Първи сайт - препоръки

pitbull-team

New Member
Здравейте. Искам да ме посъветвате за избора на добър хостинг. Става въпрос за нов сайт, който ще пускам след около 2 месеца (може и по-рано). Сайта ще е за продажба на кучета от различни ловджийски породи, както и питбули, ротвайлери и други. Ще ми трябва човек за много добра изработка на самият сайт. Мисля, че около 200 до 500 лева ще ми стигнат. Моите изисквания са:
Сайта трябва да е нещо от рода на сайт за обяви. Да има опция да се качват постоянно актуални снимки на животните и към тях много добре да се вижда описанието (родословие и т.н), дата на раждане, цена и нещо друго за което още не съм се сетил. Също така и изработка на анимиран банер. Ако сте заинтересовани ми пишете на лични съобщения.

Другият ми въпрос е: Добре ли ще е според вас да има и опция с наддаване за дадено куче? И трябва ли някакви разрешителни за този сайт, защото се продава нещо чрез него?
Нов съм в интернет пространството и моля ако съм объркал нещо да ме извините.
 
От: Първи сайт - препоръки

Препоръчвам hostsean.bg бърза поддръжка,евтини цени,идеални са за подобен тип сайт : )
Сайта може да се направи със система за онлайн магазин,то един вид ще е магазин за кучета :D
 
От: Първи сайт - препоръки

Има готови системи, можеш да си прехвърлиш бюджета за системата към инвестицията за реклама.

Ако направиш сайт за обяви няма нужда да се регистрираш. Обаче ако е магазин трябва да си фирма. С други думи ако хората си пускат обявите и други хора си купуват а ти само им осигуряваш платформата не ти трябва нищо. Е по закон трябва да си декларираш доходите веднъж годишно, ама не вярвам някой уебмастър да го прави.
 
От: Първи сайт - препоръки

И аз ще дам съвети, избери си БГ хостинг, по-добре ще се позиционираш тук с БГ хостинга. Аз лично съм ползвал ICN и Делта, и двата ми допадат.

Сайт за обяви? Ммммммммм, ето каква концепсия бих ти предложил аз, сайта да си остане по първоначални планове така - обявите, но силно ти препоръчвам да имаш няколко станици, които да са пълни с информация за дадената порода - нещо като ревю на продукт, но по скоро е инфо страница. Ако си гледал по National Geographic имаше едно за породите кучета. Много яко имаше някакви категории, като health, training, adapting и не се сещам още, на които се даваше и оцента от 1-10. Като всяка категоря имаше различни показатели. Беше добро и определено мен като зрител ме впечатли много. Помисли върху тази идея. Имаш предвид, че потребителя харесва да чете, за да се информира. И ще си ценен ресурс по темата, не просто поредния сайт за обяви. ;)

Еми за наддаването не знам, този тип бизнес не ми е ясен. Но не е изключено като опция. Зависи изцяло от интереса на даденото куче. Еми трябва ти разрешително за фирма, която да има търговска дейност, а за животни, попитай някой юрист. Не знам дали като посредник се изискват допълнителни документи, защото говорим тук за "жива" стока. Ако искаш може да се дадат и други предложения, само да знаем какво и как си го формирал като първоначални планове. ;)

Успехи и добре си ни дошъл тук. ;)
 
От: Първи сайт - препоръки

Аз съм доволен от hostbulgaria.com! Май те са с най добрите цени, а съпорта им е добър. Имам 3-4 акаунта там, а ако ми потрябват още пак тях бих ползвал. За последните години не са ме предали, дано запазят и дори повишат качеството на обслужване.
 
От: Първи сайт - препоръки

Добави и форум, хората обичат да се хвалят и спорят. Така получаваш и безплатно съдържание.
 
От: Първи сайт - препоръки

Имам няколко сайта в които различни хора свободно пускат обяви с кученца за щатите. http://puppies4adoption.com Ползвам WP и тема за обяви. В моя случай хората си публикуват обяви, в твоя можеш да го направиш да имаш право да публикуваш само ти.

Породите са ми направени като категории и темата дава възможност да се публикува информация за различните породи преди списъка със самите обяви. Като допълнение, ако му прикачиш форум и дадеш възможност и други продавачи да публикуват обявите си, ще стане интересно.
 
От: Първи сайт - препоръки

Да, наистина много полезни съвети ми дадохте особено Блинки. Ще го направя и други хора да си пускат обявите. В крайна сметка няма да продавам само аз, но и няма да имам толкова кученца първоначално, а и хората ще им хареса, че може и те да си публикуват обявите. Ще напиша няколко статии за различните породи и т.н. А интересува ме също и как да го направя по-известен сайта? Чувал съм за СЕО, но понятие си нямам как се прави.
 
От: От: Първи сайт - препоръки

Пропуснах да спомена. Ще ми трябва човек, който знае много добре гръцки. Там ловджийските кучета струват доста евро (300-600) за малките до 40 дни, а обучени има и до 3000. :) Затова сайта мисля да е на бг и гръцки.
 
От: Първи сайт - препоръки

Добре, благодаря за отговорите и ви пожелавам успех! :) Скоро ще пусна обява за услугите, които искам.
 

Горе