Предложение към админите за нов раздел във форума.

nikolov42

Active Member
Честито Воскресение Христово на всички, бъдете благословени.
Ще направя едно предложение, с което не искам да ангажирам никой, а да споделя моето виждане.
От краткия ми престой в този прекрасен форум установявам една порочна тенденция, която главоломно расте и опорочава идеята на името на форума ”Предприемач”.
Още в началото искам да подчертая, че лично аз не съм засегнат, защото нито предлагам, нито в момента ми трябва някаква услуга, а само чета форума.
Став въпрос за “зрънцата” които винаги са компетентни и вземат отношение в теми към които явно нямат интерес, но нали са си “дребни душици”, скрити зад великия си ник и аватар, гледат да провалят бизнес предложението на автора на темата.
Имена и никове няма да споменавам, на всички ви е ясно кои са те. Те не са много, но се пишат за авторитети, много знаещи и разбиращи, от години са тук, с натрупани много менния, а в подписите им липва портфолио или реален адрес за контакт.
Форум е, всеки може да пише каквото си иска, ще каже някой, но не мисля, че с писане на злобни коментари и изтъкване непременно на грешките или незнанието на някой, допринасят за идеята на форума, а именно тук да се срещнат възложител и изпълнител.
Няма да ми стигне времето в което да дам примери с “окаляни” до безобразие теми, на кротко обявили офертата си начинаещи предприемачи в които всичко е казано и в крайна сметка самият автор става “пишман” защо е пуснал темата.
Моето предложение е взаимставно от друг приятен форум който посещавам, няма да споменавам името му, за да не правя реклама.
Чудя се, трудно ли ще бъде и изпълнимо ли е поне като проба.
Предлагам да бъде открита секция/раздел например “Обяви или оферти за работа” – на чист български език, не “Freelance или Jobs” защото във форума се пише и чете на български език и се чете от българи, който раздел да бъде направен така, че в него да може да се публикува тема, а да не може да се коментира.
Пуска възложител тема , че търси някой да му свърши работа, оставя данни за контакт и приключва. – Ограничава се възможността някой да пише в темата. За добро или лошо така да бъде.
Пуска разработчик, че предлага услуга- формулира си обявата, оставя данни за контакт и се приключва.
Влиза клиент на форума, чете, свързва се с потенциалния партньор и се договарят било на лични или по друг начин.
Няма да има, чернене, мръсотия, мрънкане и др. подобни.
Ако някой забележи некоректна обява или измама, винаги ще може да сигнализира админите и модератора на раздела.
Това е моето предложение, смятам конструктивно.
Форума си е ваш, сами решавате какво да правите, но мисля така, би било по полезно поне за такива като мен, които търсят да намерят във “Предприемач” нещо сериозно, а не полу-детски комплексарски изцепки.
Болно ми става, като срещна серизона тема със серизоно предложение и една камара постове, нямащи нищо общо със заданието.
Пиша всичко това, не да се правя на интересен, а да може реално търсещи работа да намерят своите партньори, а не да си пишат по форумите ей така за разлайване.
Благодаря за вниманието.
Ще следа темата за да видя нейното развитие.
Може пък и да греша, знае ли човек.
 
От: Предложение към админите за нов раздел във форума.

За мен си прав, но има хора, на които това не им харесва.
Но те не го правят съзнателно и не си казват "Айде да оспамиме тая тема", някои или разпускат след работа тук и не искат да четат оферти от начинаещи (не ги защитавам, не са прави). Други пък не са възспитани добре - какво да ги правиш, можеш ли да изкорениш глупостта от човека, можеш ли да го превъзпиташ?
Сега дори не се сещам за конкретни хора, които да дам като пример, просто дори и като се замислиш, няма сериозен спамер тук, има 100 човека на линия и всеки да остави по 1 коментар без лош умисъл, ето, вече темата е оспамена.
Спамерите за мен са тези, които се карат в темите и дори не си изказват мнението и бих призовал всички хора, склонни към постоянно заяждане да си се джанкат на лични съобщения, това е все едно сега да отида в центъра на София и да се карам с някого насред Витошка, например, да крещя с пълно гърло и да си развявам кирливите ризи из цяла София, същото е и да се прави това. С риск да завалят червени репи, подкрепям колегата.
Тука идва един гост, например, без регистрация. Влиза в една тема с оферта, напълно оспамена, не може да открие нищо. Привлича ли го нещо? Нищо.

Моля, не ме нападайте отново и не оспамявайте поне тази тема, админите няма да я изчетат ако изпишете една кола л.й.а и само по - зле.
 
От: Предложение към админите за нов раздел във форума.

Николов, не мога да дам оценка дали предложението ти е читаво, но съм абсолютно съгласна за написаните неща.
Отварям уж полезна тема и ми се налага да скролвам с минути обиди между потребителите, които на никой не са полезни. И мен са ме обиждали. Собствениците да правят каквото решат за добре, но новите потребители търпят страшно лошо отношение, което може да ги откаже да ползват форума.
 
От: Предложение към админите за нов раздел във форума.

Това да не ти е сайт за обяви бе мрънкало.

Аз мисля, че е сайт/форум за ОНЛАЙН БИЗНЕС и МАРКЕТИНГ! И добрият тон от всички потребители е редно да се спазва!


:)

Колкото до предложението на Николов, не виждам как ще стане без ясно обособени правила. Все пак всяко мнение във форума по конкретна и сериозна тема е от значение. Тук във форума наистина има сериозни потребители, които могат да дадат мнение по даден казус! Всеки може да дава мнения, добре е да се дават и по-вече такива. Единствено трябва да се спазва добрият тон и всичко, ще е както трябва!

Мое мнение!

Весели празници на всички! :)
 
От: От: Предложение към админите за нов раздел във форума.

И е пълно с всякакви луди. Това, че някои теми се осират си е по вина само и единствено на автора им.
Аз мисля, че е сайт/форум за ОНЛАЙН БИЗНЕС и МАРКЕТИНГ! И добрият тон от всички потребители е редно да се спазва!


:)
 
От: От: Предложение към админите за нов раздел във форума.

И е пълно с всякакви луди. Това, че някои теми се осират си е по вина само и единствено на автора им.

Да и тук до голяма степен съм съгласен с теб! Защото, ако авторът види нередност има възможност да подаде сигнал към администраторите, но като гледам по-вечето не го правят. Аз лично се възползвам от тази опция и до сега действа перфектно!
 
От: Предложение към админите за нов раздел във форума.

Да и тук до голяма степен съм съгласен с теб! Защото, ако авторът види нередност има възможност да подаде сигнал към администраторите, но като гледам по-вечето не го правят. Аз лично се възползвам от тази опция и до сега действа перфектно!
Точно, дори и шефа да види темата щом няма сигнал от автора той няма как да вземе мерки и да извади голямата ножица.
Ако нещо ви дразни:
8033828o.png
 
Здравей и мерси за предложението. Пак трябва да се обясняваме, че първо - това местенце е наше, няма ваше. Всеки, който сере, реално сере във собствената си къщичка. За което пък на мен ми е болно. Масово не се използва репорта, което е отражение на действителността - случва се нещо, а народа извръща глава в страни и си казва "супер, че не се случва на мен", после застава и се жалва, че нищо не се прави. Това също не го разбирам като начин на мислене, но ето до къде се стига. Като админи, отиграваме всяка ситуация, трием, модерираме, но пак някак не срещаме някакво си не успяваме, защото просто няма как да следим всичките 400 поста, а понякога има и 1000 на ден, които се генерират. Вие сте полицията, вие сте гражданите. Как по ясно да го кажа, и всеки път го пиша, но ето я и пак поредната тема. :)

Всеки път пиша едно и също и всеки път резултата е един и същ, изкачат теми като тази. Използвайте репорта!!! Той е за това. Няма тема, в която някой автор да е заявил, че иска да премахне нещо, ние админите да сме разгледали ситуацията (напълно фри и т.н.) и да сме модерирали. Последно това се случи с една тема за изготвяне на сайт за някакви пари. И само да кажа, какъвто ви е изкъса, такова ще е продължението. ;) Ако се възползвате от тази опция, ще е по добре за нас и за вас, повярвайте ми. Аз лично много държа да има правила - и в живота съм така - докладвам всяка нередност. Не портя, правете разлика. Наскоро съобщих за една кола, която не е мърдала с години от улицата, дойдоха и си я вдигнаха. Пак ще го направя за още 2, които видях. Много мразя някакви такива идиотщини, дано и при вас е така. Ако не, ще е тегаво модерирането. :)
 
Пазарът е за пазрлък ако го няма пазърлака става на сайт за обяви (разбирасе това което е извън пазарлъка ще бъде махано) само че трябва да умеете да си водите темата и ще получите максимума

като искате да получите оферта и някой пише да наклони везните в една или друга посока винаги искайте допълнителна информация от човека така ще получите най добрата оферта ... също така ако я поискате

ако не искате така нещата а някой си избере сам от няколко оферти може и да е късметлия може и да нее


например Ivajlo Angelov можеше да започне със искам сайт като този който беше дал за пример и да каже бюджет и да му разпишат различни оферти публично да ги поиска и да иска мнения по офертите и да получи добро предложение от публична оферта
 
От: Предложение към админите за нов раздел във форума.

Те и сайтовете за обяви имат коментари - повечето. Добре е да има дискусия, това дори помага на автора на темата, защото му я ъпва. Всеки сам може да избере кои мнения да чете. Ако някой ви дразни и не искате да виждате писанията му, има опция за игнориране.
 
От: Предложение към админите за нов раздел във форума.

Вероятно или аз не успях да се изразя правилно каква е моята идея или много внимателно я заобикаляме с недомлъвки и разтегляне на темата в друга посока.
Идеята ми бе конкретна:
Да се създаде раздел/секция в която член на форума да си пусне обява като поръчител на услуга или като изпълнител на такава и темата да неможе да се коментира от други потребители с цел да не я спамят.
Не са нужни някакви особени правила както някой писа, по скоро са си стандартните за форума.
Всичко това може да бъде направено експериментално и ще се види има ли ефект. Вместо както казва Blinky да преглежда "всичките 400 поста, а понякога има и 1000 на ден", за да следи за некоректно отношение, при създаване на такъв раздел отпада модерирането и докладването защото няма да има недоволни и докладващи защото няма кого да докладват.
Не исках да го правя, но за да ме разберете ето един показателен пример как са се справили колегите от друг подобен форум: forums.bgdev.org/index.php?showforum=33 /системата не разрешава да поствам линк/
Опитайте да оспамите тема там-няма как да стане.
Пуснал си е офертата потребителя и си чака личното съобщение. Е вярно няма да има къде да пишат известните на всички ни "всезнайковци и разбирачи" тук, но пък могат да се вихрят в останалата част на форума.
Аз предложих да има едно независимо местенце защитено от форумните паразити, които дразнят не само мен, а нанасят сериозна вреда на имиджа на форума.
Повярвайте ми има десетина екземпляра тук които, ако спрат да пишат форума, ще стане прекрасен оазис за бизнес начинания, но уви открит форум е като всеки друг и си ги има тия. И те имат същите права както и останалите членове със сериозни намерения и небива да им се цензурират мислите и писанията, но нека да не бъркат бизнеса на другите.
Накрая на поста си пак да попитам:
Сложно ли е да се направи това което предложих, и мислите ли, че ще бъде полезно?
Да се създаде раздел/секция в която член на форума да си пусне обява като поръчител на услуга или като изпълнител на такава и темата да неможе да се коментира от други потребители с цел да не я спамят.
Не е нужно да ми отговаряте, просто го помислете и приемете като една идея споделена с вас и в никакъв случай като задължение.
Хубава вечер и успех!
 
От: От: Предложение към админите за нов раздел във форума.

http://olx.bg/
Вероятно или аз не успях да се изразя правилно каква е моята идея или много внимателно я заобикаляме с недомлъвки и разтегляне на темата в друга посока.
Идеята ми бе конкретна:
Да се създаде раздел/секция в която член на форума да си пусне обява като поръчител на услуга или като изпълнител на такава и темата да неможе да се коментира от други потребители с цел да не я спамят.
Не са нужни някакви особени правила както някой писа, по скоро са си стандартните за форума.
Всичко това може да бъде направено експериментално и ще се види има ли ефект. Вместо както казва Blinky да преглежда "всичките 400 поста, а понякога има и 1000 на ден", за да следи за некоректно отношение, при създаване на такъв раздел отпада модерирането и докладването защото няма да има недоволни и докладващи защото няма кого да докладват.
Не исках да го правя, но за да ме разберете ето един показателен пример как са се справили колегите от друг подобен форум: forums.bgdev.org/index.php?showforum=33 /системата не разрешава да поствам линк/
Опитайте да оспамите тема там-няма как да стане.
Пуснал си е офертата потребителя и си чака личното съобщение. Е вярно няма да има къде да пишат известните на всички ни "всезнайковци и разбирачи" тук, но пък могат да се вихрят в останалата част на форума.
Аз предложих да има едно независимо местенце защитено от форумните паразити, които дразнят не само мен, а нанасят сериозна вреда на имиджа на форума.
Повярвайте ми има десетина екземпляра тук които, ако спрат да пишат форума, ще стане прекрасен оазис за бизнес начинания, но уви открит форум е като всеки друг и си ги има тия. И те имат същите права както и останалите членове със сериозни намерения и небива да им се цензурират мислите и писанията, но нека да не бъркат бизнеса на другите.
Накрая на поста си пак да попитам:
Сложно ли е да се направи това което предложих, и мислите ли, че ще бъде полезно?
Да се създаде раздел/секция в която член на форума да си пусне обява като поръчител на услуга или като изпълнител на такава и темата да неможе да се коментира от други потребители с цел да не я спамят.
Не е нужно да ми отговаряте, просто го помислете и приемете като една идея споделена с вас и в никакъв случай като задължение.
Хубава вечер и успех!
 
Re: От: Предложение към админите за нов раздел във форума.

Вероятно или аз не успях да се изразя правилно каква е моята идея или много внимателно я заобикаляме с недомлъвки и разтегляне на темата в друга посока.
Идеята ми бе конкретна:
Да се създаде раздел/секция в която член на форума да си пусне обява като поръчител на услуга или като изпълнител на такава и темата да неможе да се коментира от други потребители с цел да не я спамят.
Не са нужни някакви особени правила както някой писа, по скоро са си стандартните за форума.
Всичко това може да бъде направено експериментално и ще се види има ли ефект. Вместо както казва Blinky да преглежда "всичките 400 поста, а понякога има и 1000 на ден", за да следи за некоректно отношение, при създаване на такъв раздел отпада модерирането и докладването защото няма да има недоволни и докладващи защото няма кого да докладват.
Не исках да го правя, но за да ме разберете ето един показателен пример как са се справили колегите от друг подобен форум: forums.bgdev.org/index.php?showforum=33 /системата не разрешава да поствам линк/
Опитайте да оспамите тема там-няма как да стане.
Пуснал си е офертата потребителя и си чака личното съобщение. Е вярно няма да има къде да пишат известните на всички ни "всезнайковци и разбирачи" тук, но пък могат да се вихрят в останалата част на форума.
Аз предложих да има едно независимо местенце защитено от форумните паразити, които дразнят не само мен, а нанасят сериозна вреда на имиджа на форума.
Повярвайте ми има десетина екземпляра тук които, ако спрат да пишат форума, ще стане прекрасен оазис за бизнес начинания, но уви открит форум е като всеки друг и си ги има тия. И те имат същите права както и останалите членове със сериозни намерения и небива да им се цензурират мислите и писанията, но нека да не бъркат бизнеса на другите.
Накрая на поста си пак да попитам:
Сложно ли е да се направи това което предложих, и мислите ли, че ще бъде полезно?
Да се създаде раздел/секция в която член на форума да си пусне обява като поръчител на услуга или като изпълнител на такава и темата да неможе да се коментира от други потребители с цел да не я спамят.
Не е нужно да ми отговаряте, просто го помислете и приемете като една идея споделена с вас и в никакъв случай като задължение.
Хубава вечер и успех!


ама аз това се опитват да обясня че тук пазара си има специфика и тя работи както за нас така и за вас повече от 8 години ... Спецификата е същата като на пазарите в последните в 5000 години, на пазара става пазарълък ... модерираме мнения само който нямат отношение към офертите останалото е част от пазарлъка ... а пазарлъка и коментарите дават възможност да се предпазаят както фрилансъри така и крайни потребители от измама и да се получат по добри цени и за двете страни...

който умее да си води темата или като продавач или като купувач е направил много или е получил изгодна сделка одобрена от комюнитито, а коментарите я ъпват и не се налага да пуска няколко теми с едно и също заглавие всяка седмица за да не му се губи темата сред другите (което цака цялостното сео на офертите (понеже е яко темата да излиза и в Г за какво предлага продавача а това няма да стане ако всяка седмица пуска тема с един и същи контет с различно урл и темата няма повече контет от това) всички губят от модел който е постване веднъж на седмица на нови (понеже трябва да имат период - постнал си веднъж и си на 5 страница да нямаш повече право на пост) и без разрешени коментари)
 
От: Re: От: Предложение към админите за нов раздел във форума.

ама аз това се опитват да обясня че тук пазара си има специфика и тя работи както за нас така и за вас повече от 8 години ... Спецификата е същата като на пазарите в последните в 5000 години, на пазара става пазарълък ... модерираме мнения само който нямат отношение към офертите останалото е част от пазарлъка ... а пазарлъка и коментарите дават възможност да се предпазаят както фрилансъри така и крайни потребители от измама и да се получат по добри цени и за двете страни...

който умее да си води темата или като продавач или като купувач е направил много, а коментарите я ъпват и не се налага да пуска няколко теми с едно и също заглавие всяка седмица за да не му се губи темата сред другите (което цака цялостното сео на офертите (понеже е яко темата да излиза и в Г за какво предлага продавача а това няма да стане ако всяка седмица пуска тема с един и същи контет с различно урл и темата няма повече контет от това) всички губят от модел който е постване веднъж на седмица на нови (понеже трябва да имат период - постнал си веднъж и си на 5 страница да нямаш повече право на пост) и без разрешени коментари)
Разбирам,
получих яснота по темата.
Тя може да бъде изтрита за да не поражда безсмислени дискусии.
Успех!
 
Re: От: Re: От: Предложение към админите за нов раздел във форума.

Разбирам,
получих яснота по темата.
Тя може да бъде изтрита за да не поражда безсмислени дискусии.
Успех!

Напротив. Всяко едно предложение и коментар е полезен зя форума и за всички нас.

Тук определено не сме обикновен пазар. Има го момента на аукцион, дори пазаренето не е изключено, но спама и безсмислените коментари се трият, просто няма начин.

И пак. Много ще съм ви благодарен, а всички останали ще са ви, ако наистина използвате репорта...за нас админите е много важно да го внедрим като навик у вас. Дори аз го ползвям, за да отбележа някакви нередности от време на време. ;)
 
От: Предложение към админите за нов раздел във форума.

Форум означава да се води дискусия, ето защо няма смисъл да се превръща в някяква орязана версия! Спам има на всякъде, но ако някой е свидетел на нередност - репорт! Това е правилният начин, защото админите няма как да "огреят" на всякъде, а пак казвам - дискусията е не просто характерна за един форум, а основна движеща сила в подобен формат. ;) Всеки има прао на мнение и право да го споделя!
 
От: Предложение към админите за нов раздел във форума.

Мен пък ме кефи, като почнат да се карат в темите, особено в пазара, някой като напише "и ся за кво ги искаш тея 100 лв за тоя умрел wp?" и гледай кво става :lol:. Не ти трябва да гледаш сапунки, влизаш във форума и си убил 2 часа да четеш :drama:
 
От: Предложение към админите за нов раздел във форума.

На тъпите теми, дето някой не си е написал офертата като хората или се прави на тарикат - много ясно, че ще му се присмиват хората и ще се бъзикат в темата. Рядко като има добре направена оферта някой напада автора. Още повече често няма никакви детайли относно сделката и чрез мненията на стари потребители се постига яснота и излизат повече детайли.

Аз лично съм виждал тези дето ги наричате "заядливци" и "спамери" как спасяват задника на хора, които са готови да клъвнат на някоя страхотна (измамна) оферта. То просто като постоиш повече в този форум и направо усещаш шаблонния начин по който измамниците се опитват да изгърбят невинните душици :D

Това което предлага автора е перфектно за измамниците. Под "прикритието" на предприемачески форум ще пускат оферти, на които никой не ще може да коментира и дискутира и докато реагират админите, които няма как да знаят това измама ли е - ще има доста измамени. Докато една бърза дискусия изкарва слабите страни на офертата. Е да понякога се прекалява... ама има репорт!
 
Re: От: Предложение към админите за нов раздел във форума.

На тъпите теми, дето някой не си е написал офертата като хората или се прави на тарикат - много ясно, че ще му се присмиват хората и ще се бъзикат в темата. Рядко като има добре направена оферта някой напада автора. Още повече често няма никакви детайли относно сделката и чрез мненията на стари потребители се постига яснота и излизат повече детайли.

Аз лично съм виждал тези дето ги наричате "заядливци" и "спамери" как спасяват задника на хора, които са готови да клъвнат на някоя страхотна (измамна) оферта. То просто като постоиш повече в този форум и направо усещаш шаблонния начин по който измамниците се опитват да изгърбят невинните душици :D

Това което предлага автора е перфектно за измамниците. Под "прикритието" на предприемачески форум ще пускат оферти, на които никой не ще може да коментира и дискутира и докато реагират админите, които няма как да знаят това измама ли е - ще има доста измамени. Докато една бърза дискусия изкарва слабите страни на офертата. Е да понякога се прекалява... ама има репорт!

Кво беше...shit in, shit out. Каквото повикало такова се обидило. Има една много яка тема: http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=45872

Както и една друга тема: http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=35779

Разгледайте темите, в които се коментира и вижте дали отговарят на тези неща, написани в условията. Повечето нямат ясни параметри и от там се почва всичко. Докато се изливат аматьорски изпълнения, ще има и хора, които да намират "пролуки". Да, може да не са нарочни и по незнание, но други го приемат като начин на измама, и нищят, за да им стане ясно какво точно се иска в заданието. ;)
 
От: Предложение към админите за нов раздел във форума.

Блинки, ето и личен пример за обявя, която е финализирах http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=43884

Иначе пазара си е пазар и всеки, който пита има важна част, дори и всички "спамери" това е коректив пък бил той и по силен, но точно този коректив връща и цената на по-нормални нива.
 

Горе