Сектата на ковидитите

Какви научни доказателства ти трябват след като мерките доказано спират вируса - справка Китай и Япония.
Е, нужни са научни доказателства, заеби..(да ме прощава Асенчо) :)

Щото ако азиатската дисциплина беше достатъчна, за да се спре вируса, той нямаше да дойде в Европа няколко месеца по-късно. Щеше да бъде напълно локализиран и да си остане местен проблем, а не глобален.

С риск да ми пуснете нова порция мемета за плоската земя и 5G ще ви кажа: пичове, не е работа на пионките да решават как ще се разиграе театрото. Има си кукловоди, и за момента вие много добре следвате техния план. ;)
 
Какви научни доказателства ти трябват след като мерките доказано спират вируса - справка Китай и Япония. И не е заради това че строят болница за седмица, а че са дисциплинирани и всеки мисли за общото благо. Ти и биаро от друга страна ви е по важно да не ви задължават да слагате маски..... Ако всеки със симптоми си остане вкъщи , а не да ходи до аптеката с градския естествено, че може да се овладее.
Аз първо искам да докажеш, че борим нещо което въобще си заслужава да се бори.

Дисциплината не е нещо, което се появява с едно Щрак в народи, които се борят за всякакви свободи. В комунистическите държави дисциплината е постигната с десетилетия и е на цената на много много жертви, в пъти повече от тези на короната. Колкото и да настояваш тук за дисциплина, просто нищо няма да постигнеш.

Не ми отговори правилно на елементарните въпроси. Дай просто с "Да" и "Не", толкова е лесно. Или не ти стиска? Не вярвам. Ще приема и по-уклончиви отговори като "Клоня към Да" и "Клоня към Не". Хайде де. За личната ми статистика е, не се срамувай, на никой няма да кажа.
 
Аха значи още има хора дето не вярват че вируса е сериозен... горе статията за футболист на 30 години чете ли я ? И той ли е стар и с придружаващи заболявания ?
Въпросите :
1) Присветва ми лампичка, че имам близък човек с астма, който ако се зарази ще го прекара доста по-тежко от мен. И дори всеки починал да е има продружаващи заболявания - това не означава , че аз като здрав трябва да го разпространявам защото ще оцелея като нямам тези заболявания.
2) Дори да ги завишават с някаква парична цел , вярвам че вируса е тук и определено е опасен за доста хора.
3) За да се стигне до интубация , човека е вече близо до края. Тия на стълбите дето починаха не ги интубираха - това не ги спаси.
4) Нямам представа дали е правилния - може и да е грешния. Не мисля че лекар, съзнателно ще иска да убие някой като го интубира с цел да увеличи статистиката на умрелите от ковид.
 
Тука новините пак лъжат - https://gong.bg/bg-football/drugi/tragediia-roden-futbolist-pochina-sled-bitka-s-covid-19-614241

Въобще не е ковид , а обикновен грип. 30 години си е преклонна възраст - възрастен човек ще да е...
Те не знам дали ни лъжат, ма и никакви подробности не дават. Освен това говорим за УМБАЛ-Бургас, където в последно време хората се хвърлят през прозорците от ужас. Понякога се случва и 30 годишните да имат сериозни проблеми или да са лекувани неправилно. Те 19 годишен умориха с експериментални лекарства в Търново. Просто без да се направи проверка не може да се каже със сигурност каква е причината за смъртта на човека.
 
Присветва ми лампичка, че имам близък човек с астма, който ако се зарази ще го прекара доста по-тежко от мен.
Тцъ - оказва се, че не е така.

Голямата ми сестра е с астма и Хашимото - работи в болница. Един от лекарите ѝ е казал, че астматиците имали някакви антитела, които ги пазят от вируса. Потвърдил е и за пушачите. По лични наблюдения на същия лекар от 100 негови ковид пациенти, нито един не е бил пушач. :)

Освен това пускаш тенденциозно инфото.

30 годишен починал - значи леле мале, много е страшно.

Има и друга гледна точка


Грипче е. ;)
 
@BurnX, евала че отговори на въпросника.

Обаче ми прави впечатление фокуса ти върху конкретни случаи и единични бройки. Виждаш един 30 годишен, виждаш един с астма, виждаш двамата на стълбите. Но това е същото като да кажеш, че никой не трябва да се качва на самолет и самолетите трябва да бъдат спрени, защото онзи ден е станала самолетна катастрова и 100 конкретни човека са загинали... и дори им знаеш имената.

По същия начин си и с дисциплината, пропускаш момента че това е въпрос на национално и дори континентално ниво. Дори не става въпрос само за дисциплина, а за свобода. Много хора (както и аз) вярват, че има нещо гнило в цялата работа, че не е толкова страшно колкото го описват и че целта е да се намалят свободите ни. Дисциплинирани сме - в това да си браним свободите.

Не е въпросът дали короната убива. Със сигурност убива, както и грипа убиваше когато го имаше. Въпросът е колко. Но когато половината от западния свят са се фокусирали като теб върху всеки единичен случай, казвайки "Един умря, значи всички яко ще измрем!" настават едни такива паранои и психози, в които и лекуващите са превъртели и не знаят какви протоколи да следват. Те и без това винаги са правили докторски грешки, а представи си сега в тоя хаос. Това може само допълнително да нагнети неправилни решения и да доведе до за съжаление истински жертви на короната, но в ролята й на психологически вирус, и то дори при хора които не кашлят.

Има борба за свобода, която медиите постоянно прикриват. Ти може и да не си видял, но всеки ден в затворените държави има протести. Защо това не го съобщават по нашите прекрасни медии, нали са неща които се случват по света?
https://www.youtube.com/results?search_query=lockdown+protests
 
Тези хора дето пълнят болниците и умират с интубиране или не - това не са медийни измислици. Че болниците ни са зле никой не спори , но това не означава , че не можем да спрем/изолираме/забавим такава зараза , пък дори и с цената на загуба на лична свобода (носене на маска и ходене в магазина в определен час). В примера ти за самолета , мерки се взимат и там - проверяват самолетите за неизправности, не допускат опасни предмети на борда, обучават пилоти. И пак се случва да пада самолет някога. Така и с вируса и всички да носихме маски и да спазваме дистанция пак щеше да има заболели и най-вероятно починали , но нямаше да е с такива мащаби както ако не носихме въобще маски и не спазваме никакви правила.
 
Ето как се справя една от най-либералните държави в Европа с една от най-добрите здравни системи - но без сериозни мерки против ковид:
 
Така и с вируса и всички да носихме маски и да спазваме дистанция пак щеше да има заболели и най-вероятно починали , но нямаше да е с такива мащаби както ако не носихме въобще маски и не спазваме никакви правила.
Само че за мен това е някаква притча дето се възприема като универсална истина, докато в същото време има държави без много мерки и почти без починали. Задаваме си въпроса - Как е възможно това? Не знам тоя вирус расист ли е, какво се случва.

И онея графики дето пуснах по-назад, дето само в 3 от 7 държави с локдауни отчитам намаляване на новите случаи. Значи нещо ми се чупи тая универсална истина дето я предлагаш. Та аз със същия успех мога да кажа, че по случайност локдауните се прилагат мааалко преди да се стигне чисто медицински пик в заболяемостта, което ще значи че последвалото намаляване на случаите хич не е обвързано с локдауна, а просто си е нормалното очаквано затихване. Иди докажи, че пък аз не съм прав...

Ето ти разходка из Свитзерланд в от преди няколко дни в 4K. Ти кажи дали па всички са с маска както го представят по Нова:

Даже и в Лондон, дето иначе са в локдаун:
 
Горе и аз дадох статия за Швецария - сега ще затягат и там. В статията правят паралел със съседна Германия , където с мерки се справят по-добре от тях.
 
И никой не вижда една особена закономерност - в Азия, където популацията е по начало дисциплинирана, короната не важи. В страните, където хората се радваха доскоро на елементарни свободи - върлува яко и мОри ората. Случаенос???

Сега Бърни и сие ще кажат "ами дисциплинирани са и са се опазили"! Едва ли, понеже тая теория е практически и теоретично невъзможна от научна гледна точка - само от научна, ма кво ли знае науката...
Та, идва ми на ум въпросът: ами ако наистина са направили (в човешкото творение не се съмнявам изобщо)вируста, за да ни подчинят? Я виж бърньовците колко лесно клекнаха и даже искат така да си живучкат до края на мандата си на тая земя.

Въпросът е какво правим, когато наистина ни чипират, защото сега може да ви се струва смешно, но с времето, лека-полека ще се случи? Ушни марки съгласни ли сте да ви сложат, или само с жигосване могат да си ви номерират?
 
Последно редактирано:
  • Like
Реакции: Ril
Щото много наУчно анализираш , това за чипосването наУката ли ти го каза или директно извънземни през 5Г ти го имплантираха ?
Злите сили на Земята искат да чипосат нанди , за да знаят къде си разхожда кокошките и кога храни котките. Звучи напълно логично тоя коварен план.
 
Щото много наУчно анализираш , това за чипосването наУката ли ти го каза или директно извънземни през 5Г ти го имплантираха ?
Злите сили на Земята искат да чипосат нанди , за да знаят къде си разхожда кокошките и кога храни котките. Звучи напълно логично тоя коварен план.
Добре, когато ти боднат чипа с твое съгласие и благоговение, няма да си толкова остроумен.

Между другото, само когато си саркастично духовит си забавен. Прави го по-често, че иначе изглеждаш доста глупав. ;)
 
Добре, когато ти боднат чипа с твое съгласие и благоговение, няма да си толкова остроумен.

Между другото, само когато си саркастично духовит си забавен. Прави го по-често, че иначе изглеждаш доста глупав. ;)
Тия котки съвсем са ти изяли мозъка....
 
Класация за най-неадекватни хора и мнения:
3. Нанди
2. Биаро
1. Асеас

Аз ще се чипирам, няма къде да бягам и какво да крия.
 
Класация за най-неадекватни хора и мнения:
3. Нанди
2. Биаро
1. Асеас

Аз ще се чипирам, няма къде да бягам и какво да крия.

Примери може ли? Или ей така си лаламе, колкото да не заспим? Дай да видим кое ми е неадекватно то.

Тебе точно глупостта вече те е чипирала, няма накъде повече...
 
Примери може ли? Или ей така си лаламе, колкото да не заспим? Дай да видим кое ми е неадекватно то.

Тебе точно глупостта вече те е чипирала, няма накъде повече...
Май вървиш към първото място.
 

Горе