Проблем с класиране при търсене в Гугъл

bgtifo

Well-Known Member
Здравейте колеги,

искам да попитам, търся в Гугъл под инкогнито режим (без да съм логнат в профила си) дадена ключова дума и ми излизат едни резултати. Други мои колеги търсят и им излизат съвсем други резултати. Как да видя реалните резултати, без да използвам софтуер, а директно от Гугъл. Аз мислех, че като съм инкогнито вади реални резултати, но явно не е така. Може ли да ми дадете някакви насоки?
 
Ох, не, резултатите са персонализирани, базирани на лични сигнали, много неща се отчитат въпреки слоя за поверителност, история на IP-то, всичко "анонимизирано", уж. Не можеш да видиш "реалните резултати", няма такова нещо; има резултати в този момент, след три часа може да са други; общо взето, правило е - Google дава стабилни резултати при стабилно присъствие - това означава, ако си сериозен, ако си там дългосрочно, ако инвестираш в сайта си, в съдържанието му, ако рекламираш, ако работиш правилно - Google ще те надгради с относително постоянни резултати и ъпдейти почти няма да те бъркат - те притесняват предимно еднодневките;
 
Аз съм логнат в гугъл профила си и имам супер реални резултати.. Проверка по различни програми и хора.. Може да играят 1 2 места максимум..
 
Добре, бихте ли ми препоръчали софтуер, който да следи класирането по дадена ключова дума, тъй като явно инкогнито режима не работи.

-> Google Console?
 
"И какво ако един тул показва някакъв стабилен резултат, ако на потребителите се движи плаващо?!"

Резултатите от гледна точка на собственика на сайта откъм посещаемост в тези инструменти са усреднени; Най-точно могат да се видят през Google Console, което, искам да обърна внимание, е инструмент на Google, за разлика от другите, които са просто референти;

А иначе, от гледна точка на всеки индивидуален потребител - резултатите категорично са персонализирани, плаващи или както там може да се каже.

Освен това, 2022-ра година сме вече, изобщо това не е начинът да отчита напредъка по проект, хора.
 

Горе