Произведено в Русия

Статус
Not open for further replies.
В горепосочената дописка на Ройтерс става въпрос за резервния фонд на Министерството на финансите, който бе предназначен да покрива и преразпределя дефицита в бюджета - това му беше функцията. Разменяше доларите за рубли, най-общо. Това му беше работата да бъде изразходван (средствата от него се прехвърлиха в бюджета) и да се закрие - какво не ти е ясно в случая? Планирано си беше още в началото на годината.
https://www.minfin.ru/ru/perfomance/reservefund/statistics/volume/

Москва, 1 января. Минфин России упразднил Резервный фонд РФ. Свое существование согласно новым нормам Бюджетного кодекса, он прекратил с 1 января 2018 года, присоединившись к Фонду национального благосостояния.

Теперь в случае резкого падения доходов, а также софинансирования добровольных пенсионных накоплений именно ФНБ станет источником финансирования дефицита бюджета . В этому году на эти цели выделят свыше 1,1 триллиона рублей.

https://riafan.ru/1012787-minfin-uprazdnil-rezervnyi-fond-rossii
 
Последно редактирано:
Явно не четеш, след като стопиха близо 80 милиарда от резервния фонд, остават към 70 милиарда от суверения фонд, след него остават само валутните резерви - въпросът се пита - от къде ще дойдат финанси за изкупуване на "подценени" финансови активи?
 
Ройтерс (както и радио Свобода и другите енпеошки) слагат заглавие от типа "изхарчиха последните пари от резервния фонд" без да уточняват, че това е планирано, че този фонд ще се закрие по план, гласуван предишната година, а средствата от него ще отидат в друг фонд и т.н. Съответно, всеки, който не е запознат или не може да си подбере източниците, остава с погрешно впечатление, като в същото време не разбира що го бъзикат за цензура.

Ми ей за тва баш! Щото недостоверно поднесената информация също е тип цензура (лишава те от информация за реалното положение и те заблуждава отгоре на всичкото)
 
И какво означава "остават само валутните резерви"?

ЗВР на РФ е на 5-6 място в света бе, момче, кво означава, че остават само те?

Първо не са само те, а второ са доста. Трето - без дългове (държавни, не корпоративни). В сравнение със страни като САЩ или Великобритания балансът си е направо веУикан.
 
Абе знам, че ти е трудно да мислиш, но нека се пробваме пак - това, че е планирано престурктуриране, т.е. вливане на един фонд в друг, само по-себе си не означава нищо, след като вливащият се фонд е тотално декапитализиран - спрямо статистиката, която си дал ясно се вижда.

Отделно за суверния фонд, следва същата статистика - на спад.

След като остана само този фонд да служи за пенсии и дефицити, то на дали ще го ползват за покупки на руски фин. активи, освен, ако не целят тотално да го декапитализират и да си спасят олигарсите. Не логично е да ползват международния фонд за спасение на борсата, така че блянът за спасение на борсата е просто поредната ти фикция.
 
Ти мислиш, че РФ ще започне да продава злато ... оптимист :)
 
това, че е планирано престурктуриране, т.е. вливане на един фонд в друг, само по-себе си не означава нищо, след като вливащият се фонд е тотално декапитализиран - спрямо статистиката, която си дал ясно се вижда.

еек дет се вика...

Че било планирано преструктуриране не означавало нищо, а че парите са били прехвърлени поради тази причина от единия фонд към другия било "изхарчиха последните резерви" ... Бегай легай.

И да, РФ няма да продава злато. Най-малкото, че постоянно изкупува собственото си производство.

Златото е нужно като гарант за новите борси в Югоизточна Азия. Където фючърсите за петрол и газ ще бъдат гарантирани наистина. И ще се търгуват за петроюани, а не за петродолари. Вече се почна.
 
Ти си тотална чукча обаче - в края на миналата година фонда е преструктуриран, виж движението на балансите на фонда за последните години надявам се да почне да мислиш.

Е най-накрая разбра, че освен суверения фонд, който започва се топи, остава валутния резерв - златото е табу. 100 приказки изприказвахме, за да разбереш какво написах в 2-3 прости изречения в миналата страница. Похвала!
 
виж движението на балансите на фонда за последните години
Е нали аз ти дадох линка към движението на баланса? Или се надяваш, че съм пуснал линк без да го погледна?

Ми копипейстни тук "движението на балансите на фонда" да видим всички какво толкова те е зарадвало.
 
Ти сериозно ли?

Няма какво ти пействам виж къде е бил Януари 2015 и къде е бил преди преструктурирането - не е сложно :)
 
Кратък ликбез как се движат и гарантират активите:
1. ФНБ (горепосоченият фонд) е планиран да стабилизира пенсионните натрупвания. Но може да служи и за други инвестиции. С него се разпорежда Правителството, а не Федералното събрание - с други думи, може да служи за бързи инвестиции.
2. ЗВР са златновалутните резерви. Те служат за гаранции, както и за покриване на рискове в случай на по-тежка атака
3. Държавни ценни книжа - ниска, но гарантирана (поне засега доходност). Например, американските държавни облигации. Да, САЩ могат да ги откраднат на теория, но резултатът няма да им хареса - някой по-як държател на тези книжа (като Китай, например) може силно да се разлюти. А други малки държавици (като Белгия) изведнъж стават едни от най-едрите купувачи. До степен, че и на белгийците не е ясно как е станал номерът.
4. Корпоративни книжа - примерно в момента попаднал под американските санкции "олигарх" продава такива швейцарски (пак държи контролния пакет, но от 68 на 52%) и купува такива китайски.
 
Няма какво ти пействам виж къде е бил Януари 2015 и къде е бил преди преструктурирането
Ми видял съм го (макар и да не ми е ясно що трябва да гледам точно Януари 2015, а не Януари 2008 или Януари 2014 или Януари 2016. И?
 
Братя се карат заради политика, вие говорите за секцията. Павлине разговор се води от двама или повече души, които се изслушват и т.н и т.н, да не изброявам всичко. Тук нито някой слуша в случая чете, нито пък ще те обори с нормални доводи, всеки си тълкува нещата както му е кеф, да не говорим, че на теб в устата ти е нон стоп лошата Русия, на другия юнак Страната, родината му е толкова велика, че в нея няма нищо лошо, направо е земен рай. Докато има такива примери като вас двамата, винаги, ама ВИНАГИ темите ще забозват, защото вие сте на двата полюса и за вас всички останали са 2ра ръка хора, само не знам как още не сте поели кормилото на властта...
Не го разбирй погрешно. Русия е вредна за нас, да. Това обаче не означава че мразя народа и. Забавлавам се с хора, които са до толкова вманиачени, че дори се карат, че и заплашват, когато някои им каже истината. Ако русофилите не бяха толкова впрегнети нямаше да има спорове и миля, че Русия нямаше да е толкова осмивана, освен мразена :) Иначе аз и не водя такива. Най-вече е за забавление. Не си позволявам да тъкувам фактите. В Русия има най-много природни ресурси на глава от населението, при народ, който е по-беден дори от нас. Всички руски политици и олигарси пращат децата си към Еврпа и САЩ, като дори те самите предпочитат западните стоки, здравеопазване, образование :) Българските изявени русофили също квичат всяка вечер пред западните си компютри, по западните Фейсбук и Скайп на децета си, които живеят, работят и раждат децата си пак на запад, не в Русия :) Това са факти, оито аз не мога, а и не оскам д тълкувам :) Русофилите с инфантилна настоятелност продължават да ни убеждават, колко е велиха и хубава страната Путистан, без да пащат децата си там обаче :) Смешно е :)
 
Ми резервният фонд постоянно се увеличава - в момента е най-голям откак Русия е РФ, а не СССР. Отгоре на всичкото фондовете са няколко. ЗВР (златновалутният резерв) се увеличи петорно след Крим.

Кво има да се държи рублата? Та тя от година поне вече не се влияе от цената на нефта дори. Инфлацията спадна тройно, от тази година ще намалеят и разходите за отбрана - модернизацията на армията е приключила на 80% - бюджетът ще ги преразпредели към развитие на инфраструктурата на регионите, здравеопазването и образованието - вече е заложено.
Русия наскоро занули нацяло резервния си фонд :)
 
Да, ама малко се превръща в нещо не много приятно. :) Поне от време на време има такива постове в нея.
Да, когато се води някакъ разговор с русофили, обикновече е възможно да стане гнусен. Те правят всяка комуникация такава. Иначе темата може да ти доведе нови потребители. Големите социални мрежи са сериозен конкурент и буквално "изсмукват нета". Трябва да се ползва всичко в тази борба :)
 
Да, когато се води някакъ разговор с русофили, обикновече е възможно да стане гнусен. Те правят всяка комуникация такава. Иначе темата може да ти доведе нови потребители. Големите социални мрежи са сериозен конкурент и буквално "изсмукват нета". Трябва да се ползва всичко в тази борба :)
Не знам защо хората стигат до такива крайности. И то за политика....а както нормалния човек, който не е ясно колко % от мацата образува вече, политиката е една дума просто. Тук виждаме какво е политика, на запад виждаме - като цяло света върви към самоунищожение, пък нека защитаваме някакви си политически движения. Не знам, странно ми е, че има хора толкова да палят като стане дума това, но явно има. Същото ми е и за феновете (откачените говоря) на отбори, но всеки си избира какви убеждения и нагласи към света да има. :)
 
Не знам защо хората стигат до такива крайности. И то за политика....а както нормалния човек, който не е ясно колко % от мацата образува вече, политиката е една дума просто. Тук виждаме какво е политика, на запад виждаме - като цяло света върви към самоунищожение, пък нека защитаваме някакви си политически движения. Не знам, странно ми е, че има хора толкова да палят като стане дума това, но явно има. Същото ми е и за феновете (откачените говоря) на отбори, но всеки си избира какви убеждения и нагласи към света да има. :)
Много добро сраванение направи с отборите :) Благородно ти завиждам, че се сти преди мен. :) Света не отив към разрушение, споко. Просто някои змии умират трудно...
 
Тва, че ми мучат необразовани говеда в темичката както и да е, ама администратор да я спами ми идва в повечко.

Напомням, заглавието на темата е "Произведено в Русия". Надявам се, че администраторът не си фантазира, че е специалист по Русия или политически анализатор?

Ако иска да въведе ред, нека ползва опция, която се нарича форумно модериране, и да се пише по темата. Ако някой си мисли, че ми е приятно да чета глупости на ниво 4-ти клас от краен квартал в тема с конкретна и определена от мен тематика, то се лъже, но съм приел, че няма модериране и се съобразявам с това. Ама да ми влиза в диалози с болни русофобски мозъци баш тук...

Всяка жаба требе да си знае гьола.
 
Последно редактирано:
Статус
Not open for further replies.

Горе