Стабилна оптимизация .... как мислите...

Thebusiness

Member
Еми значи става въпрос за http://movtrailers.com..

Въпроса ми е следния :

След като кача даден филм .. да кажем този :

http://movtrailers.com/v-nebeto-2009up-2009

И аз нали си го submit-вам във всички БГ социалки...
таа въпроса ми е , ако започна да submit всеки един филм ( статия ) поотделно и в директориите от addurl.start.bg ...

Дали ще е по добре за оптимизацията / посещенията или...? Как мислите.

Тоест освен в социалки , да събмитвам всеки един филм и в директории :)?
 
От: Стабилна оптимизация .... как мислите...

Не но и не прекалявай :)
 
От: Стабилна оптимизация .... как мислите...

И аз от известно време нападам социалките за статиите си. Определено не се сърдят, тъй като всяка от тях е с някакво полезно съдържание. Така всяка статия (или в твоя случай, май, ревю на филм, което си е същото) си създава обратен линк и вътрешните страници придобиват ранг, с което може да се усили много ранга на главната страница на домейна.
Казано с други думи, налазвай социалките и бъди инат (т.е. обикаляй всички възможни и post-вай всичко от сайта си дето можеш).
 
От: Стабилна оптимизация .... как мислите...

Понеже заглавието на темата е "Стабилна оптимизация", не мисля че точно социалките свързвам с тази фраза :) От тях освен трафик, ако се хареса статията, няма огромна полза за оптимизацията, да не говорим да се натрупа ранк от тях (повечето са с nofollow в БГ така или иначе). По-скоро за стабилна оптимизация помагат малко, но качествени линкове или някой сателитен сайт/блог...
 
От: Стабилна оптимизация .... как мислите...

Съгласен съм, че когато става дума за стабилна оптимизация, социалните мрежи не взимат силна част в нея. Определено дават силни линкове (поне някой без nofollow атрибут), но не са кой знае каква сила. Направете един ресърч на някой от вашите конкуренти ище видите, че имат линкове, които търсачките смятат за силни, от: партньорски сайтове, блого постове, блог коментари, артикъли (постати в такива директории или други сайтове), някои добре известни директории, форум постове (респективно подписи, но не много силно).

Създаването на мини нет, както и сателитни блогове/сайтове е един от най-новите методи, с които лично се запознава в момента и смея да твърдя че наистина помага. Единствени условия на които участниците в този мини нет трябва да отговарят, за да са максимално ефективни те, както и мрежата като цяло е да са уникялни като контент и да са силно налинквани, както и да са добре структурирани като връзки по между си. ;)
 
От: Стабилна оптимизация .... как мислите...

Така и не разбрах защо социалките да не са силен инструмен за стабилна оптимизация. Те са бързи за създаване (не чакат одобрение) и така за нула време можеш да си създадеш камара дълбоки линкове. А това с nofollow отдавна знам, че е блъф на Google. Реално nofollow линковете са си като без този атрибут.
А това със сателитните сайтове ми се вижда прекалено трудоемко от гледна точка развитие. Аз лично възнамерявам да се захвана скоро с една подобна система, която беше подметната от последния лектор на последната SEO конференция.
 
От: Стабилна оптимизация .... как мислите...

Социалките помагат за бързата индексация и дават мизерна линкова тежест. Но си е линк. В конкурентна тематика само със социалки не става вече.
 
От: От: Стабилна оптимизация .... как мислите...

А това с nofollow отдавна знам, че е блъф на Google. Реално nofollow линковете са си като без този атрибут.

Имам много nofollow линкове от Wiki, които никак не виждам да ми помагат на сайтовете, така че няма как да се съглася с теб... Най-много да са минимален плюс.
 
идеята в някои случаи е че повечето натурални сайтове имат и нофолоу линкове и значи е нормално в микса от линкове да имаш и такива линкове особено като става дума за тръстед сайтове ...
 

Горе