Процент Keyword Density?

waldes

Well-Known Member
На база вашите наблюдения, колко процента Keyword Density е най-удачно да има в една статия 300+ думи?
В нета много противоречива информация - от 1 до спамерските за мен 6-7 процента наситеност на ключовата дума срещам:|
 
От: Процент Keyword Density?

Аз редовно работя с 6-7% понякога стигам и до 10% но като цяло избягвам
 
От: Процент Keyword Density?

след пандата, мисля че е по-добре този процент да е 4% max. Някой от сайтовете ми загубиха позиции точно за ключови фрази, за който бях свръх-оптимизирал :(
 
От: Процент Keyword Density?

1-3% всичко нагоре си е спамерска работа
 
В EzineArticles не може да събмитнеш статия, ако надвишава 2,6%. Според мен цифрата е 3-4%, всичко нагоре вече е леко подозрително. Все пак от 500 думи, например, 4%, което е максимума, са 20 думи да са ключови е съмнително. Така показват сметките. Даже и 1-2% изглеждат добре.
 
Аз държа около 4%. "Специалистите" по принцип препоръчват да е между 5 - 8%. Малко съмнително ми се струва, но в наистина много статии съм го чел, като имам смътен спомен, че едната беше в seomoz.
 
Нека си го разпишем, какво толкова?

По един път в H1, при положение, че имаме 1 или 2 такива елелемта. По 2-3 пъти в първата и втората полувина, което е 4-5 думи. Някъде невинно споменат в H2 или H3, значи +2. И какво излиза, общо между 6-10 пъти на статия от 500 думи, където са около 1-2%. За това и някои натискат да не е повече от 3%, а там където някой е чел за 5-6% и нагоре е хубаво да се види и дължината на статията, за която трабва да се отнася. Защото статия от 500 не е стандарт. Специално seomoz, правят статии от по пад 1000 думи. :)
 

Горе