Регистрация на фирма в САЩ

От: Фирма в щатите

Те може да не ги харесват, но няма закон, който да ги забранява. В същност забранени са само от държавите, където и локалните фирми даже са забранени (където пазарната икономика е забранена).
 
От: Фирма в щатите

Имам два въпроса по темата.
1. Не може ли да се опълномощи лице, което живее в САЩ да открие банковата сметка на името на фирмата.
2.Не може ли банковата сметка на фирмата да не е в САЩ. В друга тема във форума един колега беше писал, че сметката му е в Кипър.
 
От: Фирма в щатите

1. за откриване на банкова сметка в САЩ изискват SNN ( това е нещо като нашето ЕГН). Никой не би си дал своето, т.к. информацията тук е по този номер.
2. напълно е възможно, сметка може да се открие в коя и да е страна- тук вече нещата допират до банковата система- Кипър, Унгария, Сейшели, Люксембург или къде и да е по света.
 
От: Фирма в щатите

1. за откриване на банкова сметка в САЩ изискват SNN ( това е нещо като нашето ЕГН).

Здравей.

малко да те коригирам, Ако си искал да напишеш SSN - не си прав. Това е Номер на Социалната осигуровка и не е задължителен за откриване на банкова сметка в USA защото такъв номер имат само американските граждани. Ако откриваш фирмена банкова сметка е достатъчен Individual Taxpayer Identification Number (ITIN) ili Employer ID Numbers (EIN)

Аз имам банкова сметка в американска банка без да съм американски гражданин и без да имам SSN.

Успех на всички
 
От: Фирма в щатите

И все пак не разбрах, възможно ли е да се открие банкова сметка от пълномочник или не.

E-Busines - Сшециално теб да питам проблем ли е ако сметката не е в САЩ. В смисъл проблем ли е за Дропшипинга и дърпат ли се търговците и доставчиците?
 
От: Фирма в щатите

Кой отказва пари когато му даваш? Какво ги интересува от къде идват парите - важното е да са в по-голямо количество и по често ;)
 
От: Фирма в щатите

та значи май излиза че може да се регне фирма в офшорна зана, но без тръстов договор, т.е аз самия да съм си собственика, и тук да си плащам само по зддфл и още да декларирам фирмата, до тук виждате ли нещо незаконно?аз по не не виждам нищо нередно

но идват ми няколко въпроса още, значи първо какво мислите по въпроса за вътрешната уредба на фирмата.какво имам впредвид.когато се правят фирми с тръстови договори, и някой адвокат там те резписва то той е самия шев от гледна точка на тяхната юрисдикция, то идеята ми тук е че той сам си знае много добре какви неща са необходими там - какви документи да подава кога и т.н, а когато си сам дали няма да има някаква възможност да пооплескаш нещата - твърде вероятно е според мен

специално за афилиейта - това не е дейност тук но на практика дали не би могло да се изтълкува че имаш дейност и тук, при положение че имаш офиси, дейност и др неща тук.т.е тук май ще има значение и сиддото с тази държава.

и още една идейка ми се върти - та ако не живееш тук за повече то половин година ти не си местно физ лице и не подлежиш на данъци тук ... да де ама какво би станало ако да кажем живееш в 3 държави по 120 дни, тогава не си местно лице на никоя държава, е то може ли да плащаш никакви данъци по тоя начин, това дали е редно ... това малко си е глупаво да го правиш но просто питам за да си изясня нещата как стоят

от зддфл следва че не си местно лице, но ето и това зависи още от сиддо с тези държави, доколкото знам а ето какво казва сиддо за щатите например (разбира се че има и други договори с други гържави, но давам този за пример.)

--------------------------------------------
1. За целите на тази спогодба понятието "местно лице на едната договаряща държава" означава всяко лице, което съгласно законодателството на тази държава подлежи на данъчно облагане в нея поради своето местожителство, местопребиваване, гражданство, място на управление, място на учредяване или всеки друг критерий от подобно естество, а също включва тази държава, всяко нейно политическо подразделение или орган на местна власт. Този термин обаче не включва лице, което подлежи на данъчно облагане в тази държава само по отношение на доходи от източници в тази държава.
2. Терминът "местно лице на едната договаряща държава" включва:
а) пенсионен фонд, учреден в тази държава, и
б) организация, която е учредена и функционира в тази държава изключително за религиозни, благотворителни, научни, художествени, културни или образователни цели,
независимо дали целият или част от нейния доход или печалби могат да бъдат освободени от облагане с данък по националното законодателство на тази държава.
3. Когато въз основа на разпоредбите на алинея 1 едно физическо лице е местно лице и на двете договарящи държави, тогава неговото положение се определя, както следва:
а) то се счита за местно лице само на държавата, в която разполага с постоянно жилище; ако то разполага с постоянно жилище в двете държави, то се счита за местно лице само на тази държава, с която има по-тесни лични и икономически връзки (център на жизнени интереси);
б) ако държавата, в която е центърът на жизнените му интереси, не може да бъде определена или ако то не разполага с постоянно жилище в нито една държава, то се счита местно лице само на държавата, в която обичайно пребивава;
в) ако то обичайно пребивава в двете държави или в нито една от тях, то се счита за местно лице само на държавата, на която е гражданин;
г) ако то е гражданин и на двете държави или на нито една от тях, компетентните органи на договарящите държави ще положат усилия да разрешат въпроса чрез взаимно споразумение.
4. Когато в съответствие с разпоредбите на алинеи 1 и 2 на този член лице, различно от физическо лице, е местно лице на двете договарящи държави, компетентните органи на договарящите държави ще положат усилия чрез взаимно споразумение да определят начина на прилагане на тази спогодба спрямо това лице. При липса на взаимно споразумение между компетентните органи на договарящите държави лицето няма да се счита за местно лице на някоя от договарящите държави за целите на ползване на облекченията, предвидени в тази спогодба.
 
От: Фирма в щатите

"И все пак не разбрах, възможно ли е да се открие банкова сметка от пълномочник или не. "
принципно може да си скиеш банката ако искаш но вече не съм много сигурен въпроса за сигурността, но не точно така както описа, а фирмата те разписва, за целата бих ти препоръчал да се консултираш с сериозна фирма, това което трабва да знаеш е че това се прави, но струва доста по скъпо.тогава вече получаваш пълна анонимност, но пак ако правиш туй-онуй може да се изиска името ти по закон.

това също се рави доста често но трабва да имаш повод да го направиш иначе няма смисъл

ако твоя повод е това че се иска ссн, или нашето егн, този повод пада, защото ебизнес ти обясни нещата правилно, това не се изисква

имай още впредвид че някои банки не работят с всички държави

ако ще правив точно дропшип, то желателно е банковата сметка да ти е в сащ, даже бих казал задължително, защото това са си допълнителни продажби за тебе, за щатска банка питай Иво, който започна тази тема, той каза че е успял някакси доста трудно да го направи, вече ако се занимаваш с други неща, то прави я някъде по близо.

иначе може разбира се да си откриеш банка където си искаш
 
От: Фирма в щатите

та значи май излиза че може да се регне фирма в офшорна зана, но без тръстов договор, т.е аз самия да съм си собственика, и тук да си плащам само по зддфл и още да декларирам фирмата, до тук виждате ли нещо незаконно?аз по не не виждам нищо нередно

Може би неслучайно американските фирми, които предлагат услугата "dropshipping" отказват да работят, ако не си американска фирма - може да им е много сложно законодателството и да препятства бизнеса по модела "dropshipping", когато участват фирми, регистрирани в "офшорни" зони. Като получава пари от източник в страната е възможно да възниква място на стопанска дейност.

Например според българските закони:
5. "Място на стопанска дейност" е:
(...)
в) трайно извършване на търговски сделки с място на изпълнение в страната, дори когато чуждестранното лице няма постоянен представител или определено място.

Може в САЩ да имат подобни закони. Когато фирмата ти плаща на американски фирми и получава пари от американски граждани за да посредничи на сделки между тях е възможно това да се тълкува като "трайно извършване на търговски сделки с място на изпълнение в страната" (ако и те имат подобен закон, което предполагам).

Държавите по целия свят си приличат по едно - паразитират върху гражданите си. А това става по един и същ начин - чрез данъчно облагане, което работи на почти един и същ принцип във всички държави с пазарна икономика. Затова си позволявам да правя допускания за американските закони като чета българските.

Най-добре намери американски адвокат по данъчно право да те консултира (ако смяташ да се занимаваш с подобни сделки там).

Ако нямаше подобни закони, които да затрудняват тази практика, би било възможно това да се ползва за намаляване на дължимите данъци - всички търговци щяха да имат по една офшорна фирма, която да стои между американската им фирма и крайния клиент и по този начин да се намаляват дължимите данъци, които се дължат от американската фирма. Като работи няколко години по този начин, собственикът на американската фирма напуска САЩ, идва в България и ще се чувства като в рая с безумно ниския данък върху дивидента от 5%... Като свършат парите, връща се в САЩ, прави още и пак идва да ги харчи тук :) Обаче кръвопийците от законодателната власт са се погрижили това да не може да стане.
 
Последно редактирано:
От: Фирма в щатите

ами аз не се занимавам с дропшипинг и за мен на практика няма никакво значение дали фирмата ще е в сащ или друга държава, така че това пада, въпросът ми беше от към данъчна гледна точка дали ще стане

но май да
 
От: Фирма в щатите

РАзгледа линка, ако всичко това, което го обещават е така си заслужава 25$ за файла. Ако е вярна информацията то ще улесни хората максимално.
 
От: Фирма в щатите

Аз като човек който е дал няколко хиляди лева във опити,този варянт не съм го пробвал.Общо взето успешни могат да са само 4 варянта от който реална работа върши само един,за който е необходим един приятел там и регистриран агент на фирмата.Ако тази сметка ви трябва за сайт,не забравяйте да проверите банката дали подържа автоматична клирингова къща, защото парите отиват на вятъра
 
От: Фирма в щатите

Напротив, зависи от вида на фирмата:
When you open any bank account, you must establish the account with a tax identification number. For a business this number may be your personal Social Security number or it may be the federal tax identification number otherwise known as an employer identification number (EIN). If your company is a sole proprietorship, then you will use your social security number. If it is an LLC or corporation, you should have a tax identification number specific for the company. You need to have this number when you open the account and the letter from the IRS that states your EIN.

Също обърнете внимание на таксите, които плащате за поддръжка на акаунта. Тук чарджат мин $15 ако получаваш пари от международен превод.
 
От: Фирма в щатите

Също обърнете внимание на таксите, които плащате за поддръжка на акаунта. Тук чарджат мин $15 ако получаваш пари от международен превод.

И аз работя със същия превод,но си ги настройвам да ми ги прави когато се съберат повече пари, а не на всяка поръчка
 
От: Фирма в щатите

Изчетох написаното по тази тема, и въпреки, че аз съм последният човек, който може да ви дава акъл, така и не разбрах, защо трябва вси4ко да е толкова сложно, а какви са тези цени, майчице, както би казал мики маус...Аз имам със сигурност най-малко опит от вас в интернет бизнеса, но ще ви кажа, 4е това е луда работа. За дропшипинга не знам дали е по-добре, но ще ви дам една идея - Англия. На една кра4ка е от бг, имат 4удесни възможности за рег на фирми, 4удесни на4ини за укриване на данъци - хората са си ги измислили много добре, и изобщо такива цени 2000 евро, 5000 танганайски ...Не ми се пише в момента, ще обясня подробно в някой друг пост, а ако за вас представлява интерес пишете.
 
От: Регистрация на фирма в САЩ

да, за дропшипинг бизнес е може би лоша идея. не знам нищо по този въпрос, но за аф ..
 
От: Регистрация на фирма в САЩ

Здравейте и поздрави за двете теми: DropShipping - Много Печеливш Интернет Бизнес (DSh Vs. Aff) и Регистрация на фирма в САЩ Перфектни са.
Благодарности на E-Busness и ivo5289

Прочетох ги и двете и много ме объркахте. Един път се казва едно, после се казва обратното... по-късно пък съвсем трето. Както и да е. От доста време искам да започна точно такъв бизнес, може би от близо година. Но поради някои факти, време, пари и др. все още не съм осъществил идеята си.

Така, значи 100% съм сигурен вече, след като прочетох темата на E-Busines за дропшипинга, че трябва да имаш американска фирма. И преди да попадна на този форум и аз разсъждавах като него, че по-добре там от колкото тука от чиста гледна точка на грабване на доверието на клиентите, а всички знаят, че американците са може би едни от най-големите родолюбци. God Bless USA :p Обаче к'во става ся' значи имам аз SSN (ако това е Social Security Number), но не можах да разбера ще ми върши ли работа или няма да ми върши работа. Имам и приятел, който си е американски гражданин, вече няколко години учи там, а и вече е със зелена карта. Въпроса ми е: Ще можем ли с него да свършим тая бумащина и да прескочим фирмите посредници за регистрация на фирма, имам и други приятелчета, които не учат и пак са със зелени карти. Просто искам да бачкаме с него, но до колкото знам студентите имат някви ограничения относно тези казуси, ще питам и ще кажа, ако никой от тук не знае отговора. Излизшни пари не ми се дават :) А имах и акаун в Bank of America, но той беше на физическо лице, а и го закрих като си тръгнах от USA. Това в никакъв случай не може да ми бъде от полза, нали ? Ще се радвам ако получа ясни и конкретни отговори без излишно наводняване на темета, тъй като според мен е важна.

Благодаря ви и желая от все сърце усшехи на всички Онлайн бизнесмени, айде и на Офлайн бизнесмените :p И най-вече на E-Business и ivo5289, че споделят житейския си опит. Успех батенца.
 
От: Регистрация на фирма в САЩ

От четенето на двете теми стигам до извода(поправете ме ако греша), че E-Business е успял да разгадае "бюрокрацията" на нещата, и вече ръководи свой доста успешен бизнес - осъществил е "Американската мечта"! От друга страна ivo5289 е вложил доста лични средства и усилия, но постигнатите резултати не го удовлетворяват напълно...
Нека направим едно обобщение до момента. Да затвърдим отговорите на някои основни въпроси. Да въведем Ред в Хаоса.

1. С каква цел откриваме фирма в САЩ?
1.1. Търговия ... или намаляване на данъците?
1.2. Данъците там по-ниски ли са?
1.3. Необходимо ли е да се ходи на място?
1.4. Има ли данъчни облекчения ако собственика на фирмата не е американски гражданин?
1.5. Делауер ли е най-доброто решение, с най-големи данъчни облекчения?
1.6. Толкова големи националисти ли са американците?
1.7. Каква трябва да бъде фирмата (дейност)?
2. За целта на Дропшипинга САЩ ли е най-добрият пазар?
2.1. Ако търгуваме чрез тази фирма и с Европа?!
2.1.1. Не се ли качват прекомерно разходите по доставката? Как да го избегнем?
2.1.2. Същите данъци ли дължим, след като продаваме в друга дървава?
2.1.3. Търговията в САЩ и Европа едновременно, не променя ли статуса на фирмата?
2.2. Проблем ли е да извършваш дейността дистанционно, т.е. без да напускаш пределите на България?
3. Ако ние си живеем в България - какъв е най-лесният начин да регистрираме подобна фирма?
3.1. Необходими ли са услугите на правна фирма за целта?
3.1.1. Българска или Американска да е тя?
3.1.2. Кои са най-добри в бранша?
3.2. Как можем сами да подготвим необходимите документи?
3.2.1. Какви документи са ни нужни?
3.2.2. Какви посредници да използваме?
3.2.3. Имате ли информация за сайтове или статии в които подробно да е описана процедурата?
4. Разплащателна сметка или кредитна (дебитна) карта?
4.1. Плащане чрез PayPal?
4.2. Сметката трябва ли да бъде в Американска банка?
4.2.1. Как можем да я открием дистанционно? Колко ще ни струва това?
4.2.2. Върши ли ни работа сметка в друга банка по света?
4.2.3. В коя държава освен САЩ е най-подходяща за целта?
5. Къде плащаме данъците си?
5.1. Защо е финансово по-изгодно фирмата да е регистрирана в САЩ?
5.2. Какви данъци плащаме на Българската държава?
5.3. Офшорна фирма в кои случаи е за предпочитане?
6. Финансово оправдано ли е всичко това?
7. Някой може ли да отговори компетентно на всички въпроси?
 

Горе