Свалиха и иззеха домейните Zamunda.net, ArenaBG.com и Zelka от ФБР

Няма как да спрат торентите, брат. Това е протокол, който работи независимо от домейн. Може да се направи по много начини, те сигурно и сега си работят, просто домейна е общото място, от което го достъпват хората. Иначе варианти много.

Предварително мога да ви кажа, че няма да има никакъв резултат от акцията и вероятно никой няма да бъде съден в България, тъй като няма никакви нарушения на българските закони. Торенти отдавна няма. Става въпрос само за магнитни линкове. Тоест, това са сайтове, в които едни хора, наречени ъплоудъри, качват линкове и това е. Администраторите контролират качването на линковете. Потребителите са първите по веригата, които имат файлове на компютрите си и ги теглят и качват. Според българските закони е разрешено да качваш и сваляш напълно свободно файлове, защитени с авторски права, ако го правиш без да печелиш пари. Нито потребителите, нито администраторите са извършвали каквото и да е закононарушение. Поне аз не знам да има закон, който да е нарушен. Ако някой знае, да го цитира тук. В другите държави в ЕС законите не са такива, но при нас е такова положението към момента.

Да, дано. И да пренесат акаунтите. :) В .SE, който работи изглежда не е клонинг. Защото там не мога да се логна с този от .NET. :)

Иначе, ДА, този филм го гледаме от 20 години как спират торентите. :)
Зависи кога ти е правен акаунта. Моят работеше и на двете места.

Предварително мога да ви кажа, че няма да има никакъв резултат от акцията и вероятно никой няма да бъде съден в България, тъй като няма никакви нарушения на българските закони. Торенти отдавна няма. Става въпрос само за магнитни линкове. Тоест, това са сайтове, в които едни хора, наречени ъплоудъри, качват линкове и това е. Администраторите контролират качването на линковете. Потребителите са първите по веригата, които имат файлове на компютрите си и ги теглят и качват. Според българските закони е разрешено да качваш и сваляш напълно свободно файлове, защитени с авторски права, ако го правиш без да печелиш пари. Нито потребителите, нито администраторите са извършвали каквото и да е закононарушение. Поне аз не знам да има закон, който да е нарушен. Ако някой знае, да го цитира тук. В другите държави в ЕС законите не са такива, но при нас е такова положението към момента.
Преди време, преди кражбата на сайта при първите драми беше заради парите от реклама. Много пари правели пък не плащали данъци.

Иначе днес ми попадна интересно мнение в нета.

"В торентите има адски много стари филми в който няма пропаганда, ЛГТБ, политкоректност и т.н. През 80те-90те дори и преди това киното все още показваше нещата реално без да прокарва всякакви модерни простотии. Също така има ценен стар софтуер работещ и днес без нужда от десетки ъпдейти и нов хардуер. Та като цяло идеята е ще гледате и позлвате какво ви кажем а не каквото искате. "

Горе