Вероятно е сравнително стар потребител, но с много лоша репутация и не може да влияе върху точките на другите потребители. :) Възможно е да страда от безсъние и да завижда на хората, които нямат проблеми в това отношение затова да им дава червени точки. :D

/edit
Всъщност не било баш тъй. Около 15 точки е намалил.

/edit2
Сега се сетих, че има един билков сироп с мента, глог и валериан. Казва се Невропан. Пиеш вечер една чаена лъжичка от него и направо те размазва. Няма химия в него и други подобни. Само билки.
 
Последно редактирано:
От: По колко часа отделяте за сън

Хм, много интересна дискусия стана, което ме радва:) Добре е човек да си свери часовника:) Отделно сега нещо съм решила да проуча самоусъвършенстването и алтернативните методи за лечение на болести. Тук попаднах на една статия, която обяснява как да се лекуваме сами. Мдам, тъпчем се с лекарства и антибиотици-химии, а лекарите пропускате да намерят причината за болестта... Физическо претоварване, умора, работохолизъм, стрес, несигурност и т.н.
 
От: По колко часа отделяте за сън

Отделям по 7 часа за сън и после 2-3 кафенцета и цял ден съм тип-топ ;)
 
От: По колко часа отделяте за сън

Обикновено отделям около 6-7 часа за сън. Отделен въпрос е дали те са през деня или нощта. :D
 

Горе