Списъци с Безплатни Директории

Blinky

Owner
Ново Филмче за полезността на линкове от директории

[video=google;-4669905384777361870]http://video.google.com/videoplay?docid=-4669905384777361870[/video]

Много полезен плугин за попълване на форимичките при регистрация в директории
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/673

Няколко Директории, за адване/ регистрация на сайтове:

submit.predpriemach.com

http://www.seocompany.ca/directory/free-web-directories.html
и
http://www.submithelper.com/User/User_Directory.aspx

Тези с "F са безплатни.Събмитването по директории е един от най-попълярните методи да привлечете трефик без да инвестирате много пари(даже никакви).Освен трафика вашият сайт ще бъде и добре поставен в някои търсачки.

Тази секция ще я пълним редовно.

прочетете и тези две теми преди да започнете

Как да събмитваме в директории

събмитване по директорий know-how?

------------------------------------------------
Affiliate Marketing Blog
 
Последно редактирано от модератор:
:)

Искам да Би Предоставя някои Линк Сайта, в които можете да добавите сайта си и да пожелавате други сайтове да водят към Вашия.

Ето ги и тях:

1.Link2Me.com

2.Zeen.com

3.LinkMarket

4.linkslister.com

5.LinkAlizer

6.Link Exchangers

7.LinkHelpers.net

8.Free Link Central (FLC)

9. BackLinks.com

10. linkDIY

11. EZLinkSystem.com

Ето и списък с най-добрите директории, някои са безплатни:

Directory List

Дано да са Ви в полза, на мен са :lol:

--------------------------------------------------------
Internet Affiliate Marketing Blog
 
Последно редактирано от модератор:
Още

Мисля че и този лист си го бива:

http://www.bestarticles.co.uk/Article/1300-Free-Web-Directories---Free-Directory-Submissions/12

и тази директория: http://www.submiturlhere.com/

В случай че не се знае Директориите са много харесвани от големите търсачки и помагат за бурзото ви предвиждане в резултата им за дадената ключова дума за която се стремите да излезате.

Отделно и много важно е че самите Директории имат голям поток от трафик и то добър, тъй като те са с категории - означавайки че посетителя си търси по директорията това което търси, без да се допитва до търачката. Да това е истина. Таргетиран трафик се намира и по тях.

А това е друг лист с директории, който е много полезен за докарване на трафик : http://www.linkdirectories.org/
 
Дотук добре

ето един много интересен ресурс за които научихме наскоро* SEO Friendly List - Списък с 500 безплани директории, който може да намерите на info.vilesilencer.com/forum в техният форум има записани над 1700 души собственици на директории така че ако имате време разгледаите го :)


http://info.vilesilencer.com/seo-friendly-list.xls
 
аз лично препоръчвам горещо InFormEnter малко сладко нещо за Лисицата.. RoboForm пробвах отдавна, но на много места или просто не действа или не попълва всички полета.. докато с това нещо работиш само с мишката .. тествано един ръчен събмит става за 5-15 секунди (в зависимост колко интересна е темата която подслушвате в момента обсъждана от колегите :lol: )
 
Като става дума, да не всички са SEO Friendly, но за сметка на това ако си в повече, шанса да ти отчетат повече линкове големите търсачки е голям. Така че присъствието по повечето е гаранция за по-добър резултат. А и трафика, който се предполага да дойде е бонус. И като стана дума за директории ето още един линк с около 1393 безплатни директории: seo.galtech.us/NewFree.php - Приятен събмит, приятели. :wink:
 
Днеска засякох за 4 часа минах през около 350 директории с програма. Утре е ред на друг сайт :)

Докато сърфирах попаднах на тези директории. http://y0h0h0.hit.bg/dirs.txt нямам представа кои са платени и кои не, знам само, че най-голмия PR е 6.

Приятен събмит.
 
bad_boy каза:
Здравейте, първо искам да похваля хората който са създали този форум, форумът Ви е много полезен и се радвам, че все още има такива прекрасни хора в България който да помагат и да споделят опита си с другите, а не да мислят само за себе си. Аз имам няколко въпроса на който се надявам да получа отговор тук. Един от въпросите ми е следния-какви сайтове се субмитват по директорийте, сайтове в който се продава някакъв продукт или всякакви сайтове? За да пускам сайт в директорий, трябва ли сайта ми да е .com, .net .... или може и сайт който е на безплатен хостинг?
Еми всякакжи сайто отговарящи на условията на дадената директория. :wink: А за фрии хостинг незнам какво имаш предвид: съб-домейн или домейн на фри хостинг? Но си мисля че за първото става дума. Да виждал съм такива сайтове, но не искам да вкарвам сдуха, но фри събмишаните се базират на това сайта да ти е ценен, уникален и най-важното про.

Има един сайт които присъства в много директории, може би над 10 000 и не му трябжа друг трафик, тъй като те са основният му ресурс за трафик. :) До колкото си спомням имаше и PR 4. Никак не е зле за сайт който е избрал този вид на получаване на трафик и one way линкове. някой ще кажат че директориите не са ресурс за трафик, но определено там има, най малкото хорат (webmasters), които събмитват са някакъв вид трафик. :wink:

И само да допълня, в случай че този списък не присъства в листата: http://www.directorycritic.com/free-directory-list.html
Късмет с събмита:)
 
Да знам ги тези продадени линка от линк фарма на някой саит стигнал PR5+ по някакъв див късмет. По-добре да съм на страница с PR 1 и още 10-20 линка отколнкото да съм да страница с PR 5+ и още 100+ маймуни, платили си за линк от PR5+. И като се разпредели PR-а между страниците на сайта(а ако са PR 4 - то се е разпространил или са съпорт за главната страница) и остане още нещо мижаво за спонсорите, ей това са куци оферти. :)

повечето стари директории не приемат нови сайтове, а дори и да приемат листват на 5,6,7... страница, коята е 100% в supplemental results и не влияе на резултатите за търсачките(да не говорим за трафик, защото няма трафик от безплатни директории). Затова листвам само в новите.
Надявам се че не говориш за платено събмитване, защото не е така. А тези директории не струват, които спомена. Тези които са с класация по PR са друга работа, тогава ще се стигне до по-добри позиции по директориите.

Качествените линкове от добър PR (са платени), но с пари всеки може. Освен ако не е честен линк ексчейндж, ама тогава и ти му даваш висок PR. :)
А че лесно се прави PR 4, да след 100 000 часа събмитване и още толкова писане на юник контент. Ако това е лесно неискам да знам какво е трудно.
:roll: :roll:

и какво му е бруталното? 5000 слаби линка и нула трафик.
Забрави да кажеш безплатни линка, но няма значение. То с един линк фарм линк за $60 на месец нещата ще се оправят. Да да, или те боднат във футъра. Иначе аз си купувам ама гледам да са от контент (articles & blog posts), така да не се бутам с още 100 като мен. :)

Неказвам че купуването на линкове не е оферта, но е толкова колкото и някой директории. Примерно плати си в тези:

1. Yahoo Directory (Paid) - http://dir.yahoo.com

2. DMOZ Open Directory Project - http://www.dmoz.org

3. Business.com (Paid) - http://www.business.com

4. BOTW Best of the Web (Paid) - http://www.botw.org

5. Uncover The Net (Paid) - http://www.uncoverthenet.com

6. JoeAnt (Free/Paid) - http://www.joeant.com

7. Link Centre (paid) - http://www.linkcentre.com

8. Alive Directory (paid) - http://www.alivedirectory.com

9. Aviva Directory (paid) - http://www.avivadirectory.com

10. V7N directory (paid) - http://directory.v7n.com
След присъствието в тях - пак може да си поговориме за купуване на някакъв блог рол или линк на сайт, който не ми се вярва да е по-стар от тези директории, давам пример с тях, тъй като съм съгласен че някои директории са излишни да съществуват, но са фри както спеменах и са един линк от нищото. :wink:
 
А че лесно се прави PR 4, да след 100 000 часа събмитване и още толкова писане на юник контент. Ако това е лесно неискам да знам какво е трудно.
1. pr не зависи от юник контент.
2. 100 000 часа събмитване? регистрираш в бесплатни директории http://directorycritic.com, + 1-2 линка от страници pr3-4 и това е.
един пример http://bgwebmast.wordpress.com/ - почти няма текст и баклинкс, и никога е нямал, а има pr4. pr4 се достига много лесно.

Да знам ги тези продадени линка от линк фарма на някой саит стигнал PR5+ по някакъв див късмет.
не купувай от "линк фарма", а избирай качествени сайтове.

Надявам се че не говориш за платено събмитване
рабзира се че не говоря за платените качествените директории, защото там плащаш за да ти добавят сайта, а това си е купуване на линкове, а не събмитване в директории.
 

Горе