Търся: Реклама на книга. Всички подходящи методи!

Deco90

Active Member
Рейтинг - 100%
20   0   0
Здравейте приятели,

предстои ми издаването на първата ми книга. Заглавието, което тя ще носи е "Търговец на щастие". Книгата е с романтичен характер и е насочена предимно към женската аудитория, но вярвам, че ще подбуди интерес и в по-силния пол. Смятам да се изработят няколко специални колажи с цитати от книгата (от 5 - 10 предимно романтични, но и няколко забавни) , както и забавно видео, в което да бъде представена книгата.

Във тази връзка призовавам всички Вас - мои приятели и колеги - да ми съдействат в популяризирането на книгата. Някой от моите идеи са обичайните ( постове в Социалните мрежи - от групи до страници, които вие притежавате-, ПР статия във ваши Сайтове, които имат литературна насоченост или поне да са ориентирани към женската аудитория.), други идеи са залепването на плакати из книжарници и т.н.

Ако случайно тук има някой, който се е занимавал и/или все още се занимава реклама на книги, то ще се надявам да се свържи с мен.

За всяка една идея ще съм изключително благодарен.

Естествено, не бих отказал всякаква помощ,особено ако тя бъде безвъзмездна. Все пак съм подготвил някакъв бюджет, затова ще очаквам вашите предложения за реклама (сайтове, фейсбук страници и т.н) и цените, които мислите за справедливи на лично съобщение.

Моля ви, да имате в предвид, че все пак говорим за книга и тук аз не очаквам да си възвърна инвестициите, затова и се надявам Вашите оферти да са с една идея по-съобразени :)

Когато стане ясно кога ще е и самото представяне на книгата в София, с радост ще го вмъкна в поста.

Поздрави и благодаря за отделеното внимание.
 
платена реклама във ФБ мисля върши работа ... виждал съм да се рекламират книги там и според мен имаше интерес , а и можеш да си таргетираш хората на които да се показва рекламата .
 
платена реклама във ФБ мисля върши работа ... виждал съм да се рекламират книги там и според мен имаше интерес , а и можеш да си таргетираш хората на които да се показва рекламата .

Това определено, защото именно, че хората се таргетират и се достига до действително такива, които четат и т.н. Даже се замислям да не би половината ми бюджет да не го дам за това. :)
 
Абе пич, що не се обаждаш? Ще помагам ;), а й ти дължа едни къси пари ;)
Знаеш, че имам сайтове, които ще ти свършат добра работа.За книги, за женска аудитория, а и другите ми проекти познаваш добре.
Пиши да обсъдим с какво мога да съм ти полезен ;) Супер се кефя на идеята ти :)
 
Абе пич, що не се обаждаш? Ще помагам ;), а й ти дължа едни къси пари ;)
Знаеш, че имам сайтове, които ще ти свършат добра работа.За книги, за женска аудитория, а и другите ми проекти познаваш добре.
Пиши да обсъдим с какво мога да съм ти полезен ;) Супер се кефя на идеята ти :)

Скромността красяла човека казват :D Ей сега ще пиша :)
 
Здравей колега също мога да съдействам с реклама в ФБ имам над 10-12 страници с Българска тематика са почти всички ако имаш интерес ми пиши :)
 
Здрасти, колега.
Имам един сайт на обща тематика. Напиши си статия-ревю на книгата и ми я пусни, за да я кача. Добави и няколко снимки (предна,задна корица, и тн). Изразявай се все едно редактор от сайта пише ревю за теб.
А след това ще ти направя кампания - 7 дни ще я пускам във фб страницата на сайта. Почти всичката ми аудитория е жени и мисля, че има шанс да закупят продукта.
Не искам нищо в замяна, просто услуга.

Спорен ден!
 
През редактор минавала ли е книгата?
 
Ако искаш да ти напиша една реклама от американски тип (за книгата и за теб), пиши ми на лични
 
Имам добре оптимизиран сайт за култура и лайфстайл, пиши ми да се разберем нещо. И поздравления!
 
Фейсбук рекламата би ти свършила перфектна работа. Иначе имам под ръка 15-тина "новинарски" страници ако имаш интерес -> ЛС.
 
Качи я тук: https://www.apple.com/apple-books/ за да си я купя в Е-формат и гледай паралелно с хартиената форма на книгата да продаваш и нейната Е-версия. Аз поне 1 път месечно си купувам БГ книги от линка.
 
Напиши една "Топ 10 Най-Добри Романтични Книги за Мъже и Жени" или "Топ 10 Най-Добри Романтични Книги за Читатели и От Двата Пола", пробвай и двете заглавия + 4-5 различни картинки( нарича се сплит-тестване) като водиш хората с Линк Кликове или Page Post Engagement към твой собствен лендинг пейдж, където твоята книга е на 2-ро или 3-то място под някои добрe познати популярни издания. Можеш да използваш авторите на топ 5 от листата ти като таргетинг - таргетираш техни фенове във Фейсбук.

Сайта трябва да е неутрален като тон, т.е. все едно е реално ревю от читател/блогър, а на всяко от 10-те предложения, или където е възможно, го правиш афилиейт линк към Озоун или някакви такива.

Идеята е да си избиеш разходите от афилиейт линковете, а продажбите на твоята книга да ти излязат като чиста печалба. :)

Ако го направиш правимно имаш добър шанс да направиш по 200-500-1 000 клика на 1 евро и от там нататък просто зависи доколко те бива в монетизирането на трафик. Използваш Фесйбук платена реклама с този метод.

Едно време изтрепвахме рибата в Амазон с този метод, но вече е по-трудно приложим за САЩ/англоезичните страни, но в България не би трябвало да ти е проблем да го вкараш в зелената част на баланса. :)
 
Здравей, мога да публикувам статия около 300 думи и линк в сайт с предимно женска аудитория.
Поздрави
 

Горе