Промени в SEO политиката. Важно!

fcolor.bg

New Member
Не знам дали вие виждате така нещата, но в момента Google e в процес на промяна, не е имало нов Page Rank update от месец април. което значи, че търсачката вероятно прави промени в начина на визуализиране на резултатите от търсене, но най-веч в начина по който се преценява от алгоритъма дали един уеб сайт е важен.

Тове добра новина на наистина добрите SEO компании, защото високите резултати от търсене идват с органичния интерес към даден уеб сайт. Тоест Google копира живота - Ако произвеждате интересен дневен ред и събития, тогава сте важни!

Това слага край на важността на броя link-ове към даден уеб сайт, ако не като друго поне като технология за спечелване на високо класиране по резултатите от търсенето. Повече не казвам ;) Вие сте наред!
 
Аз не съм на мнение, че блоговете не могат да правят пари. :roll: Само зависи от маркета в който се промоутва блога, но какъвто и да е все захапва трафик, а има ли трафик конвертирането му зависи изцяло от това как ще предложив това което продаваш на клиентите си. Но си говориме за добър трафик. И както идва реч, контента също помага за това да накара даден потребител да вземе решение, дали да купи или само да обходи блога. :wink:
 
имат мого трафик и се ранкват добре а социалните букмаркове им докарват невероятни количества трафик виждал блогове на диг с вибрант адс (там минимума да влезеш 500 000 пеидж вюта на месец...)
 
500 000 импресии? Че то т'ва е нищо работа.
На блоговете единствената, но много лоша страна, е че са еднолични. Уж е социално, ама не съвсем. Един човек е в центъра на внимание. Естествено, ако поднася интересна информация, ще получи стабилно количество линкове и т.н. и т.н. Но все пак един човек (или екипът на блога) не може да предостави такова съдържание, каквото могат мулти-юзър системите (форуми, майспейс, дигове). Ако си мислиш, че можеш с блог да правиш пари, направи си нещо като МайСпейс, да видиш за какви пари говорим. То е несъизмеримо.
Докато в един голям мрежов сайт... или портален графиката на посещенията върви по експонента (там посетители не се губят почти), то при блоговете зависиш от интервала на постове. След всяка публикация имаш пик, а после спад. Колкото и social bookmarking да правиш, там се изчислява с време. Зависиш твърде много от времето. За това време с един портален сайт можеш да придобиеш много повече трафик. В началото по-трудно, но посетителите се задържат повече. Предлагаш им услуги, предлагаш им инструменти. Предлагаш им атмосфера. С блог е много по-трудно да направиш нещо грандиозно.
А що се отнася до промяната в политиката на Гугъл, ще видите как до година-две и блоговете ще бъдат отритнати. И който е на Wordpress, Blogspot или която и да е нова система, ще има големи проблеми с това. Ако си имаш собствена система, ще можеш да се промениш.
 
хъм нищо не може да се мери с мега проекта ;) но някои ги ползват да си докарат малко бърз кеш (които за бг се усеща прилично) а ако оперираш с повече от един е още по прилично... и са прекрасно допълнение към портфолиото на всяка уеб група или уебмастър ;)


Блог за афилиейт продукти

Това е малко като да сложиш директно афилейт линка в ППЦ прогрмата (не се препоръчва за Г но някои програми имат добре направени лендинг пеиджове ...) не е нещо велико но се прави за 10 мин и прави пари ....

не е препоръка ...
 
coolice каза:
не е препоръка ...
Но е опция. :) Аз съм на мнение, че големите блогове си правят добри парички, или ще е адсенс, или афилиейт програми, или продаване на линкове...и т.н.

Вярно е че има много персонални, но има и много тематични, което си е пак част от пазара на дадена ниша, подниша. :) Аз от опит го твърдя. Не говоря наизус. :)
 
georgimateev каза:
Блоговете са за шоу, с тях пари да се прави ми се вижда несериозно.
кажи му го - http://www.johnchow.com/john-chow-dot-com-income-report-august-2007/ :wink:

georgimateev каза:
500 000 импресии? Че то т'ва е нищо работа.
Може е нищо работа за бг форум, но не и за сайт на анг, койте ще носи пари. 500 000 при номален CPM 5-10$ са 2500-5000$ - не е малко за един блог.
 
Значи един блог след половин година къртовски труд по оптимизации и всякакви глупости генерира 17К долара за един месец. Евала, постарал се е много.
А знаеш ли колко пари генерират онлайн системите, които аз разработвам, след половин година? :) Не мога да извадя конфиденциална информация, но е над 10 пъти повече. Даже месечният растеж е над 17К долара.
Естествено, инвестицията е несравнима, но аз на мястото на тоя пич щях да взема кинтата, която имам, и да платя да ми развият 5 различни системи, които да предоставят някаква услуга, която да генерира в пъти повече кеш, вместо да оптимирам статийки и да правя другите богати (визирам Google и Affiliate кампаниите).
Да, парите са добри, но не виждам бизнеса.
 
много правилно го каза бате като почнеш да изкарваш пари от разлините си проекти е хубаво да почнеш да се оглеждаш в какво да инвестиаш ... онлайн офлаин важното е да се прави пачка ...
 
Тук не се ли истрелва темата на друго ниво? Иначе за мрежи и проекти - това определено не е загуба на време и ресурси. :wink:

Бизнеса си е як, а това с блоговете са пак бизнес но не на такова ниво. Освен ако не си го заформил като такъв.
 
Ако тоя блог храни някаква брутална бизнес схема - супер. Перфектно даже. Аз с фрийлансинг мисля да ги правя тия неща, но все още инвестирам главно в/у себе си. Изобщо идеи за шорт кеш - бол. Ама не той се брои в крайна сметка ;)

Само, че много отидохме в офтопик....
 
Дано fcolor-a да не се обиди.:) Темата се разви добре. :wink: Но блог насочен към система и генерираш трафик в тази насока <накава ниша> би съпортнало повече от добре. Идейте за шорт кеш са доста, но малко стигат до топ печалби, т. нар. топ афилиейти към определена програма. А и не е изключено блога да стане ценен ресурс и много webmasters да линкват към него защото е добър. И тук пак си напред, но уникалното е ключов елемент в тази бизнес схема или по-точно линк такава. :)
 
georgimateev каза:
Значи един блог след половин година къртовски труд по оптимизации и всякакви глупости генерира 17К долара за един месец. Евала, постарал се е много.
А знаеш ли колко пари генерират онлайн системите, които аз разработвам, след половин година? :) Не мога да извадя конфиденциална информация, но е над 10 пъти повече. Даже месечният растеж е над 17К долара.
щом е толкова лесно направи си 5-6 такива проекта. :)
но сигурно нямаш пари за такава инвестиция?
а блог може да направи всеки и без инвестиции.
Говорим за различни неща.
 

Горе