Само аз ли си мисля, че Осама е жив ?!?

От: От: Само аз ли си мисля, че Осама е жив ?!?

WOW!.Отговори си на въпроса защо беше разделен Виетнам,както и защо ВСЕ ОЩЕ е разделена Кореа.След евентуалният правилен отговор,просто събери 1+1 за да получиш ПРАВИЛНИЯТ ОТГОВОР.Успех.:)
Отговора е много прост производството на опиум, през 70 СССР искаше да контролира "находищата", но Америка печелеше от цялата работа, защото внасяше оръжия и обучаваше афганистанци. Отговора защо Америка нападна талибаните също е прост заради шериата, който забранява производството на алкохол и наркотици, както и търговията с тях. Талибаните изгориха доста полета с маг, което издразни някой висши държавници в Щатите. За информация над 80% от опиума се произвежда там.
А сега да видим ако аллах забранява наркотиците дали сепаратистите от Алкайда се издържат от това, мисля че не петрола е в основата на тяхната издръжка. Мисля също, че в момента наблюдаваме събития в близкия изток контролирани от Алкайда, но времето ще покаже какво ще се случи със света.
Относно бизнеса и политиката мисля, че те са съпрузи едното не може без другото.
 
От: От: Само аз ли си мисля, че Осама е жив ?!?

Отговора е много прост производството на опиум, през 70 СССР искаше да контролира "находищата", но Америка печелеше от цялата работа, защото внасяше оръжия и обучаваше афганистанци. .

Войните заради опиума са били актуални през далечния 19 век и тревицата не е играла съществена роля в любовния триъгълник в Афганистан:).Територията на Афганистан в този период от Студената война е имала стратегическо значение и за 2-те свръх сили,поради обсега на америкасните ядрени ракети,разположени на територията на Турция,които след споразумението между Хрущов и Кенеди,след Кубинската криза, така и не са демонтирани напълно.Наивно е да мислиш,че стотиците милиарди долари,похарчени за този конфликт,продължил дълги години,са ''инвестирани'' за някакво си растение.
Ще си позволя да направя офтопик''завой'' в офтопик темата:).Всъщност СССР излиза победител от Кубинската криза (в дълбок разрез с общоприетия резултат от конфликта и ''титлата на спасител на света'',връчена на Кенеди),след която САЩ са принудени да изтеглят ядрените си установки от редица стратегически места по света.Чисто и просто,Съветите,след свръхсекретното и мълниеносно монтиране на ядрени установки,с помощта на ''безсмъртния''(нямам толкова години,колкото са опитите за покушение над пураджията)Кастро,заварват Кенеди по бели гащи.Спирам до тук,че стана дълга и широка:)
 
От: Само аз ли си мисля, че Осама е жив ?!?

Аз нямам намерение да споря, всеки има виждане по въпроса. Америка не дава пари за милото на няколко мирни граждани или за да бъде на 200 км от Русия, влагат за да вземат и колкото по малко хората знаят за това по добре. От време на време вкарат някоя теория за публиката. Каквото и да си говорим всичко е бизнес и много пари.
 
От: От: Само аз ли си мисля, че Осама е жив ?!?

sparc;219491 бъде на 200 км от Русия каза:
Приятел, Америка,дори след като са закупили от руснаците Аляска( за някакви си там пенита:))продължава и до ден днешен да е комшия на Русия,на един хвърлей разстояние през Беринговият проток.Сега ме мързи да бърникам в гооглето за точни координати:mrgreen:.Плювахме,плювахме Съветите,в качеството им на ГОЛЕМИЯт БРАТ,сега какво е положението...Америка се явява като ГОЛЕМИЯТ БРАТ на Бъгария и положението определено не е по-розово или(въпреки масовите банкрути на малкия и среден бизнес) съм заблуден в това отношение:).За съжаление в темата липсват някои ''изявени'' русофили и русофоби,които да стоварят върху главите ни тежката си дума:)
ПП:Поддрържам огънят на спора с главния ми опонент,не защото съм трол и хейтър,а заради възможността да се отклоня,макар и за миг,от неприятните ми служебни отношения:)
ПП2:Абе ,какво ни грее това нас?Нема ни напълни джоба с адсендски и афилиетски кинти,но все пак....:p
 
От: Само аз ли си мисля, че Осама е жив ?!?

Пичове, вие други проблеми нямате ли :D

Примерно да развивате бизнеса, който сте започнали и да се наслаждавате на живота :D

Като гледам как сте се захванали с тия конспирации, талибани, хамерикански командоси и т.н.
направо ми става жал за бизнеса в БГ :(
 
От: Re: Само аз ли си мисля, че Осама е жив ?!?

Четох,че от ISI са казали,че първо са го хванали жив,а след това разстреляли в главата и тялото.Според мен това си е чист пиар.Как току така ще щурмуват убежище на Осама Бин Ладен(Бил Гладен :D ),ще го убият докато той е невъоръжен,ще го измъкнат,ще убият 3-4ма човека от охраната докато къщата е охранявана от 18 охранителни(така се твърди).

Първо Буш е партия с Осама и под негово ръководство бутнаха кулите близнаци и сграда номер 7.Как според вас самолета,който се бутна в Пентагона ще се изпари напълно,а ще останат следи от ДНК...Като се има в предвид,че двигателите са направени от титани,а той кипи при температура от 3287 по Целзий,а човешкото тяло дали ще издържи при такава температура??

Да не говорим за още компромати...Като например как въздушната отбрана няма да забележи,че няколко самолета,които са във въздуха 80 мин. си променят курса...Нали веднага трябва да реагират и да изпратят изтребители,за да проверят какво става там....
 
От: Само аз ли си мисля, че Осама е жив ?!?

osama.jpg



:lol::lol:
 

Горе