От: Реших да си направя сайт, помогнете...
ползвай уордпресс също е много глупаво някой да вика направи си ЦМС а до предния ден той пускаше теми. Не си играй да си правиш ЦМС има толкова много и с темплейти и плугини и всичко.. Ако сам го правиш ще ти отнеме месеци
Така че по добре за сега един уордпрес или джумла
Не мисля, че направата на един скрипт за качване на файлове, които да ти върши работа за точно това което искаш, означава да си направиш CMS.
Нещата опират до взимане на решения.
Първо реши за какво да ти е сайта, и после какво да ползваш, не - първо да видя какво мога да ползвам, пък после ще видя за какво да е сайта. При теб нещата май клонят към второто.
После реши с какво ти се занимава и помисли в какво ще си добър.
Web Publishing - Хората дето питат "Как да си направя сайт", а трябва да питат "Как да публикувам информация в Интернет". Ползваш разни безплатни blog сайтове, или правиш имплементация на един CMS - WordPress,Joomla, Drupal пък ако ще и форум. После само публикуваш съдържание и готово.
Web Design - Който си го влече да прави дизайни, лого, flash ... От там, да реализира дизайн идеите си в рамките на нуждите на един сайт и употребата му от потребителите.
Web Development - Ако искаш наистина да знаеш как да си направиш сайт който отговаря изцяло на нуждите ти. Ключовата дума е функционалност.
Като се ориентираш на къде искаш да вървиш, ще видиш колко ще ти е по лесно.
И не си мисли че можеш или ще си добър във всичко. Нито един web developer ще може да направи дизайн като един добър дiзаjнер, нито пък един дизайнер ще може да се справя добре с управлението на съдържанието и SEO, и т.н.
Моя съвет е да станеш добър в нещо, а не както повечето са свикнали - "Бе аз всичко знам и всичко мога за сайтовете."