РБ предлага референдум за преместване на паметника на Съветската армия.

От: РБ предлага референдум за преместване на паметника на Съветската армия.

Ще им стигнат ли парите от партийната каса или Костов спонсор
 
От: РБ предлага референдум за преместване на паметника на Съветската армия.

Това не го ли правеха социалистите?

Колкото до Костов, само ще кажа - Н Е Ф Т О Х И М = Л У К О Й Л и ще спра.

И като го каза какво? Пак опорни точки без грам мислене..
 
От: РБ предлага референдум за преместване на паметника на Съветската армия.

Т.е. не си съгласен, че Костов продаде Нефтохим на руснаците? Май товята опорна точка е да повтаряш "опорни точки", да не говорим за БГА Балкан дето я хариза на Гад Зееви, като в последствие трябваше да плащаме 10 000 000 лв. неустойка на гадовете.
 
От: РБ предлага референдум за преместване на паметника на Съветската армия.

Тук големи мантри чудесии се изкарват направо едно такова много забавно ми става как мешим причина със следствие ...

Дайте си говорим факти гръбанака на икономика ни е подговен за изолиране/ликвидация/приватизирания списъка е от 120 най-губещи дружества, та и компаниите които ги дъвчете са именно от списък с ликвидирането взето решение 96-та.

Та значи от една страна през същата година 2/3 от банките фалират, инфлацията е гапопираща скоро време ще стане хиперинфлация, с цялостна доларизация на икономиката ни, с черен пазар на всякакви стоки и това цялото да не се прехвърли като титанични загуби на дружествата, които дружествата търпят - а и за капак са с едни планово-адмистративни цени останалите - та цялата икономика рухна и дайте си говорим какви са последиците.

Цялото богатство на нацията беше изядено от инфлацията, всичко друго окрано на входа и изхода от нашите хора.

Интересно че в списъка от приватизация/ликвдиация има 20к души заети, и формират 25% от загубите на държавата, а от другият списък за изолиране още 50к заети формиращи 50% от загубите на държавата.

Като цяло титанични загуби, фалити, хиперинфлация и т.н та се пита за колко ще го продадеш? Ще купите ли фирми с 1 милион актив и натрупам 5 милиона пасив и бачкаш по 500к загуба - пита се кви пари ще го вземеш? Или хайде да не е толкова крайно и 1 лев да си с отрицателен капитал - за какви пари ще го купиш?

Всички дружества са били вкарани в списъка за ликвидация от 96-та, всички дружиеста да били зомби на системи на държавата и всички са били неплатежоспособни. Това ще рече едно трябва се ликвидират да връщат задълженията си друг избор нямат, или биват по някакъв начин оздравени но какви пари ще вземеш за нещо което не струва нищо?

Хайде си ги говорим точно нещата защото става една много страна мешена скара, Костов е виновен за приватизиранията като цяло в организационен план - десетки западни експерти са описали целият процес кое, как и защо е трябвало да стане още в зората на демокрацията но до 97 всички е декапитализирано на макс, а последващата приватизирания беше далече от прозрачност.
 
От: РБ предлага референдум за преместване на паметника на Съветската армия.

Т.е. не си съгласен, че Костов продаде Нефтохим на руснаците? Май товята опорна точка е да повтаряш "опорни точки", да не говорим за БГА Балкан дето я хариза на Гад Зееви, като в последствие трябваше да плащаме 10 000 000 лв. неустойка на гадовете.

А на кой да я продаде? "Нефтохим" е проектиран за доставка на руски нефт с танкери през Черно море. И само при спазване на тези условия може да е печеливш.
 
От: РБ предлага референдум за преместване на паметника на Съветската армия.

Блеки малък си и сигурно не помниш че много голяма част от предприятията умишлено бяха докарани до фалит за да се приватизират - Отделно че като ги приватизираха го направиха на стойността на парите по банковите им сметки и хората които ги купиха ги платиха с парите от самите фирми.
Отделно фирмите бяха приватизирани от верни партийни дейци които освен да ги нарежат за скрап друго не им минаваше през акъл.

Приватизация се прави за да се получат
- свежи пари в бюджета
- да се запазят работни места
- за да се привлекат ключови инвеститори
- за да работят предприятията и да внасят данъци

Кое от тези неща се случи с предприятията които се приватизираха ???????????????

България беше пладнешки разграбена - предприятията затворени и хората изгонени на улицата

Основната заслуга за това е на СДС на Костов и колкото и да се опитват разни платени тролове да говорят глупости хората не са забравили.
 
От: РБ предлага референдум за преместване на паметника на Съветската армия.

Я да видим, кой е бил кмет на София през 1993 г., когато не е изпълнил решението да се махне ПСА.

Александър Янчулев е кмет на София от 1991 до 1995 г., избран с бюлетината на СДС. На 13 октомври 1991 г. се провеждат избори за кметове и общински съветници. За първи път в историята на Софийската община кметът е избран с пряко гласоподаване.
Опа, пак де...извинете, лесен :)
 
От: РБ предлага референдум за преместване на паметника на Съветската армия.

Е аз и това казвам няколко години ги декапитализират нашите хора с пик 95-6.

Ако се върнеш от лист Б на списъка на Виденов и ко - там си личи за какво иде реч спиране на загубите. Едно е да имаш увеличаващи се милиони загуба друго да нямаш и ако можеш да запазиш бизнес. Но пак се връщаме може ли да спасим или не?

Номера е като приватизираш да имаш ресурс за важни дейности - ти БДЖ кви пари ще го продадеш 100-200 милиона макс да упсеем да продадем на фона на двойната субсидия ще има некви никви пари в бюджета но няма да имаш отлив.

Не знам как си мислиш, нещо с връх раздут щат ще оцелее в конкурентна среда без да има съкращение и оптимизации.

Пладнешки разграбена бе до 97 не знам как правиш тези заключение - списъците са изготвени от Виденов, а до до края 96 вече държавата не съществува като инситуция и всичките нейни дружества под пряк нейн контрол. Много ясно, че можеш да приватизираш когато има стойност и това се е говорило от западни ескперти с цялостни процедури, друго е да декапитализраш на макс и обърнеш на загуба и за капак да хиперинфлираш и събортиш цялата си финансова система и от там каквото е останло от реалният сектор и да кажеш Костов виновен. Това и казах по-рано причина и следствие се бъркат що не знам ...

А иначе пита ще ти дам пример - Солвей Соди, Агрополихима, ако щеш и Бг Ер в момента дават работа на хиляди души.

Примера с БДЖ-то е цветущ - за последните 10 години не знам колко милиарда субсидия навъртяхме и като гледам още толкова ще даваме, тези пари за ли си да ги даваме или да го приватизираш дори и за лев и държавата примерно да има едни 200 милиона всяка година ще оправиш цялата спешна помощ и ще ти останат пари за още други дейности ... Все пак това си е пазарна икономика, аз за какво да плащам за празни мотриси или нелегални пътници и качеството да е супер убито и за капак да не позлвам тази услуга ... хайде моля ти се. По-добре да се създадат програми по преклификация от колкото да наливаме грешни пари, та същото е и било и навремето по Виденов.

А малко интересни неща за Балкан от преди приватизирането му:

През пролетта на 1990 г. тогавашната СО БГА”Балкан” се разделя на 16 самостоятелни фирми – Ръководство въздушно движение, Учебен център, “Ер Виа” и др. В разделителния протокол новосформираната авиокомпания “Балкан” е натоварена с най-големи пасиви. Началото на разграбването е сложено на 4 юли 1990 г., когато от сметката на “Балкан” в Баварската банка в Мюнхен са изтеглени 7 млн. долара. С платежно нареждане сумата е преведена по сметка на “Кайман Айлънд холдинг” регистрирана на Каймановите острови. Нареждането е подписано от тогавашния представител на “Балкан” във Франкфурт Петър Петров и от финансовия директор Димитър Апостолов. Следите на измамата са заметени веднага. След получаването на превода,”Кайман Айлънд холдинг” е ликвидиран.
През 1991 г. с решение на Съвета на директорите и под натиска на тогавашния изп.-директор Костадин Ботев са сключени три лизингови договора за наем на западни самолети, с които “Балкан” е ужилена с десетки милиони долари. Договорите са с японската лизингова компания “Орикс Авиейшън Систъмс” за четири машини “Еърбъс” А320, с австралийската “Ансет” за три “Боинг” 737-500 и с Ер Франс за два презокеански лайнера “Боинг” 767-200. Месечният наем за последните два самолета е около 1,5 млн. долара месечно, а те летят с 18-20 пътници до Ню Йорк. Най-фрапираща обаче е сделката с “Орикс”, като стойността на лизинга за двата еърбъса е 100% над пазарната за момента. Следват показни арести на самолети на “Балкан” на летищата в Лондон и Амстердам, тъй като авиокомпанията не е в състояние да плаща вноските.БСП печели изборите в началото на 1995 г. и на власт идва правителството на Жан Виденов. То подписва споразумение за фалирането на „Балкан”. 2000 души елитни летци, стюардеси и техните семейства трябва да останат на улицата без доходи… През същата 1995 година, комисия водена от тогавашния гл. секретар на Министерството на транспорта Станислав Велинов прави резвизия на договорите. Тя установява, че само комисионната, платена за наема на четирите машини “Еърбъс”, е над 12 млн. долара. Договорите са прекратени, но наказани няма… Година по-рано, вече бившият изп.директор на “Балкан” Костадин Ботев става представител на авиокомпанията в Ню Йорк. Така “Балкан” “олеква” с още 3,5 млн. долара, след като Ботев сключва договор с компанията “Вега” на Апостол Табаков за 50 автомобила “Хюндай Пони”. Колите са купени кеш, но се раздават на служители на авиокомпанията на изплащане. Повечето от тези автомобили не са изплатени, а друга част са препродадени. Има и автомобили, които са платени, но не са получени от “Балкан”. След тази “операция”, достойна за великия Остап Бендер, Костадин Ботев си купува къща в Ню Джърси и повече не се появява у нас… По-назад не остава и следващият шеф на “Балкан” – Никола Доцов. През 1996 г. той подписва договор за доставка на гориво с “Българска петролопреработвателна компания” за доставка на керосин. Споразумението предвижда цената му да е с 5,4% по-ниска от тази, на която го продава “Ниефтохим”. Горивото обаче излиза 2,6 пъти по-скъпо от това на бургаската рафинерия, а авиокомпанията е вкарана в списъка на фирмите, които не могат да теглят кредити.След идването си на власт, кабинетът на ОДС успява да продаде затъналата по това време до гуша в дългове “Балкан”(357 000 000$), едва няколко часа преди изтичането на срока в споразумението подписано от Виденов. В последствие, правителството на ОДС започва съдебни дела срещу Зееви за неизпълнение на приватизационния договор.
 
От: РБ предлага референдум за преместване на паметника на Съветската армия.

Само ей така за спорта, след като това са били държавни предприятия, оценявани от държавни счетоводители, в най-добрият случай одитирани пак от държавни служители и така в дълг период от време - се пита дали са правили преоценка на ДМА и всички активи спрямо тогавашната пазарна конюнктура? Мисля, че всички ни е пределно ясен отговора, дори са правили и силни надценки вместо преоценки - та се пита как даден актив, който държавата ти каже струва 100 милиона, а аналога му на пазара е примерно 20-30 милиона се пита логическият въпрос, колко струва актива 100 оценен спрямо необективни пазарни практики за него период или спрямо пазарните цени? Така, че не забравяйте всички тези компоненти

Вие не искате да купите сайт, който прави пари и ще ви избие инвестицията за 5 години, та вие калкулирате отбив за по-бърза възвращаемост, а не искате да чуете за сайт без приходи, а какво да си говорим за сайт който носи загуби с силно раздут актив по субективна оценка! Малко двоен стандарт. И за последно най-справедливата оценка е била и нашите са я знаели тогава и това е била ликвидационната стойност на дружеството, не случайно това е най-близкото, но за жалост нашите хора печелят с огромен отбив и от тази стойност.
 
От: РБ предлага референдум за преместване на паметника на Съветската армия.

Някои хора не правят разлика между приватизацията на Виденов и тази на Костов. Разпродаването на българската икономика става при Жан Виденов с масовата приватизация.
Печелившите държавни фирми се приватизират в Масовата приватизация, извършена от Жан Виденов. Тя е неуспешна и престъпна, защото дава възможност да бъде източена огромната част от печалбата на българската икономика. Тя е причината за фалита на хиляди предприятия и отпадането на милиони безработни.
 
От: РБ предлага референдум за преместване на паметника на Съветската армия.

А с този какво ще правим?

post-2642-0-89034500-1377337514_thumb.jpg
 
От: РБ предлага референдум за преместване на паметника на Съветската армия.

Я да видим, кой е бил кмет на София през 1993 г., когато не е изпълнил решението да се махне ПСА.


Опа, пак де...извинете, лесен :)

Кефиш ме обаче, като ти пропадна опорната точка за нефтохима, пак се върна на старата.

Както ти казах, най-демократичното решение е референдум. За мавзолея още се мрънка и се използва, като компромат от разни комуняги. Нека гражданите решат, за да няма после пак недоволни.

Отделно това решение е за " демонтаж на скулптурните фигури и барелефи от паметника на съветската армия." Тук говорим преместване в Музея на социалистическото изкуство. Не знам защо продължаваш да се държиш за това решение, като удавник за сламка. :)
 
От: РБ предлага референдум за преместване на паметника на Съветската армия.

За Нефтохим, не ми се спори с радиоточка. Фактите са такива - Костов го продаде на руснаците. Причините не ме вълнуват, бил проектиран да работи с руски нефт, ала бала. Това си го прочел в блога, който излиза на втора позиция в гугъл сърч-а, ама да беше прочел повече? И в крайна сметка, защо трябваше да го продават на всяка цена?

Колкото до другото, никакви референдуми. Решението е взето, да се изпълнява. Не е имало референдум, който да пита хората дали искат тоя паметник, не трябва да и има при премахването му.
 
От: РБ предлага референдум за преместване на паметника на Съветската армия.

Отделно, паметника няма да се събаря, а ще се премести в Музея на социалистическото изкуство.

Ами то има и други паметници за там, този музей ще стане найголемия
 
От: РБ предлага референдум за преместване на паметника на Съветската армия.

Ей сакън някой да не предприеме да прави нещо.. само недоволни и мрънкащи. Когато никой нищо не прави... пак недоволни. Няма угодия.
 
От: РБ предлага референдум за преместване на паметника на Съветската армия.

Понякога действията са по-лоши от бездействието. Ако не разбираш защо, то си напрегни малко мозъка.
 
От: РБ предлага референдум за преместване на паметника на Съветската армия.

Напрегни го малко и ти.. кое е общото межу преместване и демонтиране на скулптурите? Искаш един стърчащ *** ли да остане там?

И двамате сме за махането на тоя паметник, не виждам защо толкова спориш. Ако питаш мен, да се хваща булдозера и да се бута.
 
От: РБ предлага референдум за преместване на паметника на Съветската армия.

Ами то има и други паметници за там, този музей ще стане найголемия

Да допълня, че има и добра черта щото щесе отворят работни места,,, и десните ще спичелят десните маси со популизум и левите ще осигурят работни места за червените бабички, Бинго
 
От: РБ предлага референдум за преместване на паметника на Съветската армия.

Тия "реформатори" как нагло се докопаха до властта, 5 партии с по 2 процента подкрепа, много нагли отрепки са
 
От: РБ предлага референдум за преместване на паметника на Съветската армия.

Блеки малък си и сигурно не помниш че много голяма част от предприятията умишлено бяха докарани до фалит за да се приватизират - Отделно че като ги приватизираха го направиха на стойността на парите по банковите им сметки и хората които ги купиха ги платиха с парите от самите фирми.
Отделно фирмите бяха приватизирани от верни партийни дейци които освен да ги нарежат за скрап друго не им минаваше през акъл.

Приватизация се прави за да се получат
- свежи пари в бюджета
- да се запазят работни места
- за да се привлекат ключови инвеститори
- за да работят предприятията и да внасят данъци

Кое от тези неща се случи с предприятията които се приватизираха ???????????????

България беше пладнешки разграбена - предприятията затворени и хората изгонени на улицата

Основната заслуга за това е на СДС на Костов и колкото и да се опитват разни платени тролове да говорят глупости хората не са забравили.


Нещата бяха отишли в киреча още преди 1989 год. Според някаква статия дето четох наскоро 5-7% от предприятията са работели на печалба към края на социализъма. Аз ги смятах на 10-20% - ама истината е била още по-брутална явно, за голямо съжаление.

Като се замислиш толкова от предприятията продължиха съществуването си и до днес - така че анализа може и да е верен. Останалото просто е било за скрап още по бай Тошово време.


Примерно едно Кремиковци никога не е било планувано да бъде на печалба. Колко го мъчиха, приватизираха, продаваха, точиха и накрая се случи логичното.
 

Горе