Произведено в Русия

Статус
Not open for further replies.
Не съм чел повечето от темата. Влязох, видях някакъв сеир, и реших да се включа.

Питах още в първия си пост май - как може да ми послужи тая информация какво се произвежда в Русия? Твърде прагматичен съм станал нещо и избягвам всякакво инфо, от което не мога да извадя файда (или просто забавление). Пък и нали е форум - едва ли искаш сам да си приказваш..

Че съм българин не ми е гордост и като цяло е нещо, за което рядко се сещам. Не ме обижда плюенето по страната.

Ама превъзнасянето на каквото и да било ми привлича интереса - мотивите и всичко останало.
 
Ами като не може да ти послужи информацията какво се произвежда в Русия, какво правиш в тема "Произведено в Русия"?

Видял сеир, разбираш ли и решил да се включи при другите клоуни. Които без да са видяли нищо от съвременна Русия, които не могат да получат актуална и обективна информация отникъде (или поне няма как да определят коя е обективна, а коя е фейк) се напъват да обясняват на руснак какво се случва там.

Тука има клоуни, които дори след резултатите от изборите (където консерваторът Путин размаза и трите комунистически кандидата) твърдят, че Путин бил комунист. Тука имаше клоун, който дори Сталин намеси. Че е смешно - смешно е, че се излагат - излагат се, ама не това е целта на тази тема да им се гледа сеира.
 
Е как кво правя?! Рекох че внасяш/продаваш нещо и се зазяпах.

Ама останах неудовлетворен и изнервен заради изгубеното време и рекох да оставя някоя и друга мъдра мисла, че инак как ще се разбере че съм бил тука...
 
Оффтоп:

Вчера в руско телевизионно толкшоу бяха поканени бащата на Литвиненко (бивш руски шпионин, отровен както твърдяха британските власти, с полоний от Луговой (служител на ГРУ) и самият Луговой.

Бащата на Литвиненко каза кой е убиецът на сина му (служител на Березовски, вербуван от ЦРУ) и се прегърна с Луговой (за когото британците твърдяха, че е убиецът на сина му). Разказа подробности, че полоният (всъщност, той е лекар по специалност и смята, че е бил употребен талий, а не полоний 210) най-вероятно е бил използван в самата болница, след като синът му е бил приет там с хранително отравяне. Съпругата на убиеца на Литвиненко - млада англичанка на 28 години умира един месец след погребението, като е твърдяла "Volter, Alex kill Alexander!" Alex е съпругът й - дясна ръка на Березовски, Alexander е Литвиненко, а Volter е Вальтер Литвиненко - бащата на Александър Литвиненко. Уточни, че на изборите е гласувал за Путин в Италия.

Много съм доволен от себе си, тъй като от години твърдя, че убийствата на Литвиненко и Политковская бяха по поръчка на Березовски, който се изчистваше от служителите си, които най-много знаеха за престъпленията му (кражбите и ролята му във войната в Чечня - беше официален преговарящ от руска страна като в същото време продаваше оръжие на чеченските главатари). Тази версия не се озвучаваше дори от официалните руски лица. Да не говорим за британците, които потулиха случая след като направиха огромна медийна кампания. По-късно бе самоубит и самият Березовски - баш след като помоли Путин в публично писмо, да го пусне да се върне в Русия. Вероятно, е имал какво да разкаже за британските тайни служби.

Мей (като министър на вътрешните работи тогава) засекрети този случай за 100 (сто години няма да се отварят архивите на Скотланд Ярд по него).

Обсъждаше се и версията, че Березовски е жив (направил си е пластична операция, инсценирал самоубийство и т.н.), но едва ли - истеричността на охранителя, който го е открил мъртъв в банята, опровергава тази версия. Написал е над 30 есемеса в рамките на 10 минути от типа "Какво да правя сега, мъртъв е, ще ме обвинят мен за смъртта му" и т.н.). Щом му е бил охранител, то вероятно доста добре е разпознал на кого е трупа.

Имаше и една дама (правозащитница от Киев, Украйна), която изказа интересното си наблюдение, че и Литвиненко, и Скрипал са били с хранително отравяне, а преди това (според разпитаните свидетели от ресторантите) са яли суши. Тя смята, че първоначално са били натровени с него, а после вече са се разработвали различните версии, по които да изчезнат.

Интересно за колко време Мей ще засекрети и случая по семейство Скрипал след цялата шумотевица, в която поиска от Русия да доказва, че е невиновна (WTF?! явно британците са забравили основни принципи на правото и закона). От Скотланд Ярд казаха, че следствието ще продължи месеци, а експертизата ще излезе до седмици. Но Мей и БОрис вече "знаеха кой е виновен". BTW, никой не е виждал Скрипал и дъщеря му - не се знае изобщо дали са живи, дали не гледат цялото шоу от некой засекретен бункер на Ми6 с бира в ръка, дали изобщо са в болница и в кома и дали изобщо са били отровени с БОВ. Всички твърдения досега са от Мей, Джонсън и неназовани източници на британските медии. И не са подкрепени (поне засега) с нито един факт.

И лично. Радвам се, че напуснах Великобритания окончателно през миналата година (оставям си дребния бизнес там но това е друго). На този остров убиват хора, най-вече чужденци. Опитват се да им национализират имотите. И чак сега се сетиха, че сред чужденците има доста престъпници, макар че през изминалите години само Русия е подала поне 20 молби за екстрадиране ма доказани такива финансови и терористи. Лондон си правеше оглушки, прави ги и сега, макар че по всички международни закони е длъжен да уведоми МИД поне за здравословното състояние на дъщерята на Скрипал - тя е гражданка на РФ (по мои данни и самият Скрипал е запазил руското си гражданство, но не мога да го твърдя със сигурност).

Не се съмнявам, че официален Лондон ще бъде адекватно наказан за всичките си простотии от последните години. Както е казвал великият канцлер Бисмарк "руснаците запрягат бавно, но яздят бързо"

 
Последно редактирано:

Обобщавам накратко позицията на МИД, изказана пред чуждестранните посланици в РФ, за тези, които не разбират руски и не знаят как да си пуснат превод в ютюб:

"Ако това, което казва Форин Офис (че е имало БОВ, отравяне и т.н.) е вярно, то това означава, че е имало терористичен акт срещу руски граждани в центъра на Великобритания. Поради тази причина и според международното право и спогодби Кралство Великобритания е длъжно да предостави цялата реална фактология на компетентните органи на РФ".
 
Последно редактирано:
Продължавам по темата.

Магистралният газопровод Силата на Сибир, предназначен да захранва Приморския край и Китай, вече е готов на 75.5%.

f7d0f5af4c27effe11bd783bd3095a5a.jpg


На Газпром малко му куца пиара - некой при тези производствени мащаби от Атлантическия до Тихия Океан би си прехапал езика от хълцания.

https://neftegaz.ru/news/view/170031-Lineynaya-chast-gazoprovoda-Sila-Sibiri-postroena-na-755
 
Присетих се, че много често "патриотите" питат: що не газифицираме първо цялата страна, а после другите?" Приморският край и Китай са добър пример защо.

Приморският край е с население колкото София. Не е никакъв проблем за компания като Газпром да газифицира София за около месец - това не е Овергаз. Проблемът е, че Приморският край е с площ колкото България и половина. При това не с българския умерен климат и терен. Ей тва червеничкото на картата е 165 000 кв. км.

Map_of_Russia_-_Primorsky_Krai_%282008-03%29.svg


Затова се използва газопровода към Китай. Китайците финансират (тъй като им е изгодно да си заменят въглищата с газ), а приморците се газифицират и теглят отклонения покрай магистралния маршрут. В същото време се доближават Кореите и Япония.
 
Последно редактирано:
Днес на Путин се обади Ципрас.

След поздравите, традиционната обмяна на любезности и обсъждане на английската простотия Путин го покани в Москва. Смятам, че дори и имагинерната възможност втората тръба на Турски поток да продължи от Турция към ЕС през България вече е нулева. Изборът на трасето през Гърция е направен и България най-вероятно ще получава газ от южната си съседка (ако не от Турция директно)
 
Страна пак режисира филми, колко сме прецакани и как няма газ за нас - все пак от няколко поста няма хейт към БГ, уплаших се да не му е станало нещо :D

Поспри се малко и се сети защо титана на бизнес мисълта, машата на газовата маша и инструмент за извиване на ръце Газпром ликвидират стотици км от Турския пАток.
За сега оставя само 1 тръба към Турция, ама Турция не е дала разрешително за наземната част :D
Ако изобщо ще има някаква пАток, той ще бъде за нужните на Турция.
Може да разбереш колко е важен този пАток на султанчо, спрямо TANAP.

Съветвам те да се придържаш към линията какъв икономически колос е РФ, дето се равня на щата Ню Йорк :D
 
РФ изгони още едни енпеошки след Британски Съвет - американската неправителствена организация "Германски фонд Маршал" (мозъчен тръст за международни изследвания и анализи, базиран във Вашингтон, с клонове в няколко европейски държави)
 
Специален поздрав за Младежа:)
 
В тази тема доминира политиката сякаш...
Има ли нещо руско, което да се продава и да не е обвързано с Кремъл?
 
Напоследък в медиите (дори в българските, доколкото успях да прегледам) се появиха доста фейкове, свързани с "ликвидирането на тръбите по Турски поток". Обяснявам за интересуващите се как стоят нещата в действителност:

1. Не става въпрос за Турски поток, а за излишните тръби от бившето трасе на Южен поток.
2. Не става въпрос за ликвидиране, а за демонтиране. Тръбите ще се преместват по новостроящи се трасета.
3. Не става въпрос за "намаление от 63 на 31 кбм", тъй като първоначало са си планирани 31 кбм.
4. За Турция всичко си върви по план, за ЕС се чакат "железобетонните гаранции". Ако ги няма, то ЕС ще купува по-скъпия СПГ. Който пак ще е руски, а не американски. По простата причина, че ако се купува американски себестойността на европейските стоки ще се увеличи до степен, че страни като Германия, например, ще станат неконкурентноспособни на световния пазар.
5. Има забавяне по планирането на 3-тата и 4-тата ветка (които са за ЕС), но то не е свързано с разрешителните от турска страна (те ще се издадат след договарянето на окончателния сухопътен маршрут), а с планирането и договарянето на маршрута от страна на Русия и водещите ЕС-страни. Като разходи в момента е едно и също дали ще мине през Гърция-Италия и после на север или пък ще тръгне директно към Австрия и Германия през Сърбия. Но, естествено, че Германия би предпочела по-прякото трасе към нея.
6. По медиите се срещат и фантазии като ТАП, ТАНАП и т.н. (те се срещат от началото на века, но каруцата още си е там) . Става въпрос за Каспийски газ към Южния коридор, който "щял да бъде конкурентен на руския". Няма да се спирам на сравнението между планираните обеми, тъй като има доста по-важни фактори. А те са, че РФ сключи суапови сделки с Иран и Азербайджан. Общо взето, по схемата с Катар, по която Русия замества част от катарския газ към ЕС с руски, а Катар замества част от руския газ към Югоизточна Азия с катарски. Схемата е изгодна за страните, тъй като се спестява от дължината на транспортното рамо. Та, накратко, дори някога в бъдещето ТАНАП бъде осъществен, то газът по него ще е предимно руски. Той ще се среща на турска територия (Турция става разпределител или "хъб") с газа от Турски поток и ще поема по европейския Южен газов коридор към Гърция и т.н.
 
Последно редактирано:
Да едната тръба от 15 милиарда кубика е за Турция, а другата към ЕС - проблемът е, че няма разрешение от Турция, а ЕС нищо не е входирала за 2-рата тръба.
Султанчо, ще извива ръце, докато не постави Кремъл на колене по условия, които той иска - ниски цени, за да си прави ре-eкспорт с печалба. Само където, ако изобщо има тръба към ЕС, тя ще трябва да е по директивите на ЕС, а точно заради тях, Путин спря ЮП.
На този етап има само някакви положени тръби, които могат да пускат въздух на рибките - много добро бизнес решение е да строиш каквото и да без разрешение :D
 
Последно редактирано:
Уфф, аман от глупости. Обяснено е вече по-горе, но ще обясня пак по-бавно.

Има 4 тръби, а не две (две са ветките). Две (2x16 млрд.кбм) се строят (едновременно и с паралелно трасе), две чакат "железобетонните гаранции" от ЕС. Няма гаранции - няма газ към ЕС.

"Султанчо ще извива ръцете" не на Русия, а баш на ЕС. Щото прокарваните в момента тръби подсигуряват потребностите на Турция - при тях всичко е ясно За останалите, които ще прекарват към 16 млрд кбм към ЕС, ще се търгува като турчин, предполагам (затова и държи да определя цената към ЕС - иска Русия да му доставя до брега, а после да определя той) Но това ще е проблем на преговарящите предимно от страна на ЕС.

И Русия, и ЕС знаят какво ще се получи, ако на Турция се даде правото да се бърка - втора Украйна. Турция няма да краде, както направи Украйна преди години (започна да отклонява предназначените за Югоизточна Европа обеми към себе си), но ще изнудва ЕС с цената и количествата. Което не е изгодно и на Русия, която иска безпроблемни редовни поставки и безпроблемно редовно плащане. Да, Турция ще й плаща, но при евентуални конфликти между Турция и ЕС (а те ще са неизбежни при това положение) негативът ще стигне и до РФ.

Досега Турция получаваше руски газ през Син поток и Трансбалканския газопровод (от който и България печелеше транзитни такси). Естествено, че след пускането на Турски поток, обемите от Трансбалканския вече ще постъпват по него, затова Турция ги залага допълнително в новите тръби

map_tur_potok_r2017-05-05.png

map_tur_potok_r2017-05-05.png


map_tur_potok_r2017-05-05.png
 
Последно редактирано:
Хайде стига си бил чукча писател - http://www.interfax.ru/business/604208

Аз не виждам нищо да извива на ЕС(а ЕС има да бистри северен поток 2), след като той не е дал разрешение на Кремъл, кой кого извива?
 
Последно редактирано:
Северен поток-2 подсигурява север, а Турски поток (ако има гаранции от ЕС) ще подсигурява юг. Ако няма гаранции от ЕС, то Турски поток ще подсигури Турция, а югът на ЕС ще плаща по-скъп газ от север или СПГ..

Ако няма гаранции от ЕС, то 3-та и 4-та нитка просто няма дори да почват да се строят, а 1-ва и 2-ра ще снабдяват Турция. Какво по-ясно от това?

Толкова ли не можете да разберете нещо елементарно - ако ЕС няма да купува газ по Турски поток, то и няма никакъв смисъл да се тегли негова сухопътна част до границата с Гърция. Ще си остане до Люлебургаз, ще се доставят само обемите, предназначени за Турция, и Турция ще си ги ползва както й харесва.
 
Последно редактирано:
Blekout8, буташ се в духовността на руснака, а ич не знаеш какво представлява това. Върти си биткойните и прави пари:)
 
Статус
Not open for further replies.

Горе