EGraphix
Well-Known Member
Дали има такива?Е, може в изготвените екземпляри - на немски и български нещата да са малко по-официални и без драсканици. Все пак всеки един от тях, не този, ще важат като оригинал.
Хипотеза?Ей ти timeline на събитията:
Дали има такива?Е, може в изготвените екземпляри - на немски и български нещата да са малко по-официални и без драсканици. Все пак всеки един от тях, не този, ще важат като оригинал.
Хипотеза?Ей ти timeline на събитията:
Tака пише, а и случилото се след това, предполага да ги има.Дали има такива?
Естествено, но документално подкрепена. А, не на база фантазия или "така ми се щеше да беше"Хипотеза?
Немските архиви са отворени...Tака пише, а и случилото се след това, предполага да ги има.
И все пак хипотеза...Естествено, но документално подкрепена. А, не на база фантазия или "така ми се щеше да беше"
Г/д ми е ясно какво ще е, нещо като на Филов.Ти кат фен на Луков, предполагам знаеш що е "легиони"? После ще ти прикача и тяхното изявление по случая.
И? Потърси го и го няма ли?Немските архиви са отворени...
Е кво да е? Нито съм присъствал, нито съм свидетел, имам хипотеза и я доказвам с разни документи, ти какво предлагаш насреща? Фантазии и очаквания.И все пак хипотеза...
Пише, че благодарят на Царя, затова, че е спасил евреите, все пак те са националисти, а не фашисти и са били много загрижени за тази част на българското население, въпреки техния произход.Г/д ми е ясно какво ще е, нещо като на Филов.![]()

След като през месец март старата юдомасонска българска общественост, чрез своите продажни парламентарни представители, начело с председателя на народното събрание (Пешев), подкупени с еврейско злато, осуетиха изселването на всички евреи извън пределите на Отечеството. -както беше направено предложение -бе предприето разселване на евреите от София по всички краища на България. Тогава Българските Национални Легиони, с позив от 26 Май т.г. в София, предупредиха българското правителство... "Не изселвайте евреите в българските провинциални градове, Изселете ги извън пределите на българското отечество, а до тогава ги изпратете в концентрационни лагери. Тази мярка е най-слабата, която може да се наловжи на едни лица, които спокойно и най-основателно могат да бъдат наречени ВОЙНИЦИ НА НАШТЕ ВРАГОВЕ, и които ЩЕ НАПРАВЯТ ВСИЧКО НЕОБХОДИМО ДА ПОКВАРЯТ И РАЗКЪСАТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И НЕГОВИЯ БОРЧЕСКИ ДУХ..."

Е имаш цитирани доклади и телеграми, ма няма да издребняваме. Га ти цитираше дневничета немаше проблеми.Цитатите, споделени в дневник, не са документ, ма ай няма да издребняваме.
Е тва не съм го отричал, там както казах е нямало как да се спре.Освен, че потвърждаваш, че е трябвало да има изселване на евреите от новите земи
Че кой нормален човек не иска да се оттърве от "болшевишките елементи" ако има възможност? Иначе нищо не искам да кажа, само некви "фантазии".и на "нежеланите" от старите, какво точно друго искаш да кажеш, че не става мноо ясно..
Еми от това, което си споделил не се виждат телеграми и докладни, а само потвърждава плана, който е щял да бъде изпълнен, ако не бяха "бити камбаните". И, че Борисчо е бил запознат, че ще има и местно изселване.Е имаш цитирани доклади и телеграми, ма няма да издребняваме. Га ти цитираше дневничета немаше проблеми.
Не е вярно, можеше да им даде българско поданство и да ги вземе и тях "да бачкат". Само евреите от новите земи не получават шанса да станат български поданици, на всички останли им е дадена възможност да са самоопределят, що ли?Е тва не съм го отричал, там както казах е нямало как да се спре.
Що не са се отървали тогава?Че кой нормален човек не иска да се оттърве от "болшевишките елементи" ако има възможност? Иначе нищо не искам да кажа, само некви "фантазии".
Какво не им харесваш? Още работят.
Из дневничето на Филов, 13 Април 43г. - бая преди да се "бият камбаните".
Засагаме отново и "фантазията", че Царя не ги пращал да бачкат щот искал да ги спаси, зел бая злато за "спасяването" и тн. гпупости.
Виж файлът 31327
Не трябва се седи толкоз часове пред компютърЕ колко бая... един месец след това
Е браво... с едно от заграбените неща са направили нещо смислено, браво на команистите, национализацията е за добро.Изроди са тия каманяги, да разрушат всичко постигнато от тоя човечец и да поругаят завещанието му. Вместо девически пансион, да напряят болница, която съществува и до днес. Изроди долни, сумати народ излекували.
Па направи, най-вероятно е несравнимо по-голяма и тежка от тази след 44г. (предполагам добрите команисти са им ги върнале после)А за одържевяването на еврейските бизнеси, капитали и имоти след след 40та дали има филмче?
Хм, интересна тема. Дай да видим нещо дето са засрали след като са го национализирали, че промивката с Пенчо не са получи.Е браво... с едно от заграбените неща са направили нещо смислено, браво на команистите, национализацията е за добро.
Е няма ли, къде избега обективността? Или царчето ги е национализирал за да ги спаси? За каманистите и евреите може да потърсиш началото на 1945.Па направи, най-вероятно е несравнимо по-голяма и тежка от тази след 44г. (предполагам добрите команисти са им ги върнале после)