Предложете добър Social Media Monitoring софтуер или app

Blinky

Owner
Здравейте, приятели. Как я карате? :)

Искам да попитам вече запознатите от вас, кой какво би ми препоръчал за сошъл медия мониторинг, като има няколко критерия, на които не е лошо да отговаря самия софтуер:

1. Да търси на база профили, групи и страници;
2. Да търси на база ключова дума / фраза в постове, контент, #тагове;
3. Да поддържа Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Linkedin, Google Plus - последните две не са много важни;
4. Да може да се създават репорти - експорт с файл - word, pdf, html, xml;
5. Да има възможност клиенти с ограничени права да следят (без никакво редактиране) техните профили, които съдържат информация на база избрани източници и поставени от админа кл. думи;

Горе долу е това, като т. 6 не е от от изключителна важност, тъй като в повечето случаи такъв тип информация иска, не иска, минава през менюал един от човек, преди да стигне до човека, който я изисква - иначе голямо лутане ще е.

Разглеждам и проучвам адски много варианти, но все пак ще се радвам да чуя какво във вашата практика ви върши работа. Мерси предварително.

:)
 
Нещо такова ли - https://hootsuite.com/
Гледах го този, но и още 2 също толкова пълни и функционални. Мисля, че бяха digimind.com и echobot.io. Но преди да почна да пускам във всяка, която ми попадне в полезрението free trail, ми се искаше да видя какво мислят хората, които вече използват нещо и с ръка на сърце биха казали, че това е най-доброто и са доволни от него, разбира се. :)
 
Да, разбирам те. В едната компания в която работих правихме подобен продукт. Клиентите ни обаче бяха големи фирми, от рода на кока кола, GSK и прочее.
Съмнявам се че тук има много хора, или изобщо някой, който да използва подобен продукт.
Аз също имам желанието да използвам нещо такова, за да следя отзивите за продуктите ни, както и за конкуренцията. Но на този етап не ми се дават толкова пари месечно. С удоволствие ще следя темата за развитие.
 
Да, е, все пак това е продукт, за който се плаща и не е само до софтуера, после тия данни се преработват и в повечето случаи се дават в готов вид, четим и разбираем за клиента. Няма как, струва пари, но вече зависи колко ще може да печелиш от него. Ще се радвам да прочета мнения по темата. Знам, че малко хора биха го ползвали, но не е изключено някой маркетинг тук да има пряко наблюдение или най-малкото да знае с какво оперират оутсорсинг компаниите, които им предоставят репорт за бранда, който следят. ;)
 
За какво ти е. Да висиш 24 часа и да следиш информация, която реално трябва предварително да знаеш за какво ще я следиш и анализираш.
 
За какво ти е. Да висиш 24 часа и да следиш информация, която реално трябва предварително да знаеш за какво ще я следиш и анализираш.
Мисля че не си разбрал добре идеята на продукта. Нека Блинки да ме поправи, ако е имал предвид нещо друго.
Идеята е точно да ти спести време. Чрез подобен продукт можеш да следиш какво говорят клиентите за бранда ти - във ФБ групи / страници, форуми и прочее. Ако има някакъв проблем, можеш да реагираш много по-бързо.
Можеш също така да следиш и конкуренцията по същия начин, както следиш твоите данни.
Можеш и да следиш нишата, в която се подвизаваш. От тук пък можеш да научиш какво искат клиентите ти, от кое са доволни и от кое не. Можеш и да си намериш нови клиенти ( особено ако си B2B ).

И не е нужно да следиш всекидневно цялото това нещо. Можеш да си направиш известие на определено време, не определен обем от информация. Можеш да си изнасяш тази информация в .pdf или да я преглеждаш по-бързо чрез графики.
Нашият продукт имаше и т.н. sentiment analysis - т.е. разбира в статията дали се говори добро или лошо. Съответно да те извести само ако е лошо.

Да следиш всекидневно няколко FB групи, форуми и новинарски сайтове е доста времеемко. В момента отчасти го правя ръчно, доста съкратено и отнема време. Подобен продукт би ми спестил тези усилия и нуждата да наемам някого за да го прави.
 
Кирилицата е проблемна за англоезичните метрични бизнеси. Те не правят разлика между македонски, руски и т н. И 90% от резултата е спам. И не делят езика на гео-локация.
 
На ниво RSS ползвайте www.inoreader.com - платен план - не е скъпо. Собствениците му са българи. Има търсене по ключови думи и фул екстри… намери ли думата прави действие според правилото, което сте създали.

Аз съм тестер в него от години. Но кирилицата си остава проблем. Обхваща главните социални мрежи. Може да търси в собствените в емисии и във всички останали.

Но пресяването е ръчно и ако търсите по любов - става мазало.

Помага много за развиването на ваши реални или фалшиви профили. Фирмени профили - намирате супер лесно инфомза споделяне спрямо таргета на акаунта…
 
На ниво RSS ползвам и това: https://blogtrottr.com/ - праща в реално време всичко което тече по емисиите. До 10 секунди :) и ти идва на пощата.

Така следя този форум :) и куп сайтове… платено е. Не е скъпо.
 
Този сайт: https://websta.me/rss/n/Името на акаунта дава неограничен достъп до инстаграм. Безплатно е :) Превръща всеки вкаран акаунт в RSS и го слагате в горните описани сайтове и никога не пропускате нищо!!! Развива профилите ви и кара всекимда симмисли, че общуваш лично с него щото го обичаш :)
 
Rss е лесно да се следи. Проблемът обаче са социалните канали и форумите. А там всъщност е мястото, където се случва дискусията и/или оплакването.
Друг минус е - в някои от сайтовете, които прати трябва сам да си въвеждам източниците на информация. А аз искам да търся сред източниците на информация, които има в системата + да мога да въвеждам мои. Не мога да знам всички сайтове, които са в моята сфера, пък и от време на време се появяват нови, в такъв случай трябва и да следя за това. Искам продукта да работи за мене, а не аз за него.

А разпознаването на руски и български не е толкова трудно. Просто на тези, които са правили сайта, не им е било приоритет да го разграничат това.
 
Inoreader дава достъп до търсене до всички емисии. Или до твоите… ти не следиш rss следиш намереното по ключова дума. Кеф ти на пощата да ти го прати кеф ти в системата…

Всички емисии са емисии вкарани от всички акаунти. Билиони…

Общите приказки са губи време - дай ми една ключова дума важна за теб…
 
15DCB4BA-8B90-4DE8-B9C6-8FE4539C69E0.jpeg Ето
 

Горе