Първият ви домейн?

Пазите ли първия си домейн?

  • Да – и е най-старият, който имам!

    Votes: 20 46.5%
  • Да, но после закупих и някои по-стар(и).

    Votes: 4 9.3%
  • Не, за съжаление. :(

    Votes: 16 37.2%
  • Предстои ми да си купя!

    Votes: 1 2.3%
  • Може, но дори не си спомням вече кой беше...

    Votes: 2 4.7%

  • Общо гласове
    43

VPenkov

New Member
Кой е първият ви домейн?
На колко бяхте, когато го регистрирахте?
Как и къде го регистрирахте?
Изобщо, каква е историята му?

Аз си спомням, не беше толкова отдавна, бях на 15, преди 6 години +/-.
Малко след като бях започнал да работя като програмист. Отидохме с мой познат в офиса на хост.бг, там ни искаха лични карти и с тях го регистрирахме. Още си го пазя, voxbg.com. С разни хлапетии бяхме решили да правим онлайн списание за игри. Не беше зле, не беше и особено добре, ама си го обичахме и си спомням този домейн колко голяма работа беше за нас.

Доста над 300 домейна по-късно, един от последните ми е nowgtfo.com. Вече дори не се замислям какви простотии регистрирам, понякога го правя и само защото някое име ми е харесало. Държа си дори някои на по десетина години с намерение някой ден да ги ползвам...
 
От: Първият ви домейн?

Здравей,

на мен първия ми домейн е worldofwarcraftbg.eu. Преди две години някъде - 18 годишен. Запален по създаването на такава игрална виртуална среда взех, че си го закупих и работих върху него доста време. От суперхостинг е регистриран. Все пак първото, което видях пред очите си, но то пък излезе и доста кадърно на по-късен етап. Е кой да знае, че .eu не е толкова актуално в момента, а и оригинално. Последния ми е pubdir.com. Името ми навя малко като в твоя случай оптимизъм и си го взех, защото е мултифункционален. Може да се ползва в доста среди.

Имам около десетина домейна в момента, но за съжаление никой по-специален.
 
От: Първият ви домейн?

Моя първия е vbogoev.com... :D Изобщо не съм го пипвал откакто съм го взел имам 1 хтмл-ска стр. с инфо за мен и тва е... Все нямам време... Преди 3 години мисля че го взех от суперхостинг. С лична карта до офиса... :) Последния домейн май е RelatedMovies.com, който все още седи в опашката за разработване... :)
 
Re: От: Първият ви домейн?

ОООО, аз нямам никакви спомени. :) Май даже един от първите домейни за бг проект е този форум. :)


форума е първият за бг проект ... първият ни беше онзи хостинг проект дето не тръгна ... след това първия афф дето и до ден днешен прави пари :)

2004 година началото
 
От: Първият ви домейн?

Аз не мога да кажа кой е първия ми домейн по простата причина, че още нямам :mrgreen: , но мисля скоро да си купя и ще пиша тук :) .
 
Ей с тази тема къде ме върна ;)

Май в началото на всичкото излиза. Едно време, когато IRC беше модерно и основното средство за комуникация имаше така наречени оператори, founder-и и прочие :)
От там ми тръгна и любопитството. Държах ботове в три от най-големите канали по това време (от там се появиха интересите ми към линукс ОС). А с ботовете пък тръгна и желанието за форуми на каналите, уебсайтове, галерии и т.н. Та от безплатните домейни *.irc.su се стигна до първия ми закупен домейн през 2007а година.

Признавам си, дори не помних как беше домейна, но пък си пазя архиви от онова време и добре, че си бях писал един тцл да се енфорсва топика, та от там.
http://wayback.archive.org/web/*/http://pro-uni.info

Ей от тук се почна всичкото. Та сега като се замисля, ако не беше IRC в момента нямаше да съм същия човек, нямаше да имам сегашните ми познания.

Мерси за темата :) Сетих се за доста неща, които явно бях позабравил.

Едит: Мхаха. Сега се сетих и за първия "сайт". Даже все още работи! 00-00.hit.bg нямам идея кога точно е пуснат, но е приблизително преди 7 години :Д
Ако някой реши да го отваря да си спре звука преди това, че има някакъв звук в интрото :Д
 
Последно редактирано:
От: Първият ви домейн?

Айде и аз да се включа. Първия домейн devbg.eu. Мисля че беше в началото на 2007г. Още имам 2, 3 и 10 субдомейна .. Последния, който купих е от промоциите за $1 - bpage.org. Решил съм да го глася за нов проект!
 
От: Re: От: Първият ви домейн?

форума е първият за бг проект ... първият ни беше онзи хостинг проект дето не тръгна ... след това първия афф дето и до ден днешен прави пари :)

2004 година началото
Сещам се. Беше май нещо си ghosthost - опитахме се да сме рисейлъри. Началото верно беше тогава. :)
 
От: Първият ви домейн?

2002-09-20 - Първият за шефа ми където работех :))) Добре че се съгласи да направя сайт :)) Дори пазя копие на сайта.

След 4 години взех и за мен: Created:2006-11-16 - този е първия мой :)
 
От: Първият ви домейн?

Първият ми домейн, той е и първият ми проект.
lolcano.net, преди точно един месец купих домейна : )))
 
От: От: Първият ви домейн?

Аз да се похваля спечлих фрее хост и домейн от супер хостинг ... Даже май спечелих най-голямата награда .... това беше от изитата :) В далечната 2008г. преди това около 3 години бях със сайт в хит бг който правеше по 3000 посетителя на ден. Брех от кога съм бил в играта. Та ето го и линка където бях спечлил
http://stat.easytrader.bg/v2/news.php?id=51
третия с награда Супер Про :)
 
От: Първият ви домейн?

prognozi.ws :lol: беше първия ми домейн направих сайт за прогнози сефтето
 
От: Първият ви домейн?

Първите домеини ми бяха само такива безплатни :lol: и не знам кои беше първият.. някви форуми правих тогава.. за игри..(диабло най-вече)
Но най-първият за когото дадох пари е igraime.com
Скоро купен.. Даже се чудя дали да го подновявам.. сигурно ще го подновя.. ако се сетя как ми беше акаунта дееба :lol:

Вече имам около 20 домейна.. и продължават да растът ;)
 
От: Първият ви домейн?

Първия ми домейн е ... поддомейн в dir.bg от 1996. За съжаление ги направиха платени за кратко и изчезна... за 3 дни и го прехвърлих в hit.bg. Още го има. После още 3-4 пак в hit.bg. От тогава много вода изтече. След 10 годишно прекъсване (занимавах се с друго), първия ми нормален домейн е от 2008, и си работи сайта от тогава, дори не е променян радикално. От 2008 насам - 20 домейна, клиентските не се броят.
 
1я ми е http://omg2008.hit.bg за класа

иначе 1я нормален ми е тоя в подписа (малко реклама) в който само сега супер дупер яко промоционално давам банер реклама с/у mitsubishi evolution 9, а по принцип е само за 10-та генерация.
 
От: Първият ви домейн?

deefault.info преди около година, като бях понаучил html-че и джитнах едно смс-че на смсхостинг, тогавашния шелл-бг.ком даже си пазя архив на сайта :D
Версия 1 | Версия 2
Тогава горкия аз смятах CSS за толкова смотан и излишен от уеб че реших изобщо не се занимавам с него, докато не започнах един курс в един Ц.П.О. в София, там след една много добра лекция на един прекрасен ръководител осъзнах аджаба какво прави CSS и защо без него не може :)
След това няколко провалени проекта до момента в които попаднах на този форум и взех малко по малко да ставам човек, ама имам още бая хлебец да похапна, било то и плесенясал :D, ако не напиша нещо на място и как трябва, което между другото доста често се случва :)
 

Горе