Ресърч - Колко пари бихте вземи за изработка на фирмен wordpress сайт

Dobr3w

Member
А Вие колко пари бихте вземи за изработка на фирмен wordpress сайт?
 

хейтър

Well-Known Member
Давам по 10 лева ако ми покажете сайт дето сте правели за 100-200 лева.
 

Станимир И

Active Member
Здравей, зависи много, от 500 - 1900 лв. Зависи колко си добър, масово ”колеги” правят за 100/200лв после клиентите им ме намират да оправят проблемите. Има вече много сайтаджий, моят съвет е да не си от тях и да предлагаш качество, обаче дали може да си го позволиш, зависи от теб, няма лошо да изработваш за 50-100 лв, аз мисля че за всеки има пазар.

Поздрави,
Станимир
 

Blinky

Owner
Преименувах малко заглавието на темата, защото два пъти минавам и днес реших да я отворя и видях, че е интересна дискусия. :)

Колкото до цената, много зависи кой какви познания има, какво е нужно да се направи и колко извратени желания има. :) Виждал съм какви ли не сюжети, от започващи взимащи по 200 лв, до супер прота, които не биха си мръднали пръст за под 1000 лв, независимо какво е, защото така или иначе си имат достатъчно работа по по-сериозни проекти. :) За това е много зависи, както се вика рейнджа може да е от 100 лева до 2000 лева, че и нагоре, ако се годи наистина нещо мега яко. :)
 

galinstefanov

Well-Known Member
Ако сега започваш можеш да работиш за малко пари, но след време когато имаш достатъчно умения и опит трябва да вдигнеш цените иначе ще работиш залудо. Всички сме минали по тоя път. Един съвет не прави компромиси и не се занимавай с клиенти, които не слушат. Още един: винаги взимай 50% капаро иначе ще ревеш :D :)
 

Victor R

Active Member
Около 2014г. един бирен бранд си плати 4000 и малко за сайта, и отделна такса на агенция, която да води проекта. Чувал съм (но не съм виждал лично) и за по-високи суми.
 

Blinky

Owner
Около 2014г. един бирен бранд си плати 4000 и малко за сайта, и отделна такса на агенция, която да води проекта. Чувал съм (но не съм виждал лично) и за по-високи суми.
За WP ли говорим? Това може да истина, ако реално има доста къстам неща, но и за да се изпипа от до. :)
 

biaaro

Well-Known Member
4000 лв., като рестото беше 1000 лв. :) Преди 7-8 години :) В подробности немога да изпадам.... Сутринта почнах, вечерта го издадох, 3000 лв. За 12 часа. Верно не е много морално, но трябваше....
 

Victor R

Active Member
WP, да. Къстъм беше темата, имаше и малко редактиране на социални плъгини за да работят правилно с нея. За друго не мога да си спомня да е било къстъм.
 

хейтър

Well-Known Member
За WP всичко над 150-200 лв е обир. Това за труда, тема отделно. Всички бг "про" позлват готови системи и плъгини, но иначе са по велики от Гейтс и Джобс взети заедно
Круме разбий работа в часове и оп изненада - че ти вземаш по-малко и от котелски циганин
 

alex.atanasov

Active Member
Ако знаеш цената си на час е лесно, но под 1.2/1.5к е лоша идея :)
Без значение, какво ползваш, направи го така, че да струва толкова. Всичко под този праг е просто портфолио :)
 

helf_php

Active Member
Хахаха 100-200лв на сайт. Тоя сайт ако го правиш с Copy / Paste 3 текста / страници -> за нас, контакти, услуги и 1 инсталация на WP за 2-3 часа работа добре. Ама ако тръгнеш да правиш сайт като хората вярно си разбии часовете, които си го правил за да сметнеш добра ли е тази цена.

Замисли се колко време ще ти отнеме да:
1. Разгледаш нишата в която е сайта и да инсталираш WP + необходимите плъгини в зависимост случая. (правилната настройка на плъгините може да отнеме часове)
2. Да структурираш сайта (менюта, категории и тнт).
3. Направиш прилично и уникално написани Заглавия на страници + описания
4. Да избереш тема, която да я вкараш в приличен вид без значение дали е готова. Ако искаш да прилича на сайт, готовите (безплатни) теми няма да помогнат много. Билдърите са топ сред ултра сайтаджиите, но и те губят време.
5. Да комуникираш с клиента и да му покажеш направеното.
6. Клиента ти казва тва не ми харесва искам да е по друг начин - (губиш още часове в промяна)
7. Оглеждане на сайта за грешки.
8. Ако трябва статии да се напишат и допълнителни неща.

И да към тея точки се добавя и следване на изискванията на клиента.

Всяка една точка може да ти загуби цифра часове. И накрая го направи за 100-150лв.
Отделно да не говорим, че хостинга и домейна само са еднократно 80-100лв на година ама сигурно пичовете, които правят сайтове за тея пари имат лични хостинг мрежи и не им трябва да закупят такъв. Ама като се замисля едва ли имат щом правят сайтове за тея пари.
 

Станимир И

Active Member
Здравейте, там е работата че масово хората които изработват сайтове и всякакви онлайн магазини, един вид не плащат данъци, нито ток и най-вероятно получават по-сигурни пари от някъде. Обаче да погледнем една фирма, тя под 1500 лв няма да се хване, разбира се има доста стартиращи фирми и този сайт за 800 лв просто няма да прилича на нищо, масово дори нямат респонсив. Както е дал по-горе колегата за ирония http://www.tolida.com/, точно така ще изглежда всеки един проект.
Ето и друг момент, където лично аз знам, фирмата наема специалист и прави проверка на вашата работа, вие сте взели едни 300лв, този специалист от фирмата казва че сте излъгали и завеждат дело срещу Вас, вярно няма черно на бяло но пак има вратички и почват да Ви гоинят, нищо че фирмата няма грам на идея че Вие сте новак и сте направили "всичко за лев". Този случая споделям с Вас защото мой колега после плати обещетение от 3400 лв на фирмата че ги е излъгал за сайта, няма да казвам за още други неща. Внимавайте къде какво хващате.

Поздрави,
Станимир
 

D.Ivanov

Active Member
Аз като съм правил сайтове за клиенти, преди доста време беше.... :) ама наемах дизайнер, да направи лого, въобще някаква визия да се създаде, там пари..после нали трябват текстове, статии, снимки...това пак струва пари...после домейн...хостинг...СЕО поне он пейдж...и всичко това за 100 лв ли ? Вие майтапите ли се бе хора ?
 

Blinky

Owner
За WP всичко над 150-200 лв е обир. Това за труда, тема отделно. Всички бг "про" позлват готови системи и плъгини, но иначе са по велики от Гейтс и Джобс взети заедно
Това е малко пресилено изказване. Аз ако разбера, че някой е направил сайта му за 200 лева, дори и на WP, започвам да плача за него. То толкова е само темата и изображенията към сайта. :)
 

rutera

Active Member
Само не разбрах, в обявените цени (става дума за цените от 100-300лв.) включен ли е хостинга, дали ще е споделен хостинг, дали ще е сървър за по-натоварен сайт. Също така включена ли е оптимизация onserver!
 

Горе