Промяна на URL-та на кирилица

mobi6

New Member
Здравейте.

Ползвам WordPress за своя блог и при ползване на Google Chrome и Firefox всички URL-та се изписват нормално на български, спрямо думите. Забелязвам обаче, че при ползване или копиране на линк през Internet Explorer URL-та се променят на нещо такова %8db%3 ....... . Вкарал съм RSS потока в няколко такива уеб сайта и виждам, че при всички останали линковете изглеждат така "моята-нова-статия", а линковете от моя блог така "%d3b%/523".

Ще ви помоля да ме посъветвате какво да направя, тъй като смятам, че това е важно.
 
От: Промяна на URL-та на кирилица

nortrant, знам че това е нормално, но аз искам да го оправя и да се изписва правилно. Можеш ли да помогнеш с идея как да го променя.
 
От: Промяна на URL-та на кирилица

Няма как. Сайта, в който го копираш трябва да минава линковете с urldecode().
 
От: Промяна на URL-та на кирилица

Здравей, копирал съм други кирилизирани линкове от други сайтове и при поставяне в Skype, Facebook и те си остават в същия вид. Каква е разликата в тези сайтове и WordPress системите?
 
От: Промяна на URL-та на кирилица

Врътката за скайпа е като копираш линка да махнеш последната наклонена черта.

imenasaita.com/промоция/ - ще се покаже начупено в скайп;
imenasaita.com/промоция - ще се покаже правилно в скайп;
 
От: Промяна на URL-та на кирилица

Ако не копираш първата буква w или h и я добавиш после се получава url на кирилица. пример копиране на цялото url www.domein.com/forum/index.php?/topic/1267-при-проблеми-с-форума/ без първата буква ww.domein.com/forum/index.php?/topic/1267-при-проблеми-с-форума/ това ако може да ти помогне.
 
От: Промяна на URL-та на кирилица

Това може да стане само така:

http://bggdb.com/t/футболни-игри/onlinegames.html

Сиреч, копираш първо всичко до /t/ (говоря за конкретния адрес), и след това другата част в която в включена кирилицата.
 
От: Промяна на URL-та на кирилица

Има плъгин cir2lat или нещо подобно беше. Той променя имената и ги изписва на латиница (ако това ти върши работа разбира се) и всичко изглежда супер. Аз го ползвам за един от моите сайтове и съм доволен.
 

Горе