Работа зa начинаещи SEO

Goodpoint

New Member
Здравейте,

Начинаещ съм, имам базисни познания в сферата. Мога ли лесно да си намеря работа свързана със SEO?

Благодаря!
 
Да, но има шанс да те натиснат да пишеш контент. SEO в БГ се прави с линкове, да кажем хубаво е да имаш някакви сайтове, примерно директории и т.н... Към тези знания, ако нямаш , ще ти трябва най-вече Wordpress и основните неща - адреси, работа с yoast seo - трябва да знаеш какви простотии плъгина слага by default, като "Archives" в тайтълите, глупавите префикси /съфикси и т.н... Но wordpress-a ще ти е must, ако ще бачкаш, най-вероятно ще е по WP сайт.
 
Последно редактирано:
Здравей,
имаш ли твои сайтове или на приятели, по които да си работил и да си вложил на практика тези "базисни познания"? Реално сео оптимизацията е сложен и бавен процес, съвкупност от купища правила, които просто трябва да спазваш и работата върви. Истинските умения и знания в тази сфера реално са практическите, на теория само да се четат, без да се прилагат, няма да ги разбереш. За да получиш работа в сферата, според мен трябва да имаш задължително и някакво портфолио, освен "базисни знания", така поне имаш много по-голям шанс да получиш работата.

Поздрави!
 
Здравейте,

Начинаещ съм, имам базисни познания в сферата. Мога ли лесно да си намеря работа свързана със SEO?

Благодаря!
Привет,
аз нямам интерес в сео-то, но неволята ми е създала също базисни познания като твоите. Ако сега трябва да си търся работа с тези познания, бих предпочел да направя 1-5 сайта в различни ниши и да създам голям и добре оптимизиран контент. Резлутата за една година ще бъде 10К органик потребители, от които само от адсенс ще изкарваш нещичко. От там нататък продажба на банери, афилейт, продажба на линкове и статии, фейсбук страници и тн.
Сигурен съм, че ако вложиш една година зверски труд, след това ще изкарваш колкото една заплата за начинаещ сео.
Успех!
 
Здравейте,

Начинаещ съм, имам базисни познания в сферата. Мога ли лесно да си намеря работа свързана със SEO?

Благодаря!
Здравей, и разбира се, че можеш. Вече е въпрос на желание и още четене. Няма какво да му мислиш дори. И ако искаш почни си нещо свое. SEO-то най-добре се изплаща, когато го правиш за себе си. Вече е лесно да се вдигне блог/сайт на платформа от теб. Както и да си направиш проучване в коя ниша да е то. Издигни си го, и като цяло може да го ползваш и като портфолио, защото хората ще те питат и за такова ако си решил да им работиш по техните проекти. ;) Успехи. :)
 

Горе