Произведено в Русия

Статус
Not open for further replies.
Страната вика, тази тема е да ни държи информирани относно великия икономически и инженерен хегемон, само не разбрах, защо не показа най-новата технология на матушка, която пада от няколко wi fi сигнала:
 
Последно редактирано:
Не бъдете лоши един към друг:)
 
 
Здравей младеж,
Аз не съм като ония ”цървули” - няма да се шегувам с пощенските услуги във вашата страна.
Включвам се само в поздравителния концерт с глобалния мега-хипер хит от 1997:
Седя и се чудя Митко Пайнера къде е спал ...
Наздраве!
 
Оффтоп: Не разбирам как изведнъж купчинката гюбре, цапаща темичката, реши, че е изразител на всички българи. Между българите се срещат и доста достойни и мислещи хора - лично познавам такива.

По темата:

1. Днес тръгна Аккую - първата АЕЦ на принципа строиш - оперираш - печелиш. Русия строи руска собственост на турска територия, има осигурен пазар (турски + някои съседски) при гарантирана цена на изкупуване, Турция изплаща 50 години и изкупува).
2. През уикенда бях в Лондон. Не по работа, но се срещнах и с британски колеги на по ейл. Оказа се, че те се гаврят по случая скрипал повече от нас дори - очаквам скоро да обвинят Роби Уйлямс като основен заподозрян, щото беше използвал в клипа си гречка (след като новичокът се пръкна от сериал на BBC),. Отгоре на всичкото и официално се заяви, че няма никаква следа - дали еу-пуделите ще почнат да се извиняват и да връщат дипломати?
Абсурд! Щото нямат собствено мнение и достойнство. Щото са си пудели.


P.S.S. Специално за клипа на пенционеро - Вика Цыганова (Жукова) си е леличка 63-ти набор. Нейните хлипове бяха известни през "лихие девяностые" - да се пъхат в тема, обсъждаща Русия 20 години след ужаса на онази смрад, си е признак на старческа деменция (ако не и по-лошо).
Да, Пайнеро наистина се е учил и от там, Но смешното е, че нивото му от руските 80 години минава сегашното бг музикално ниво и си е напълно конкурентен с клиповете, които прави, спрямо останалите кретени.

Като ви гледам последните музикални напъни май трябва да ви осведомявам в темичката и за руския музикален бизнес. Как дори тупан като Киркоров (най-добре охарактеризиран в култовия Брат като "румын") реализира от турнета в Русия, САЩ и ЕС доходи, надхвърлящи тези на Майкъл Джаксън.

 
Последно редактирано:
И отново по темата за цензурата.

Клипът за разбилия се дрон на "Почта России" е на (както се вижда от клипа) RT (Russia Today) - компания, която се чудят как да изгонят от цензурираната (америко и евро) общност.

С други думи - RT показва всичко - дори издънките. Щото са си професионални новинари, а не пудели. И не търпят цензура.

Но е забавна тукашната реакция. Компанията "Руски пощи" (аналогична на "Български пощи" ) се опитва да използва дронове за доставка (първи опит - неуспешен). Български пощи докъде е стигнала с дроновете? Засега дори с уведомленията за пратки куца.

Пример за доставка на пица в Русия чрез дрон преди 4 години:

 
Последно редактирано:
Да изкажа личното си мнение относно дроновете.

Засега е рано да носят пица или пратки. Не че не могат - но ще задръстят трафика преди регулациите.

Е, Почта России (корпорация с бюджет колкото 50 бюджета на държавата България) шибна дрона у стената. Ами ако беше уцелил не стена, а дете?

Великолени са за тайгата, например. Особено след катп руският и китайският "джипиеси" се интегрират (до година). Глонасс ще може да снабдява с храна и медикаменти изгубили се туристи, докато пристигнат хеликоптерите на МЧС.

Това е технология с предначертано бъдеще. Но тя не е за градовете, преди да се маршрутизира тяхното въздушно пространство.
 
Не, Москва няма нищо общо с отравянето на Скрипал с "Новичок". Също както няма общо с убийството на Литвиненко с радиоактивен плутоний, а няма общо и с убийството на Георги Марков с рицин. Няма общо не... Мики Маус беше... да не изброяваме избитите журналисти и опозиционери на Путин, че няма да ни стигне форума.
 
Изглежда му светна, че не е добра идея да поства известен период от време след като е пуснал духа от бутилката...

В тая (далечна) връзка, някъде пишеше, че 25% от мъжете в Русия мрат преди да навършат 55 заради злоупотреби с алкохолни (или наподобяващи) субстанции.

Затова вероятно толкоз години след Втората Световна все още не могат да си оправят съотношението мъже:жени и рускините са си все така агресивни и често попадащи в категорията "лесни".
 
Вашите фантазии са си продукт на нивото на вашия си "интелект". Нормалните хора при обсъждане на нечия вина са свикнали да гледат дали има доказателства за нея и какво решение произнасят независимите съдилища.

И по трите зададени въпроса няма доказателства и няма присъди. Има просто виене на глутница кучета (разбирай, СМИ), които плашат овцете. Които пък после блеят истерично по форумите.
 
За Марков специално, щото в България го имат едва ли не за даденост дори и съвсем прилични люде.

Архивите от онези години покрай изтичането на срока на давност са разсекретени и се намират в свободен достъп. Както на КГБ, както на ДС, така и на британските служби. Няма нито дума и при трите служби, че КГБ е било замесено или, че Георги Марков е починал от убождане с чадър. Има интервюта и статии по медиите, които по нищо не се различават от спекулациите за смъртта на Майкъл Джаксън, Уитни Хюстън или Анн Никол Смит - нищо повече.

Идеята, че КГБ ще се занимава с некакъв чадър с рицин, за да направи кефа на Тодор Живков (който може да е бил супер селски хитрец, но не е бил изрод със сигурност) , за да претрепе некъв дребен балкански дисидент, може да хрумне само на англосаксонски мозък от типа на Флеминг (и на следващите сценаристи на Бонд). Когато КГБ искаше да премахне някого, то просто го застрелваше. Когато искаше да го направи показно, то използваше нещо грубо - примерно брадва.

След като КГБ се раздели на три служби през 90-те, то практиката да се премахват предателите физически спря. Пуска се искане за екстрадиция (ако са избягали), съдят ги (ако ги върнат), вкарват се в затвора и, евентуално, се разменят при редовните чейнджове между службите. Вече разменените шпиони не се закачат - основно правило при всички разузнавания в цял свят, тъй като ще се наруши балансът.
 
Последно редактирано:
Няма доказателства и за Мики Маус. Единствено като факт има, че е открит рицин. Как, откъде, дали той е бил причина за смъртта и т.н. е било въпрос на разследване, което не е довело доникъде (или е било умишлено прикрито от Скотланд Ярд под политически натиск)

Бащата на Литвиненко (лекар по специалност), например, е сигурен, че синът му е бил умъртвен с талий (не полоний) след като е бил приет в болницата с хранително отравяне от стриди. Но никой от руска страна засега не е обвинил болницата, че не е подсигурила охрана - няма доказателства.

Семейство Скрипал - същата работа. Десетки смешни версии, коя от коя по-тъпа, но няма значение дори това кой е виновен при положение, че не се знае къде се намират Скрипал и дали са живи изобщо. Дъщерята се била оправила, бла-бла. Кой е казал, че е била отровена? Кой е казал, че е била в кома в болница?

Медиите. Които "според нашите анонимни източници от Скотланд Ярд" и бла-бла нещо си. Макар че официален Скотланд Ярд твърди, че ще му трябват седмици за разследването, ако не и месеци, за да може да каже поне нещо.

При това не пускат не само дипломатите, но и роднините на Скрипал дори. Това за Британия е уникално незачитане на закона. А единственото, което в момента подържа някакъв положителен имидж на Британия, е нейното законодателство и независимостта на съдебната власт. Щото нито като империя, нито като икономика, нито като бъдеще вече я няма никаква. Тя се е превърнала в "маймуна с граната" - що маймуна е ясно, а що с граната - ми ядрена сила и постоянен член на Съвета за сигурност на ООН.

А ако наистина е така, то за дъщерята на Скрипал има само два варианта. Да умре внезапно или да каже, че за всичко е виновен Путин.
 
Последно редактирано:
Покрай западналата си обща култура забравяте нещо съществено.

Визитната картичка на Скотланд Ярд не е Шерлок Холмс, а "опонентът" му - инспектор Лестрейд.

Три от британските "ВУЗ" са в челната световна петица. Да сте чули за некой британски студент, спечелил Олимпиада? Не, разбира се. Чували сте само вицове за "британските учени".
 
Финландия разреши прокарването на СП-2 през териториалните си води. Срокът на разрешителното е 50 години, след което трябва да се поднови.
 
Юлия Скрипал се обади по телефона на братовчедка си, каза, че е добре от близо седмица и че баща й също е добре.

Британските медии пък разпространиха нейно писмено изявление, в което изказва благодарността си към служителите в районната болница в Солсбъри.

Типична изява на поразен от бойно отровно вещество човек. Европуделите махат с опашка и се чудят каква ли друга изненада ще ги сполети. Примерно, че руснаците са като хлебарките и БОВ не ги мори. Супер версия за пред пудели - могат да гласуват с весел лай.

P.S. Накрая ще се окаже, че са преболедували от тежък грип, а към 200 дипломати от посолствата на 30 държави са си сменили местоположението, щото БОрис е показвал светлинния си меч.
 
Последно редактирано:
Че Русия притежава единствената в света атомна ледоразбивачна флота вероятно е известно дори на някой от тукашните троглодити.

Новото е, че в момента се работи върху безекипажни кораби.

Екипажът (особено в Арктика) заема доста място и харчи ресурси. Храна, отопление т.н. Безекипажните автоматично управляеми кораби ще намалят себестойността на доставките по Северния морски път.

1517933857.jpg

https://ria.ru/atomtec/20180405/1517956613.html
 
Статус
Not open for further replies.

Горе