Примерен сео анализ

sonique3011

New Member
Здравеите,
можете ли да ми кажете какво се включва в един примерен сео анализ на саит - какви компоненти?
Мерси предварително!
 
сео анализ

Благодаря за анализа. Как е направен тои?В смисъл ползвани ли са някакви конкретни инструменти и на кои адрес са те?
Благодаря много!
 
привет отново

Става въпрос за swot анализ на сайт .Можете ли да ми дадете някакъв пример и урл на сайта.
Мерси много!
 
Ами доколкото прочетох тук:
http://en.wikipedia.org/wiki/SWOT_analysis

това май е нещо, което се прави, когато имаш конкретна цел. Конкретната цел в нашият случай би могла да бъде различна, но все се свежда до 2 неща - трафик и монетизация. Понякога има и конверсия, понякога - не.

За СЕО не мисля, че ще ти е толкова важно да правиш SWOT, защото нещата тук са строго алгоритмични. Strenghts на всяка SEO стратегия, е че ще вдигне "виждаемостта" в търсачките. Weaknesses няма, освен това, че губи време. Opportunities ти е трафика, който в зависимост от сайта може и да конвертира добре, но може и да не конвертира добре - това зависи винаги само от качеството на самия продукт (уебсайт). Що се отнася до заплахите, единственото, което може да ти се случи, е Google да те банне, ако нарушиш правилата. Но като вземеш предвид, че в началото пак си бил на нулата, значи винаги си на печалба от SEO.

В този ред на мисли предприемането си заслужава винаги.
 
SEO, SEO анализ, SWOT анализ

Абе темата не беше ли за SEO анализ? Или нещо съм сбъркал, и доколкото виждам е в тази SEО секцията. SWOT анализа е маркетингов - и представлява 4 основни понятия в него: силни и слаби страни, възможности и заплахи. Не мисля че SEO анализа има много общо с това.
 

Горе