Предлагам изработка на дигитални карикатури!

Нима се отказа от склада на Амазон, моето мнение е че ще си по-добре там, отколкото на циркуляра.
 
Пич, ще ваправиш груба грешка ако отидеш там. Вярваш ли си на приятелите, че изкарват толкова пари. Щото аз имам 1-2 пича дето решиха че България е скапана, заминаха за Англия, изкараха висше там, теглиха едни кредити дето ще си купиш КЪЩА на центъра на София с тях.

Накрая единия прави някакви влогове, пълун шут, въобще не е интересен, същите работи може да ги прави от БГ и да взима същите пари, но да харчи по-малко, през останалото време разнася готвено по офиси, за обяд.

Другия и той наби сумати пари, накрая почна в някаква голяма компания, нещо в администрацията - писарушка - добре, условията в компанията не са лоши, ама взима някакви пари, които не може да си плаща кредита, живеят 10 души в една къща с 3-4 стаи мъже, жени от цяла източна европа. Направо се чуда сутрин как се изреждат в банята. Тука като дойдат голямо хвалене, как били много добре, нз какво, сметката им в кафето завършва на 80, 90, броят до стотинка, не оставя 10 ст бакшиш. Запуснати, отслабнли, мязат на скитници, като студенти пак по имаха някакви условия сякаш. Нямат 1 лв спестен, печалбата им е 2-3 екскурзии където са ходили. Аз си останах тука, още не съм завършил, но съм се реализирал доста добре, смятам, имам по-висок стандарт от тях. Вярно е, че се скъсвам от работа, но поне не броя стотинки, живея сам в центъра на София, мога да си позволя нормален живот и така. Работя в момента с 2 водещи компании. Трудно е, но има ли желание и талант човек, стават нещата. Не се отказвай, имаш тарант, пробвай малко да поработиш в тази сфера. Щом си писал на флаш нямаш никакви проблеми да хванеш typescript, нещо което съвсем скоро ще измести js. Буквално същото е. В момента реботя точно върху един такъв огромен проект за миграция от флаш, никой в екипа не е имал проблеми с преквалификацията, важно е да имаш желание.

Имам много познати дето като тебе само седят и се тюхкат, нищо не правят да си подобрят положението. И ти така. Взимай се в ръце и действай. Имаш талант, не ходи да се излагаш да ставаш роб. От това пари не се изкарват.
 
Колко гладни IT специалисти има, ако знаеш... в България... на редовна работа.

То 1000лв чисто на месец пари ли са?
Можеш да преживееш... къща на поне 2 етажа с голям двор мое ли си купиш с тия пари... т'ва което аз искам.

А познати, които ходиха и ходят по Франция, Испания и Англия - тука найш к'ви хубави къщи си напрайха.

София земеш 1000лв - едвам ще ти стигнат, то наема батко само 500лв
 
Голям човек си, ти си знаеш, нямам право да ти се меся. Просто ти казвам, че от робство тия пари трудно ще ги изкараш. И ще трябва да търпиш крайни лишения. А си талантлив човек. Тия колажи са супер яки. Седни научи някоя нова технология и се вземи в ръце. Още повече и имот имаш. А колко от робите имат имот. Имат по 2 куфара багаж и това е.

Тъжно е млади и талантливи хора да напускат страната.

Никое ИТ което може малко от малко да се справя не взима 1000 лв. Взимат се доста по-големи суми. Шанса с тях да си купиш имот като описания е много по-голям от

Гладни ИТ-та не познавам. Даже ще ти кажа, че по фирмите е пълно и с тотални идиоти, дето ако работят за мене ще ги уволня дисциплинарно за несправяне със задълженията, ама хората взимат по няколко бона и си живеят живота.

1000 лв в София взимаш като продавачка в мола. Ако се хванеш като графичен дизайнер ще правиш няколко пъти по толкова. Обезверен ми се струваш. Намери самочувствието в себе си.

Какво като си харчил пари. Купил си си имот. Имаш си го още, предполагам. Ами възползвай се от него. Имаш покрив - не трябва да плащаш, което е още един плюс. Колкото и да изкарва човек, не може да се стиска и не може да се живее цял живот от спестяване. Така че не мисли че си сгрешил като си купил имот.

Стягай се и не се занимавай с глупости.

Все пак ти си знаеш. Успехи. :)
 
"Още повече и имот имаш." - имах, вече нямам.

Не съм купил имот - инвестирах в наследствен имот.

Видял съм обявите в Jobs.bg там са упоменати нетните и брутните възнаграждения за позиция дизайнер - от 650 до 1350 НЕТО - тия които са публикували заплащането.
 
Последно редактирано:
Имам 5тима минимум(на първо четене) другари, с които бяхме съученици - взимат между 600-1000лв НЕТО в София... единия е чертожник/архитект младши, другия е програмист с javascript, другия вписва някви данни на компютър в една голяма банка... това са им заплатите..

Е, да, имам една приятелка, която е в Call център и взима 4000лв... ема тя е изключение - знае 5 езика перфектно и е мега организирана.
 
Мога да хвана БАС, че 80% от Софианци не взимат повече от 1000лв на месец чисто(освен ако не работят на повече от 1 място).

Само IT и по разните CALL центрове се взимат хубави заплати, и тук таме специалисти.

Масата си преживява просто в София... живял съм малко там - Младост, Надежда, Люлин, Овча купел... тн.н. си е МЕГА селяния - хората работят, ядат, плащат си колата, работят, ядат... слушат си чалгата... мега селяния е.

Аз идвам от провинцията, и очаквам да видя интелигентни хора в София, то батко, някви каруци, цигани, викат, крещат, коли навсякъде, боклуци, кучета като мечки.

Грешна престава съм имал, преди само по центъра съм ходил.

Ок. Спирам да пиша.

Трябва да лягам, утре ще се пробвам на циркуляр.

Утре ще пиша колко пръсти са ми останали, ако въобще са останали.
 
Пичове... току що избих рибата със скеч на една от карикатурите ми... ГЛЕЙ:

matt_sketch.jpg
 
Понеже всеки ти дава акъл,а и се разводни здраво темата-реших да се включа и аз.Задължително трябва да пробваш в чужбина-като не ти хареса ще се върнеш-няма нищо страшно.А ако ти доставя удоволствие работа като електротехник или друго-що не!И-не на последно-Англия е много либерално място за живеене-няма селянията в дивия вид,няма мутри,никой на никого не вика,не те блъскат на пешеходна пътека...Ти си имаш най-важното:хъс за успех!Каквото и да решиш-късмет!И...готини са карикатурите!
 
Понеже всеки ти дава акъл,а и се разводни здраво темата-реших да се включа и аз.Задължително трябва да пробваш в чужбина-като не ти хареса ще се върнеш-няма нищо страшно.А ако ти доставя удоволствие работа като електротехник или друго-що не!И-не на последно-Англия е много либерално място за живеене-няма селянията в дивия вид,няма мутри,никой на никого не вика,не те блъскат на пешеходна пътека...Ти си имаш най-важното:хъс за успех!Каквото и да решиш-късмет!И...готини са карикатурите!

Е, ти ми напълни сарсето и душата, е, братчиту! :D

Желая ти много гизмет.
 

Горе