Препродажба на лични вещи като сателитен бизнес.

rujel

Active Member
Сайтове като olx и bazar стават все по-неефективни, просто защото са залети с много стока, от която понякога е изключително трудно да намериш търсеното. Това в някакъв смисъл е желан за сайтовете ефект, за да те накарат да промотираш платено продуктите си, за да станат те по-видими. Но така самите тези сайтове стават по-неудобни за използване.
Всеки подобен сайт общо взето ще се сблъска с проблемът по-горе, т. е. рано или късно ще се наложи да въведе платено представяне, а останалото нарочно ще го остави трудно за търсене. Затова тук представям една малко по-различна идея.
Идеята е в това да се създаде сайт за препродажба на лични вещи, който няма намерение да затруднява посетителите си в търсенето и предлагането (ще се опитва да го осъществява максимално ефективно), но целта реално не е да се печели точно от този вид дейност. Идеята е препродажбата на лични вещи да се прави, само за да се ползва трафика на сайта, за да се насочват потребителите към някакъв друг основен проект - примерно онлайн магазин.
Може дори да се мисли за започване с по-особени услуги, като например колекциониране на различен вид предмети. Примерно колекциониране на стари химикалки, но не толкова стари, че да се водят антикварни. Така посетителят, който има съответната стока може да открие потенциален купувач, още преди да е поместил стоката си. Това последното всъщност е твърде сурова идея и трябва да се обмисли много по-добре.
 

alfa1

Member
Нещо не разбрах. С какво този сайт ще е по-добър от базара примерно?
За сайт за обяви има 2 железни правила според мен:
- перфектна търсачка - това налага допълнителни изисквания към оформянето на обявата
- защита срещу мошеници (реален рейтинг) и своевременни действия срещу злоупотреби.
И ето че преоткрихме ибей.
 

rujel

Active Member
Именно изискването за "перфектна търсачка" е проблемът! Примерно търсиш външно черен химикал, а в резултатът от търсенето на химикали имаме десетки цветове. Но никой не отбелязва цвета, просто защото се вижда на картинката. Но няма как да прелистиш 100 страници, за да намериш търсения продукт. То и да ги прелистиш, то по-нататък пак същите тези химикали ти вадят очите, а не само новите постъпили продукти. Пълно неудобство и малка ефективност...
 

Горе