Стартиране на първия ми онлайн бизнес

Дискусията в 'Старт в Интернет Бизнеса' стартирана от monzta, Дек 19, 2018.

 1. monzta

  monzta New Member

  Рег.:
  Дек 17, 2018
  Съобщения:
  7
  Харесвания:
  2
  Точки:
  3
  Пол:
  Мъж
  Здравейте банда!

  Последните две седмици прекарах повечето от свободното си време образовайки се в сферата на онлайн търговията и различните видове онлайн бизнес. Когато започнах да чета си нямах и на идея с какво се захващам, но след известно време прекарано из различни сайтове, форуми и гледане на youtube видеа, мисля че успях да положа основите на моето знание, което те първа започвам да натрупвам!

  Predpriemach.com успя да отвори очите ми за още няколко начина, от които могат да се правят пари онлайн и тези, които ми направиха най-силно впечатление и грабнаха моето внимание бяха така наречените - "dropshipping", "copywriting" и "copy-paste" метода на различни обяви от един сайт в друг.

  Понеже не съм сигурен, кой начин е най-подходящ за навлизане в сферата на онлайн бизнеса, реших да се допитам до по-запознатите колеги от форума. Кой метод ще ми помогне да науча най-много и да се развивам успешно като начинаещ?

  Ще бъда благодарен, да прочета вашите мнения, съвети или лични истории за вашето стартиране и развитие в сферата!

  - monzta
   
  Атанаска Здравкова и $INeed$ харесват това.
 2. Fozzy

  Fozzy Well-Known Member

  Рег.:
  Окт 7, 2007
  Съобщения:
  3,647
  Харесвания:
  587
  Точки:
  113
  Зависи какво търсиш - бизнес или работа?

  Dropshipping - ще минеш през целия процес на един магазин, съответно като знания и умения ще те обогати най-много. От чисто технически умения, през sales, online marketing и други. Ще имаш доста да учиш, а също така няма да се разминеш и без инвестиция.

  Copywriting - това си е работа, да пишеш статии ще ти помогне да развиеш чисто езикови умения и да понатрупаш някой контакт. Това впоследствие може да премине към други дейности като SEO да речем, стига да имаш интерес да се развиваш.

  Copy-paste - можеш да изкараш някой бърз лев, но не виждам с какво може да те обогати това като умения.
   
  sstankov харесва това.
 3. monzta

  monzta New Member

  Рег.:
  Дек 17, 2018
  Съобщения:
  7
  Харесвания:
  2
  Точки:
  3
  Пол:
  Мъж
  @Fozzy

  В момента ми е нужно нещо, с което да стартирам бързо и да правя в свободното ми време, когато не съм на работа или в залата, така че предполагам "copy-paste" метода би ми свършил отлична работа като за начало.
  Мога да отделям между 2-5 часа на ден в зависимост от тези фактори и предполагам постепенно да се ориентирам към методите отнемащи повече усилия, знания и средства.

  Сега вече, когато знам към кой метод ще се ориентирам, мога да премина към въпросите.
  - Кои са най-подходящите и надеждни сайтове за този вид търговия?
  - Какви сайтове и програми мога да използвам, за да продавам повече и да следя моите обяви и продажби?
   
 4. Matey Hristov

  Matey Hristov Active Member

  Рег.:
  Ноем 8, 2017
  Съобщения:
  325
  Харесвания:
  147
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Здравей. Аз лично с думата бизнес свързвам и думата сериозност. В случая ако правиш бизнес, би трябвало да имаш мисленето, че ще ти остават по от 2 до 5 часа свободно време на ден, след бизнеса, а не от 2 до 5 часа на ден за бизнес. Предполагам, че за толкова малко време, можеш да препродаваш от АлиЕкспресс в фейсбук артикули, нищо по-сериозно.
   
  alex.atanasov харесва това.
 5. monzta

  monzta New Member

  Рег.:
  Дек 17, 2018
  Съобщения:
  7
  Харесвания:
  2
  Точки:
  3
  Пол:
  Мъж
  Напълно си прав, но в момента няма как да напусна работа и да се захвана с това на пълно работно време. Предполагам начина, който ми предлагаш е най-подходящ за сега!
  Благодаря за отзивите @Matey Hristov @Fozzy
   
 6. Matey Hristov

  Matey Hristov Active Member

  Рег.:
  Ноем 8, 2017
  Съобщения:
  325
  Харесвания:
  147
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Има много неангажиращи начини да изкарваш добри пари, но това не са бизнеси. Хвани някой лесен начин за изкарване на пари като тези препродавания на артикули и още стотици такива дейности и си събирай пари за идеята. Твоята бизнес идея, според мен не трябва да я има изобщо в България или ако я има, тя да е в много малък и недоразвит мащаб. Тези "dropshipping", "copywriting" и "copy-paste" - не ти трябват, това те прави последовател на 3423432 практикуващи Българи. Да си последовател е почти равно на това да си работник. Повечето хора не обичат да рискуват и не искат да рискуват, за това избират сигурното - за това пък те са работници, които търсят предприемачи работодатели - трябва да има много такива хора, нужни са ни. За да поемеш този риск, събирай си пара и когато дойде момента ще имаш нужния капитал за идеята ти и ще можеш да поемеш риска много по-лесно. Мекото на хляба няма да го набараш със сигурност поне в началото, да създадеш бизнес си е денонощно бачкане. Начини за бързи пари има доста, избери си един вкарай малко пара и почвай. Ако избереш препродаване от АлиЕкспрес - Фейсбук България, продавай само на жени, те са на 90% склонни да си закупят нещо евтино, нещо което да не им трябва изобщо и т.н.
   
  sstankov и monzta харесват това.
 7. monzta

  monzta New Member

  Рег.:
  Дек 17, 2018
  Съобщения:
  7
  Харесвания:
  2
  Точки:
  3
  Пол:
  Мъж
  Благодаря отново за изчерпателния отговор и добрите съвети, които със сигурност ще последвам @Matey Hristov, както предложи, ще се захвана с препродаването от АлиЕскпрес във фейсбук като за начало, за да мога да събера средства, с които да имам шанс за развитие на собствена идея в бъдеще!

  Поздрави!
  - monzta
   
 8. I3eco

  I3eco New Member

  Рег.:
  Март 5, 2018
  Съобщения:
  4
  Харесвания:
  0
  Точки:
  1
  Пол:
  Мъж
  Здравейте,

  Извинявам се, че пиша тук, но ми стана интересно, къде мога прочета нещо за този copy-paste метод?
   
 9. $INeed$

  $INeed$ Well-Known Member

  Рег.:
  Март 10, 2007
  Съобщения:
  2,588
  Харесвания:
  258
  Точки:
  83
  Започни с това, с което ти е интересно. Навлизай бавно, бавно в някоя посока и в един момент съм сигурен, че ще почнеш вече и да реализираш идеи. Дропшипингът е супер, не е лош метод. Някои правят много. Но, за да си сигурен, че няма да удряш на камък последователно вземи и проучи за проблем, който може да решиш или нужда, която да задоволиш. Виж къде се събират твоите хора за това и действай с решението. Това е начина, който винаги е работел. :)
   
 10. monzta

  monzta New Member

  Рег.:
  Дек 17, 2018
  Съобщения:
  7
  Харесвания:
  2
  Точки:
  3
  Пол:
  Мъж
  @|3eco В интернет е пълно с такива теми, видеа и блогове, лесно можеш да откриеш нужната информация! ;)
  @$|Need$ Така и ще направя колега, благодаря за отзива! :)
   
 11. Matey Hristov

  Matey Hristov Active Member

  Рег.:
  Ноем 8, 2017
  Съобщения:
  325
  Харесвания:
  147
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Следя темата и бих казал, че ще е най-добре ако имаш хоби или нещо, което можеш адски добре, да го обърнеш в бизнес. По този начин дори и да пропадаш, ще имаш голяма мотивация да продължаваш и да се издигаш. Недей да копираш. Прави нещо, което другите НЕ правят или има много малко такива хора. Аз съм пример за тези неща. Падал съм, ставал съм, чувствал съм се много добре и много зле, но в крайна сметка, аз правя това, което обичам да правя и това ме мотивира.
   
 12. nehrox5

  nehrox5 Active Member

  Рег.:
  Ян 5, 2014
  Съобщения:
  183
  Харесвания:
  45
  Точки:
  28
  Пари в Интернет у нас се правят от продажбата на собствен продукт. Такива ми ти дропшипинги, афилиейтчета, адсенсчета и.т.н са пълни глупости и от това пари няма да видиш, най-много да си докараш някой лев и толкова, но абсурд да се издържаш от това. Под собствен продукт не разбирай препродажба на лаптопи, телефони, таблети, дрехи, обувки, ментета, "адидаси" и.т.н стоки от първа необходимост, защото това са най-масовите и елементарни неща на пазара, конкуренцията е огромна и вече буквално всеки втори мангал гледа да набара контейнер от Турция и да го препродаде у нас, файда от това нещо НЪЦ.

  Под собствен продукт разбирай да измислиш да продаваш нещо свое собствено, може и внос от чужбина да е, но трябва да е нещо иновативно, което го няма на пазара у нас или предлагането е слабо, или за което имаш големи възможности за реклама, защото това е най-важното, нещо интересно и иновативно, което ще се хареса на хората. Преди всичко най-важното е да знаеш как и къде ще го рекламираш, и колко ще плащаш за рекламата му. Фейсбук умря, а там беше най-евтино..
   
  Matey Hristov харесва това.
 13. $INeed$

  $INeed$ Well-Known Member

  Рег.:
  Март 10, 2007
  Съобщения:
  2,588
  Харесвания:
  258
  Точки:
  83
  Моля. Гледай да си последователен и много добре подготвен за всяка стъпка. Това е моя съвет. ;)
   
 14. nikitame

  nikitame New Member

  Рег.:
  Ян 8, 2019
  Съобщения:
  1
  Харесвания:
  0
  Точки:
  1
  Пол:
  Жена
  Здравейте,
  Занимавам се с дигитален маркетинг и в момента работя над създаване на онлайн курс за хора, които искат да започнат собствен онлайн бизнес без да инвестират големи средства и да достигнат до доходите, които искат да имат. Подготвих една кратка анкета, която ще ми помогне много да структурирам курса и той да носи повече ползи за хората.
  Искам да помоля всеки, който има желание и смята, че е в тази категория хора, да отдели от времето си, за да попълни анкета. Тя е анонимна и няма да отнеме повече от 2-3 минути.
  Надявам се продуктът, над който работя, да помогне на много хора да започнат бизнеса, който желаят, и да постигнат целите и доходите, които ги удовлетворяват.
  Много ще съм благодарна, ако решите да ми помогнете, и кликнете на анкетата по-долу.
  Всеки, попълнил анкетата, може да участва в томбола и да спечели една от 3-те безплатни консултации с мен по скайп на тема как да започнем онлайн бизнес и какво ни спира. Само трябва да посочи на края на анкетата, че иска да участва в томболата.

  Към анкетата

  Благодаря на всеки, който ми помага в това начинание!
  Желая ви една прекрасна година, изпълнена с вдъхновение, ентусиазъм и много магически моменти!
   
 15. Yurnero99

  Yurnero99 Active Member

  Рег.:
  Дек 8, 2015
  Съобщения:
  260
  Харесвания:
  86
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Universal Soldier
  Място:
  Bulgaria
  [​IMG]
   
 16. Krasivaismela

  Krasivaismela New Member

  Рег.:
  Септ 1, 2015
  Съобщения:
  3
  Харесвания:
  1
  Точки:
  3
  Здравейте и от мен на всички, които са тук в този уникален по себе си сайт, в който средата е Friendly, отношението повече от адекватно /който каквото търси - това и намира/, а за информацията, която споделят успелите в онлайн бизнесите.... нямам думи, с които да опиша колко надъхващо, борбено и позитивно ми действате. My story - накратко. През 2015 . се регистрирах в сайта ви /съжалявам, че не успях по-рано - my mistake/, от който започнах да чета за различните начини човек да печели от онлайн бизнес. Най-много ме грабна идеята за Dropshipping. До 2016 г. - четене, гледане на обучителни видеа, посещаване на уебинари и семинари /безплатни и платени/. Отваряне на акаунти както следва в Ebay, Amazon, Paypal. Бърз approval на документи, регистрирани карти, etc. Старт - качване на продукти, следене във Фейсбук групите за новости и стратегии. Година и малко по-късно - 10 продажби. Реших, че аз нещо не правя както трябва и се отказах. Прецених за себе си, че може би ще е по-добре ако се преместя да продавам на местна почва. 2-ри старт - поръчка на стоки от Aliexpress. Оформяне на обяви със снимки, текст описание.... и качване на продуктите в Bazar. Част от нещата се продадоха, но не всички. Отказах се и от това си начинание. Започнах работа, както повечето хора от 9-17 ч., но нещо постоянно не ми дава мира отвътре. Бях се зарекла, че няма да започвам отново Full time job. Отново започнах да чета форума ви и реших, че няма да се отказвам и ще продължавам да опитвам докато не изпълня мечтите си, защото според мен животът е прекалено кратът, за да го живеем така, както не искаме. Искам да отправя Huge адмирации и благодарности към всички вас, които помагате на хора като мен, които искат да се развиват и да разберат лично, че има начин да печелиш и от комфорта и спокойствието на дома си, без да ти се налага да търпиш хора, които са станали с различен орган към възглавницата / да са живи и здрави/. Благодаря ви, че споделяте знанията, опита и know how - то/ и то free/, което сте натрупали през живота си. Нека всички да вземаме пример от хората, създатели на този прекрасен сайт, които опровергават повсеместния егоизъм, ширещ се по нашите БГ земи. Ако имаше шампионат по оплакване и мрънкане за социалното и материално положение, щяхме да сме в челната 3-ка. Вместо това аз предпочитам да раздвижа сивото вещество, да предприема действия и да успея. А най-хубавото е, че знам, че тук ще намеря нужната помощ, която ми е нужна, за да успея. Пожелавам на всички здраве, късмет и успех във всичките им начинания - лични и професионални.:);)
   
  nikitame харесва това.

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice