Проект нов онлайн магазин

mkb91

New Member
Здравейте предстои ми да си направя онлайн магазин, на който ще продавам вносни перилни препарати, домакински консумативи и т.н. От html i cms не разбирам. Последната седмица проучвах доста платформи gombashop, cloudcart ,shopify и най-вече Selitino и opencart. Seliton е скъпичка искат ми към 1200 1300лв за първата година и 550 за втората, имат доста полезни функции и сайта работи много лесно, както и има подръжка. От друга страна opencarta е доста по-евтин, но според мен по сложен и изисква да разбира човек повече и за да го разуча ще се забавя много с пускането на сайта. Въпроса ми е: ок ли са Селитон, струва ли си парите, защото чета, че много товарят за в бъдеще с парите за всяко нещо и подръжката е средно ниво, и като цяло какво ще ме посъветвате да избера за моя сайт, може би друга алтернарива?
 
Така наречените SaaS решения, каквото е Seliton реално е магазин под наем, т.е. в момента, в който спреш да си плащаш, магазинът ти изчезва.

Затова бих препоръчал използване на CMS като OpenCart, тъй като там магазинът си остава твой. Дори да смениш човекът, който го поддържа, магазинът си остава на твой хост, съответно може друг да се заеме с него.

Горещо бих ти препоръчал да пишеш на @CTAH който прави уникални неща на OpenCart и не само ще ти направи супер магазин, ами и ще те въведе в процесите, за да можеш да го обслужваш сам.
 
Здравей, и аз бих ти препоръчал да пишеш на CTAH.
Ако искаш и тел. номер мога да ти дам.
Поздрави
 
Здравей, аз също мога да ти изработя уникален магазин на платформата, ще ти сложа всичко от което се нуждаеш за един работещ сайт и ще те въведа изцяло в процеса на работа, как да въвеждаш продукти и всичко което те интересува.
За мен ще е удоволствие да работим заедно ! :)
 
Направи си един блог - сайт. Сложи фразата:

- За поръчки - пишете на или обадете се на.

Тва е... 1 000 000 % безплатно. И е твое!!!
 
Както казва Fozzy. @CTAH е човекът, които ще ти помогне най-добре за направата на онлайн магазин, които е ФУНКЦИОНАЛЕН, РАБОТЕЩ и ГЕНЕРИРАЩ ПРОДАЖБИ !

Преди 6 години нищо не разбирах от онлайн търговия. Ходих при едни от голямото добро утро, дето направиха сайта за 2-3 бона (вече не помня) и ми го предадоха. Обаче не работеше добре (беше едно лайно на Journal). Тогава попаднах на форума и открих CTAH (който се оказа, че се намира в същия град като мен). С две приказки се разбрахме и направи 5 промени по сайта, който МОМЕНТАЛНО дадоха ефект и на следващия ден поръчките бяха ПЕТ ПЪТИ ПОВЕЧЕ!

След това решихме и CTAH направи сайта наново (от нулата). Към момента имаме ЧЕТИРИ онлайн магазина, които е правил той и работят с ПЕЧАЛБА!

Познанията на CTAH не се простират само до инсталирането на opencart, тема и модули. Той е много начетен и наясно със ситуацията в България и чужбина, когато става въпрос за търговия, била тя онлайн или физическа.
 
  • Like
Реакции: CTAH
Аз бих ти препоръчал да си наемеш магазин, въпреки т.нар.vendor lock-in, освен ако не можеш да си гарантираш 24/7 поддръжка по някакъв друг начин (например наемайки човек за постоянно). Може би такава рядко ще ти трябва, но когато ти потрябва по време на черния петък или по коледа, а я няма, става лошо. Избери платформа, която има функционалностите които искаш и е на пазара успешно от поне година-две и се фокусирай как да продаваш повече, а не как да се занимаваш с платформи и хостинги. Всяка една услуга, която ти позволява да се фокусираш максимално върху това, което ти прави пари, ти е най-евтина в дългосрочен план без знаечние дали е нает магазин, собствен магазин или просто блог както е писал зооманиака.
 
Викотре спри да ходиш по темите и да пишеш глупости! Решенията се взимат според целите. Точно тези готови решения ти дават един фургон и ти казват "ей на продавай". Ако решиш да му сложиш чардак или ще ти кажат "не може" или ще ти вземат една шапка пари. Не дай си боже да искаш да се местиш на друга платформа. Всичко започва отначало. А ако знаеш и колко са тромави. Ако искаш нещо да се доправи може и месец да те въртят.
За проба става, но сериозен проект НЕ!
П.С. и аз препоръчвам СТАН
 
  • Like
Реакции: CTAH
Я кажи къде са тия глупости, дето ги пиша?
Защото аз на достатъчно клиенти съм се нагледал, дето девелопъра им е хванал крака нанякъде и няма кой да им интегрира един CDN, като им потрябва, а те сами не могат.
 
За това казах "Решенията се взимат според целите." Като знаеш, че гониш голям проект, търсиш правилните решения.
Има доста популярни системи с огромни комюнита и девелопъри. Като хване крак единия, намира се друг.
Тези клиенти ги знаем, дето искат с трици маймуни да ловят.
 
Здраейте, мога да предложа страхотна платформа за готови онлайн магазини със складов софтуер на супер цени и има безплатен тестов период 14 дни, ако не ви харесва не плащате и онлайн магазина изчезва.
 
Я кажи къде са тия глупости, дето ги пиша?
Защото аз на достатъчно клиенти съм се нагледал, дето девелопъра им е хванал крака нанякъде и няма кой да им интегрира един CDN, като им потрябва, а те сами не могат.

Споко.....................................

Бизнеса първо ги учи - ама много бързо..... собствениците де. Като си затрият сайта или стане ПЛАТИНА като себестойност - почват да учат и да четът книги от сорта:

"Как да си направим - структурираме бизнес ПРОЕКТ".

Ей това са елементарни неща.
 
OpenCart е много шит. Бъгове от всякъде, а пък недай си боже някой начинаещ да търси да си сменя слайдери и тем подобни. Не съм доволен от него. Поддържахме един онлайн магазин на тази платформа, но много тегаво.
Платформата е xStore :)
Това е нещо ново .. хм.. ще го погледна, може да ми направи добро впечатление, ще пиша..
 
OpenCart е много шит. Бъгове от всякъде, а пък недай си боже някой начинаещ да търси да си сменя слайдери и тем подобни. Не съм доволен от него. Поддържахме един онлайн магазин на тази платформа, но много тегаво.

Това е нещо ново .. хм.. ще го погледна, може да ми направи добро впечатление, ще пиша..
то и тая платформа дето те съветват, аз по-бъгава не съм виждал още. дори не можеш да си инсталираш магазин, какво остава за другото :D:D
 

Горе