Рекламна стратегия

Дискусията в 'Press Releases & Guerrilla Marketing' стартирана от apostol, Март 28, 2007.

 1. apostol

  apostol New Member

  Рег.:
  Февру 1, 2007
  Съобщения:
  176
  Харесвания:
  3
  Точки:
  0
  Професия:
  мениджър на уеб сайт
  Място:
  София
  Една лястовичка пролет не прави! Това важи с пълна сила за маркетинга и рекламата. Искате ли да наложите сайт или продукт, вие се нуждаете от цялостна рекламна СТРАТЕГИЯ!
  Ще ви запозная с част от моята стратегия, която е изпитана в практиката.
  И така...  ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

  ЗА БЕЗПЛАТНАТА РЕКЛАМА В ИНТЕРЕНЕТ  Няма да се уморя да повтарям: Джей Левинсън, бащата на „герила маркетинга” смята, че: „Създаването на един сайт само по себе си нищо не означава. Все едно да махаш на непознати хора в тъмнината.”
  Това е точно така. Малцина го осъзнават, но е вярно. Джей Левинсън твърди обаче и нещо друго, което е не по- малко вярно: „Сайтът е самотен остров. РЕКЛАМАТА е средството, което хвърля златни мостове между сайта и потенциалните потребители!”
  Нека на това място да се върнем назад в историята. Хенри Форд е обичал да казва: „Най- много печелят онези, които най- много рекламират!” И това е вярно! Знам го от личен опит!

  Тери Дийн, най- младият Интернет милионер, твърди в книгата си “Unlimited Traffic”, че съществуват 55 начина за популяризирането на един комерсиален сайт. Добрата новина е тази, че повечето от тези методи са НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНИ!
  Дийн твърди също така, че чрез постоянното прилагане на 7- 8 от тези методи вие ще можете да се задържите трайно на пазара.

  От личен опит знам, че постоянното, упорито и настойчиво прилагане на 10 метода за популяризация, наложи моите комерсиалните сайтове и ги изкара на челни позиции в Google.
  Само след 9 месеца от качването му в Мрежата сайтът ми www.LudiPari.com се озова на трета позиция в Google (при търсенето на ключовата дума „пари”)! Това, разбира се, е едно феноменално постижение, като се има предвид, че през споменатите 9 месеца аз не похарчих и стотинка за реклама…
  Това идва да рече, че вие ще се запознаете с една РЕКЛАМНА СТРАТЕГИЯ, изпитана лично от мен в практиката. СТРАТЕГИЯ, която ми донесе зашеметяващи финансови резултати!

  Ще ви запозная най- подробно с всичките рекламни методи и похвати, които използвам вече години наред. Те ми помогнаха да популяризирам и утвърдя и трите си комерсиални сайта:

  www.LudiPari.com

  www.SuperAstro.net

  www.Otslabni.net

  Преди това обаче само едно пояснение. Длъжен съм да отбележа, че аз използвах описаните по- долу 10 метода едновременно, паралелно. Защото една лястовичка пролет не прави. Това е много, много важно и важи с пълна сила при прилагането на всички рекламни кампании! Не го забравяйте НИКОГА!
  Нека сега да започнем с конкретните разяснения…
  ЛЕКЦИЯ № 1  РЕГИСТРАЦИЯ В ТЪРСАЧКИ И ДИРЕКТОРИИ

  Това е най- простият, но най- ефикасен начин за популяризация на вашия комерсиален сайт. Медалът има и една обратна страна. Не забравяйте, че ако вие не регистрирате вашия сайт във ВСИЧКИ възможни търсачки и директории, той просто няма да съществува в Интернет пространството.

  Къде са тези търсачки, ще се запитате сигурно на това място, как да ги намеря?...
  Най- простият и лесен начин да се „докопате” до тях е този:

  Влезте в следния сайт:

  www.addurl.start.bg

  Тук са изброени всички търсачки и директории и то в световен мащаб. Какво трябва да направите оттук нататък?... Необходима е известна предварителна подготовка.

  Ще се наложи да напишете един кратък текст от няколко реда, който описва съдържанието на вашия сайт. Много важно е в това описание да използвате така наречените „ключови думи”.
  Какво ще рече това?... Ако, да речем, сайтът ви предлага курс по Интернет маркетинг, то спектърът от ключови думи включва понятия като е- търговия, бизнес онлайн, пари, печалба, маркетинг…
  Всичките тези думи трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да фигурират в описанието на сайта ви! Тогава и само тогава той ще бъде индексиран по подобаващ начин.

  Трябва да призная, че регистрацията е пипкава и досадна работа, но помнете: тя се прави само един път и след това носи невероятни дивиденти!

  Някои експерти са на мнение, че сайтът трябва да се регистрира отново и отново в по- малките директории. От собствен опит знам, че това не е необходимо. Може и трябва успоредно със сайта да регистрирате и блог със същото наименование.
  За това, що е блог и как се изгражда той, ще стане дума в една отделна глава по- късно…


  ЛЕКЦИЯ № 2


  ЕДНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УСЛОВИЕ:

  СИГ ФАЙЛ


  Ето още един безплатен начин за реклама на сайта ви, който на пръв поглед изглежда доста невинен. Смятам обаче,че и този метод е абсолютно задължителен за налагането и утвърждаването на един сайт.
  Съкращението „сиг” (sig) произхожда всъщност от signature, т. е. подпис. Да сиг файлът представлява един постоянен подпис т 3- 5 реда, който автоматично се добавя към всеки ваш изходящ и- мейл. За да стане това обаче, вие най- напред трябва да влезете в настройките на вашата електронна поща и да нагласите всичко предварително.
  Хубаво е, ако този ваш сиг файл се откроява по някакъв начин. От изключително значение е първият ред на подписа. Ще ви дам два конкретни примера. Ето как изглежда моят сиг файл:


  Apostol Apostoloff

  www.LudiPari.com

  359 2 884 00 11

  Бихте могли, разбира се, да прибавите още ред или два- домашен адрес, и- мейл адрес и пр.
  Понякога аз използвам като първи ред и тези символи, които веднага привличат вниманието:

  $$$$$$$$$$$

  Има и ред други възможности. Например:

  @@@@@@@@@@@@

  Или:

  **********************

  От вас зависи, на коя възможност ще се спрете…


  ЛЕКЦИЯ № 3

  МАЛКИТЕ ОБЯВИ

  Малцина се тези, които знаят, че всеки един от нас може всеки Божи ден да пуска по 200- 300 малки обяви в Мрежата! И то напълно БЕЗПЛАТНО!
  Съществуват множество сайтове за безплатни малки обяви в българското Интернет пространство. На това място възниква основателният въпрос: „Кои от тези сайтове дават най- добри резултати?...”
  От собствения си дългогодишен опит знам, че обявите в следващите сайтове са ми „служили” най- добре:

  http://focus.gbg.bg
  http://bazar.dir.bg/new_form.php
  www.ad-bg.net
  "http://pozvanete.bg/pozvanete/index.pl"
  www.info.bg/Messages/MessForm.asp
  http://obiavi.bulport.com
  http://mo.all.bg
  www.malkiobyavi.com
  http://notices.www2.spot-bg.com
  http://listbg.com
  http://911.bg/a2/obiavi.asp?
  www.sofiadnes.com/modules.php
  www.econ.bg
  www.obiavi-bg.com
  www.obiavi.info
  http://classifieds.qahome.com

  Мисля, че тези сайтове за малки обяви ще свършат и на вас чудесна работа…
  Но!... Пускането на обяви трябва да се извършва ежедневно и то в продължение поне на 4 месеца. Едва тогава могат да се очакват положителни резултати.
  Има и още нещо… За да пуснете всичките тези обяви е необходимо, разбира се, време. Трябва да отделяте около час на ден за тази цел.
  Придържайте се освен това и към следните няколко правила:
  - не се опитвайте да правите сделка чрез малката обява- тя трябва само да насочва към вашия комерсиален сайт
  - създавайте обявите си внимателно- те трябва да са къси, но оригинални, нестандартни
  - обявата ви трябва да се откроява, затова пред всяка една поставяйте някакъв причудлив елемент от рода на $, @ и пр.
  ЛЕКЦИЯ № 4

  ПРЕС СЪОБЩЕНИЯ

  Наричат медиите „четвърта власт”… Както и да гледаме на този въпрос, ние винаги трябва да помним и да знаем, че те са един много мощен наш съюзник. Редно е да сме на ти с тях. Нещо повече, идеално би било, ако ги спечелим и те застанат изцяло на наша страна.
  Няма да крия- винаги съм се ползвал от подкрепата на познати журналисти, които са ми подавали ръка тогава, когато съм се нуждаел от нея. Съветвам ви да последвате моя пример. Едно интервю с вас, посветено на вашата дейност, оказва едно едва ли не вълшебно въздействие върху аудиторията.
  Съществува и една друга възможност и това са така наречените прес съобщения. Няколко наши сайта дават възможността да се поместват в тях БЕЗПЛАТНИ прес съобщения, които се ползват по- сетне от вестникари, търсещи сензации за своите издания.
  Ето кои са тези сайтове:

  http://4press.idg.bg
  www.pr-bg.com
  http://novavizia.com

  Ако сте достатъчно нахални, бихте могли да изпратите вашето прес съобщение и на дежурния редактор на БТА. Ето и неговия и- мейл адрес:

  corr@bta.bg

  Подгответе внимателно вашето прес съобщение. То трябва да е кратичко, но не и суховато. Напротив, погрижете се то да звучи сензационно. То трябва да привлече вниманието на жадните за новини и сензации журналисти!

  Ще ви дам и няколко практически съвета… Добре би било, ако прес съобщението започва така:

  НОВО!...

  Текстът след това гръмко начало трябва да е съдържателен, той трябва да бъде поднесен по един оригинален начин. Може би така:

  „Имам честта и щастието да ви съобщя, че…”

  Ще спра дотук, защото не искам да подценявам вашия интелект и вашата фантазия…

  (Следва продължение)

  АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
   
 2. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  23,166
  Харесвания:
  1,884
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  Поста е повече от получителен, надявам се че след време ще се радваме на такива статии. И адресите които си дал са много полезни та се надявам тази тенденция да продулжи.
   
 3. DeyanMarkovski

  DeyanMarkovski New Member

  Рег.:
  Март 27, 2007
  Съобщения:
  427
  Харесвания:
  1
  Точки:
  0
  Ботовете, които събират мейл адреси из нета няма ли да минат и да го запишат тоя мейл и да го оспамят после? Не трябва ли да се пише така corr@bta[dot]bg за да не го прочетат ботовете?
   
 4. Todor

  Todor Guest

  Те вече са го прочели от поста на г-н Апостолов пич :)
   
 5. apostol

  apostol New Member

  Рег.:
  Февру 1, 2007
  Съобщения:
  176
  Харесвания:
  3
  Точки:
  0
  Професия:
  мениджър на уеб сайт
  Място:
  София
  Деян Марковски е прав!

  Да, тия пусти ботове! Съвсем ги бях забравил и те направо ми ебаха майката (с извинение, разбира се). Разбиха ме! Пускайки обяви, постинги и пр. винаги давах адреса на една безплатна пощенска кутия:

  apostol@all.bg

  Направо я удавиха от спам! Закрих я, създадох си нова, но имайте това предид! Много, много е прав Деян Марковски!
  Дяволски внимавайте, на кого, как и къде съобщавате и- мейл адреса на пощата ви към вашия сайт! Че може да стане страшно! Аз направих и тази глупост, та се наложи и тук да правя промени!

  Апостол Апостолов
   
 6. Caballero

  Caballero New Member

  Рег.:
  Февру 21, 2007
  Съобщения:
  62
  Харесвания:
  2
  Точки:
  0
  Аз дето още не съм "официално" в мрежата, получавам спам като за световно, пък представям си някой който си е публикувал маила в нета.
   
 7. Ilia

  Ilia New Member

  Рег.:
  Апр 16, 2007
  Съобщения:
  44
  Харесвания:
  1
  Точки:
  0
  Ползвайте Gmail - няма по-добра анти-спам защита от нейната.
   
 8. vitohol

  vitohol Premium

  Рег.:
  Апр 11, 2007
  Съобщения:
  858
  Харесвания:
  23
  Точки:
  18
  Ето едно доказателство, че безплатното няма да ти донесе нищо хубаво освен спам!
   
 9. apostol

  apostol New Member

  Рег.:
  Февру 1, 2007
  Съобщения:
  176
  Харесвания:
  3
  Точки:
  0
  Професия:
  мениджър на уеб сайт
  Място:
  София
  Спамът е навсякъде

  А платеното ще ти донесе още повече спам... Не питай старо, а патило...
   
 10. apostol

  apostol New Member

  Рег.:
  Февру 1, 2007
  Съобщения:
  176
  Харесвания:
  3
  Точки:
  0
  Професия:
  мениджър на уеб сайт
  Място:
  София
  Gmail!

  Gmail е действително най- доброто! Убедих се сам в това.

  Ще отворя една скоба. Наскоро оповестиха най- богатите хора в света. Наред със създателя на Уиндос вече споменават и създателите на гуглата като едни от най- богатите хора в света. По тоя повод една дропличка взе да се възмущава в мое присъствие: "Ама, как може тия пикльовци да имат толкова пари и пр.?"

  Веднага и затворих устата, като и каза, че "пикльовците" са заслужили всеки един цент, който притежават. Това е моето най- искрено мнение.
  Така че, ползвайте Gmail и няма да сбъркате.
   
 11. tihomir_wwf

  tihomir_wwf Member

  Рег.:
  Юли 4, 2008
  Съобщения:
  136
  Харесвания:
  18
  Точки:
  18
  Пол:
  Мъж
  Място:
  Sofia, Bulgaria
  От: Рекламна стратегия

  кога ще се публикуват следващите лекции ? :)
   
 12. spektur

  spektur New Member

  Рег.:
  Авг 10, 2009
  Съобщения:
  12
  Харесвания:
  0
  Точки:
  0
  От: Рекламна стратегия

  полезна информация
   
 13. brad1985

  brad1985 New Member

  Рег.:
  Февру 25, 2009
  Съобщения:
  1,306
  Харесвания:
  63
  Точки:
  0
  От: Рекламна стратегия

  А къде е този Апостол и не пише ли вече във форума ?
  Много интересно споделя опита си.
   
 14. buffu

  buffu Member

  Рег.:
  Февру 8, 2008
  Съобщения:
  263
  Харесвания:
  5
  Точки:
  18
  Място:
  Ruse
  От: Рекламна стратегия

  Апостола е баннат.
   
 15. Entrepreneur

  Entrepreneur New Member

  Рег.:
  Авг 24, 2009
  Съобщения:
  127
  Харесвания:
  1
  Точки:
  0
  Професия:
  Online marketer/designer
  От: Рекламна стратегия

  защо да е баннат ?
   
 16. buffu

  buffu Member

  Рег.:
  Февру 8, 2008
  Съобщения:
  263
  Харесвания:
  5
  Точки:
  18
  Място:
  Ruse
 17. defteros

  defteros New Member

  Рег.:
  Март 23, 2009
  Съобщения:
  99
  Харесвания:
  1
  Точки:
  0
  От: Рекламна стратегия

  Мисля че само има какво да научим ....Г-на може и да е агресивен, но доста от нещата които прочетох си заслужават...Лично мнение.
   
 18. coolice

  coolice Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  12,248
  Харесвания:
  658
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  не е баннат хакнали му били пощата и от там акаунтите за навсякъде ползвал една и съща парола писах му че има нова парола ама знам ли дали има контрол на пощата си как и да е несе появи повече
   
 19. Uraken

  Uraken New Member

  Рег.:
  Юли 20, 2011
  Съобщения:
  7
  Харесвания:
  0
  Точки:
  0
  От: Рекламна стратегия

  Жалко и аз чаках да намеря още лекции
   
 20. biaaro

  biaaro Well-Known Member

  Рег.:
  Май 27, 2008
  Съобщения:
  2,726
  Харесвания:
  686
  Точки:
  113
  Място:
  в кюпа
  От: Рекламна стратегия

  Човека си е активен. Аз редовно попадам на негови работи из нетя... Даже и няколко блога си води, редовно при това. Е дего - http://apostapostoloff.blog.bg/

  Оставам линка активен, защото може по него пак да се завърне насам.
   

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice