Свалиха и иззеха домейните Zamunda.net, ArenaBG.com и Zelka от ФБР

Zamunda също е просто търсачка, но с вградена допълнителна информация, коментари, субтитри и т.н. Но в основата си сайтът е просто търсачка за магнитни линкове.

Голям процент от торентите в Замунда и Арена бяха взети от чуждестранните торент сайтове.
Беше логично, че рано или късно ще ги свалят. Все пак това бяха сайтове, които се използваха основно от милиони българи и това малко или много се набива на очи. Едно е торент сайт предназначен за всякакви хора по света, а друго е регионални торент сайтове използвани основно в България.
Според мен голяма част от хората, които са използвали Арена и Замунда ще почнат да използват чуждестранните торенти или ще се абонират за видео стрийминг услуга, като Netflix, Apple TV, HBO MAX и тн.

Голям процент от торентите в Замунда и Арена бяха взети от чуждестранните торент сайтове.
Беше логично, че рано или късно ще ги свалят. Все пак това бяха сайтове, които се използваха основно от милиони българи и това малко или много се набива на очи. Едно е торент сайт предназначен за всякакви хора по света, а друго е регионални торент сайтове използвани основно в България.
Според мен голяма част от хората, които са използвали Арена и Замунда ще почнат да използват чуждестранните торенти или ще се абонират за видео стрийминг услуга, като Netflix, Apple TV, HBO MAX и тн.
Хора, които цял живот да сваляли филми от торенти няма да се научат да си плащат за абонамент. И то ти трябват няколко, за поне минимум 2-3 платформи, за да запълниш "дупката", която са ти отворили със свалянето на Замунда и Арената. ;) Да не говорим за игрите и софтуерите. :)

В ЕС няма такова нещо като пиратски софтуер, безплатни филми и игри. Там си държат на тези неща. Следва лека полека и изсветляване на сивия сектор. И така докато не се влезе в някаква рамка. Абе вижте какво е например в Германия, та на там сме се запътили, ако някой има съмнение. ;)

Да. Според мен ще накарат хората просто да си плащат.

Малко ми е странно да излезе хубав филм, да отида на примерата му (защото съм си го чакал) и там да видя рехава зала. Влизам в Замунда да видя, вече се тегли за страх, над 200 коментара, и няколко десетки хиляди сваляния. :)

Напоследък и ундолса не е пиратскоши, защото идва в повечето компютри. За жалост, офиса, Фотошоп и подобни вече платени.

А игрите, по принцип си беше тъпо да се теглят, при положение, че не са и скъпи.

Да. Според мен ще накарат хората просто да си плащат.

Малко ми е странно да излезе хубав филм, да отида на примерата му (защото съм си го чакал) и там да видя рехава зала. Влизам в Замунда да видя, вече се тегли за страх, над 200 коментара, и няколко десетки хиляди сваляния. :)

Напоследък и ундолса не е пиратскоши, защото идва в повечето компютри. За жалост, офиса, Фотошоп и подобни вече платени.

А игрите, по принцип си беше тъпо да се теглят, при положение, че не са и скъпи.
Когато има адекватна услуга може и да стане. Netflix плащам и аз не знам защо, Прайма ту плащах, ту не и се отказах тотално защото го вързаха с тв лиценза ( Prime, Youtube, Live TV, Sport, Live streaming) гледаш ли ги тези 180 паунда на година без значение дали тв, конзола, таблет, компютър.

Стари игри трудно ще намериш дори платени, стари филми също.

Да, напълно съгласен съм, че платформата, и много други са меко казано незадоволителни като качество, поради две основни причини, които ме карат да ги плащам само в много крайни моменти.

Тотално са изключили пазари като нашия и обикновен човек, който иска да гледа нещо, което чака с нетърпение, ще трябва да се мъчи с английски субтитри. Което не е адекватно предлагана услуга на локално ниво.

Да не говоря за бозите, които постоянно се наливат там. Не знам дали е някакъв виц, или злонамерено мене, но верно ли Елена от Троя ще е чернокожа? :)

И не на последно място, защо има различни библиотеки от филми, по различните географски ширини? Та с некви кодове или VPN да сме ги отключвали. Олигофрения.

Нетфликс го пуснах точно за година, за да изгледам каквото исках, включително Вещера, който е третия сезон няма да става. Разми се още в средата на втория. Скуит геймс, и май е това. Другото време - оставих го заради жената, но и на нея и писа бързо.

Плащам само за HBO в момента, като това е най-адекватната платформа и все още интересни неща за гледане. Преди години бяхме го спрели и него, но напоследък има смисъл да седи.

Да не говоря за бозите, които постоянно се наливат там. Не знам дали е някакъв виц, или злонамерено мене, но верно ли Елена от Троя ще е чернокожа? :)
Брат, то във всички филми вече само черни и обратни от доста години. Това се прави целенасочено и се презаснемат стари заглавия, за да ги нормализират. Колкото до торентите, не е никакъв проблем, че няма замунда или арена. Вчера си дръпнах филм от pirate bay и си има вътре БГ субтитри. Доста филми ги правят така, има много субтитри в тях, без да ти трябва допълнителен файл.

Брат, то във всички филми вече само черни и обратни от доста години. Това се прави целенасочено и се презаснемат стари заглавия, за да ги нормализират. Колкото до торентите, не е никакъв проблем, че няма замунда или арена. Вчера си дръпнах филм от pirate bay и си има вътре БГ субтитри. Доста филми ги правят така, има много субтитри в тях, без да ти трябва допълнителен файл.
Да, това е една от основните причини аз да не гледам вече, или поне много трудно да си избирам филм или сериал, а жената да гледам само азиатско кино. :)

Да, това е една от основните причини аз да не гледам вече, или поне много трудно да си избирам филм или сериал, а жената да гледам само азиатско кино. :)
Абсолютно, брат. Някой ако е чел Трите тела на Лиу Цъсин - напавили са филм. Книгата е китайска, но нетфликс променили всичко, аз се отвратих още от първата серия. Основния герой, който е китаец, е негър. Гейове и какво ли не, самата история променена. После разбрах, че филмът има китайска версия, която е невероятна. Всичко е направено точно по филма, всички са китайци. Разликата е огромна.

Докато не направят платформа като Spotify, но за филми и сериали, ще подкрепям напълно замундите и тракерите. Ако даден вид бизнес се отнася с потребителите като с идиоти, заслужава същото отношение в отговор.

Докато не направят платформа като Spotify, но за филми и сериали, ще подкрепям напълно замундите и тракерите. Ако даден вид бизнес се отнася с потребителите като с идиоти, заслужава същото отношение в отговор.
Напълно подкрепям. ;)
И аз мразя да се държат с пренебрежение към пазара ни, а в същото време и да слагат ограничения. Не, че толерирам да не се плаща за труда на другите, но нека този труд има качеството, което е в САЩ, ЕС, защото цената не мисля, че им е различна.
Има го и другия парадокс, Нетфликс има руски субтитри, но там е рай за торент тракерите. Но да речем, че не е добър пример, поради покупателната способност на гражданите там. Ако не се лъжа, в Индия Нетфликс е по-евтин. Дори някой така си оправят абонамента, през VPS. :)

Брат, ако има нормална платформа без малоумни пропаганди и да има всички филми, а не да трябва да ползвам 10 платформи, за да мога да избирам, тогава бих давал 10-15 евро месечно без да се оплаквам. Това е, че няма и няма и да има най-вероятно.

Горе