Произведено в Русия

Статус
Not open for further replies.
На български също е известен термин. Означава Средства за масова информация или масмедии. За повечето хора с нормално образование не се налага да търсят абревиатурата в Гугъл.

Да. Всичките 400 000 официално регистрирани и всичките останали милиони, дето публикуват информация от кол и въже (вкл. и от 404) са мои. Без да броя нерускоезичните.
 
Е аз съм от тия с ненормалното образование, ама не там е въпросът... Стана ми интересно с какво се занимава един руски ерудит. Да взема пример или да почерпя идеи.

А сайтовете са по смътни спомени - или си ги поствал тука, или съм виждал ника ти във футъра им.
 
Ми да не знаеш какво е СМИ, а да се буташ да обсъждаш новинарски теми от гледна точка на експерт наистина е забавно, погледно отстрани. Коментирай теми, от които разбираш.

Не мога да проумея какво е това всеобщо национално пръцкане да се ровите у кофите на другите, но и да съм пускал нещо новинарско като линк тук, то е било от времето, когато съм смятал, че в България нещата ще потръгнат (първите години на 21-ви век Русия започна да се измъква от ужаса на 90-те, разчитах, че и България ще успее да се окопити) . Сега обаче, дори и да не съм закрил някой новинарски българоезичен проект, то със сигурност в момента е или даден под наем или тъпо продава линкове в дописки.

P.S. И да не сметнете, че имам субективно отношение към "младите европейски демокрации" - чешките си сайтове, например, ги запазих.
 
Последно редактирано:
Оф, като някаква ощипана госпожица си.

Никакви експертизи не съм правил - питах само, белким науча някой нов чалъм. Гледам че шерваш инфо на поразия и се интересувам от подробности (какво е СМИ, как се изкарват пари от СМИ и т.н.)
 
Осъзнай се малко.

Ти си от тукашната шепичка безперспективни троглодити, които ни в клин, ни в ръкав, и без да имат каквато и да е достоверна информация и практика, се стараят да очернят страната ми (ей така, за да си избият комплексите, щото това е тема за това, което се произвежда в Русия, а не тема за сравнение с когото и да е) , а очакваш да не реагирам на тази пошлост, да те уча какво е СМИ и от какво изкарват парите си?

Нещо си се объркал.

Преди 7-8 години си спомням, че в този форум помагах на участниците по най-различни практически въпроси - предимно за сео и платежни системи. Като видях, че няма шансове за оправия на този свит пазар, се отказах и оттогава само информирам. Читателите, а не писателите.
 
Последно редактирано:
BTW, да изкажа и некое несъгласие с руските власти (може да е интересно за читателите)

Трябва да се спре практиката на руската дипломация да се възприемат всички страни от ЕС като едно. Те самите не се възприемат така, всички (и те, и ние) знаем, че се движат на различни скорости и имат различна тежест на влияние и подчинение.

Китай отдавна работи с тях на парче и бележи успехи. Изкупува ги на килограм. Защо РФ кара по старому?

Примерно, анализират се последните санкции (дипломатите). Австрия се държи достойно - ми разрешение за внос на австрийски стоки, туристически отстъпки за руските граждани, които искат да почиват и карат ски в Тирол и т.н. Гърция се е държала като държава - по същия начин - разрешаване на вноса на гръцки зехтин, стимулиране на гръцкия туризъм.

Дори вашичкият (ако издържи на натиска от САЩ, в което се съмнявам) трябва да се стимулира. България вече не произвежда почти нищо конкурентноспособно за руския пазар, но могат да се намалят цените на чартърите, например. Допълнителни 500К руски туристи ще се отразят добре на българския туристически бизнес, ще стимулират работни места и т.н.
 
Последно редактирано:
Параноята те гони. Нямам почти никакво отношение към страната ти.

Ама и ти си като повечето руснаци - свили са се там един до друг да си пръцкат и да се топлят. Външният свят е враждебен, всеки им мисли злото. Затова и гласуват за Путин - понеже хубаво се дърви на западняците и затвърждава идеята за предвоенно положение при всеки повод.

При нас ДПС работи на същия принцип.
 
Като нямаш отношение, чий го крепиш в тази тема?

Бегай си у дизайнерските дроги и я остави за хората, на които им е интересно да научат нещо ново.
 
Е аз съм от тия дето се интересуват, ама ти правиш обидени фасони всеки път като питам нещо.

И какви са тия дизайнерски дроги пак - тия работи отдавна не ме вълнуват. В момента съм отворен към нови браншове, пък що не и СМИ :)
 
Ти отвори темата за СМИ, не аз.

Ако не искаш флуд, объркал си медията, да ти кажа :) Форумите са за дискусии. Ако търсиш само читатели, направи си уики сайт или нещо подобно.
 
1. Форумите са за дискусии
2. По определени теми
3. Затова във форумите се създават теми и се дискутира по тях. А не пише всеки, квото му е хрумнало, където му падне

Когато некво леке се намъкне в дадена тема и почне да си плещи неговите си (несвързани с темата) полюции, то това си е flood. И се наказва от форумните модератори навсякъде по света - това е общоприета практика от 1996 година (след BB-каналите)

Тук няма модератори - ОК. Съответно, говедата се наритват от ТС.
 
Младеж привет,
Аз съм завършил НГДЕК (на руски се чете ЕнГеДЕК). Знам, че разбираш от абревиатури и не ти е нужно да проверяваш в гугъл.
Му-мууу-муууу.
Оп' прости ми обаче природата си е природа - обади се говеждото в мен явно :)
Знам, че ние сме уфф, а вие сте уау, но съвет към теб - ако си християнин ходи запали една свещ с молба да не свърши газ-а и петрола, 'щото като вляза в магазина, ако не спра на щанда с алкохол, руските стоки май са приключили ...
И не си мисли, че не сме по темата - темата ти не е за "произведено в Русия" както и е заглавието, а е "колко сме велики и какви пънове са всички останали".
Това с обидите и основно това с обобщаването - голяма грешка ...
До свиданья
 
deleted.
 
Последно редактирано:
Това е Александър Фокин, депутат на Единна Русия от Кемеровска област, който успокоява от телевизора миньорите от Кузбас и ги призовава да не се подадават на провокации от страна на запада, който не успял да помрачи победата на Путин с аферата "Скрипал", и сега пробва с трагедията в мола. В тази трудна ситуация всички да се обединим около президента. "Тези ангели (разбирай загиналите деца), били пожертвали живота си, за да се обединим около Путин"!!!! Наистина не мога да си представя такава човешка деградация и такъв политически кретенизъм! Обаче в Русия явно е правило

 
Южнокорейците заявиха на конференция в Берлин, че ще направят всичко възможно за газопровод от Русия през Северна Корея (700 км). Това вече си е директен удар по СПГ от САЩ.

Днес в Сеул тази официална позиция е потвърдил и министърът на външните работи на Южна Корея.

Що се отнася до пухкавия севернокорейски лидер, то той е съгласен. Направи ракетата и си подсигури защита срещу агресията, сполетяла Югославия, Либия, Ирак и десетки други държави. Сега вече може да помисли и за икономиката.

P.S. Мучите ли, говеда? Мучете си - само остен ви оправя, а не благи приказки.

20 европудела ръфат "световнообществената" наденица, известна в просторечието като "кучешка радост", а 160 държави им гледат сеира с недоумение и присмех. Някои дори залагат.
 
Последно редактирано:
Задачата ти и без туй е тежка, пък джафкането по аудиторията (българите) още повече осмърдява атмосферата. Аз бих пробвал някаква класа да демонстрирам ако искам да убедя читателите, че страната ми е биг дийл и аз персонално не съм окаляна руска валенка.

Виж, ако просто си водиш някакъв личен лог тука за твое собствено морално удовлетворение, то е друг въпрос... И натурално подлежиш на отролване като всеки редови член на съветския патриотичен клуб "Овча Мисъл".
 
То, ако беше толква биг дийл, нямаше той да е БГ, а щерките му да са в западния свят ...
Разбирам, да е някакъв дисидент натирен на майната си в изгнание защото дръзнал да пише срещу властта, а то точно обратното като някакъв мисионер пратен да се възползва от благините на западния свят, за да има сили да събира нови колхозници в посока матушка ... от бившия блок най-много русофили има в БГ, но за жалост нашите са и българофоби, та нормално наш страна да се котира тук.

Само по аферта на Скрипал може си добиеш представа в БГ, под чий политически чадър е. Трагичното е, че самия Орбан зашлеви шамар на Кремъл, а Орбан беше острието на Кремъл за ЕС ...
 
Защо така агресивно помежду си бре момци:)
 
Специален поздрав за Младежа -
Съжалявам, че няма тутурутка, все пак имам да мия галоши.
 
Нокето, като дефаулте балканче, винаги е готов да се изсере над корените си. Жалко, брат, жалко...
 
Статус
Not open for further replies.

Горе