Стегнете се, плужеци!!!

От: Стегнете се, плужеци!!!

И ся от цялата тема не разбрах кво е афилейт 8)

Афилиейт е някой, който иска да те накара да го рекламираш за малко, ако не никакво заплащане. Ти се съгласяваш да разпространяваш линкове към сайта му, а той ти обещава че ще получаваш % от продажбите. За целта събира информация за това кой кога е кликнал на твоите линкове и дали е направил покупка в неговия сайт. Сещай се, че нямаш и 1% контрол над цялата ситуация.

Иначе с темата съм съгласен, и не съм. Всеки в даден момент се интересува от информация за някаква щуротия. Когато е отговорено публично обаче, може някой не-плужек да попадне на нея по-късно и да я използва. Така че всеки отговор на въпрос поставен от някой във форум, е на практика отговор към всички хора на планетата.
 
Всъщност афилиейта е много добра система за печелене, както за човека, промотращ програмата, така и за самата програма. Плаща се % само при генерирани резултати. Това е. Няма кликове, микове, импресии, тук колкото реални клиента / потенциални клиента (ако е CPA) им докараш, това ти и плащат. Ясни условия, никакви банове, ако не прекалиш с някакви много големи глупости - спам и прочие, не като Google, които може ако не ги кефиш да излетиш от тяхната велика програма. Но има и много аф. програми олигофрени, така че не е сигурно и тук, но е идея по-ясно. ;)

Афилиейт е този човек - поставящ рекламите на програмата върху сайта си с цел да печели.

Афилиейт програма е тази част от системата, която плаща % от продажбата и предоставяйки материали, среда и подходящи продукти.

Афилиейт мрежи са тези сайтове (онлайн платформи), които обединяват двата типа участници в системата. Пиша го защото много хора като става дума за аф. програма се сещат за CJ, SAS, CB, а това не е аф. програма. Могат да имат нещо като реферал програма, но като цяло са мрежи. ;)
 
От: Стегнете се, плужеци!!!

Аз по принцип се пошегувах с въпроса. Но така и така явно съм от страната на плужеците, а вие така добре обяснявате та за последно дайте един такъв типичен нагледен пример за афилейт сайт и програма и който разбрал, разбрал.
 
От: Стегнете се, плужеци!!!

Горски ето ти един линк за афилиейт сайт - на мен този ми е любимия, може да откриеш всичко, направен е с мисъл... дано ти е полезен.

http://www.holidays2crete.com/
 
Последно редактирано:
От: Стегнете се, плужеци!!!

Чудя се, как не се намери някой, който да извлече, систематизира и издаде/публикува основната част от стойностните съвети в predpriemach.com. Имайте предвид, че голяма част от плужеците се губят в безсмислените дискусии и личностни заяждания, което може и да е почивка за някои хора, но ако трябва да промиваш пясъка, за да откриеш златото, ще ти трябва много, много време. А за плужеците по рождение мисля, че нищо не помага и най-доброто средство е вън от форума, за да не стане пясъка колкото в Сахара, че тогава и година отпуска няма да стигне да откриеш това, което търсиш.
 
В началото, след регистрация, се получава пост е топ темите в лично съобщение "изпратено" автоматично от мен. ;)

А като подредба, изведени са топ темите като Важни и това е някакъв ориентир какво да се чете като начало. И това е добра идея, но реално всеки, който попада тук във форума, попада с различна цел и иска да чете различни неща, за това самото попадана в подходящата секцията е добра алтернатива. Както и след малко постове, ще е добре да си зададе конкретния въпрос. Така ще се формират и нови, по-богати теми, които ще са полезни и за него и за всички, които минават по неговия път.

Отделно имам и търсачка. Ако някой знае или може да даде една добра методология, която да се следва и да е еднакво полезна за всеки, ще се радвам да пише. Може да има някакъв по-добър модел и ще е добре да се използва. ;)

За останалите, нашите герои в темата, няма и това да помогне, но поне за такива като нас ще е добра причина, че сме направили всичко по силите си. ;)
 
От: Стегнете се, плужеци!!!

Чудя се, как не се намери някой, който да извлече, систематизира и издаде/публикува основната част от стойностните съвети в predpriemach.com.

Хем си прав, хем не си. Хората, които искат да постигнат нещо ще открият нужната информация. Защо всичко трябва да е наготово и систематизирано? Той така нареченият "плужек" пак ще прескочи систематизираното щото го мързи да чете и пак ще досажда някой да му свърши работата.

Който има малко акъл в главата ще открие в пясъчника, златните песъчинки :beer:

(То ако всички можеха..., кой щеше да върши мръсната работа?)
 
От: Стегнете се, плужеци!!!

Достатъчно е систематизиран контента във форума, има си раздели, има си и търсачка. Щом Блинки е пуснал и велкоме лс-та с по-важното инфо на новодошлите какво повече трябва да се направи, да им се подава с лъжичка в устата инфото ли:D

Да не говорим, че целия този контент, който се бълва из уебмастер форумите по света я има в гошо, то който наистина има желание ще си намери това, което му трябва.

Едит: Блинки, може ли да ми пуснеш едно такова ЛС, че ми стана интересно с какви линкове ''спамваш'' новорегистрираните:)
 
Re: От: Стегнете се, плужеци!!!

Едит: Блинки, може ли да ми пуснеш едно такова ЛС, че ми стана интересно с какви линкове ''спамваш'' новорегистрираните:)
MM, можеш ли да се регнеш с нов ник, за да видиш. Системата го "плюе" след като се регистрира някой. Не сме открили топлата вода тук. Видяно е, и е приложено. Имаш най-важните теми, тези за правилата и някои общи за какво е онлайн бизнес. Мисля, че наброяваха около 5-6 сумарно. :)
 
@infolink, и деца правим. :) Освен да селектирам и да подредя нещо, което е топ тема във всяка секция. :)

Искам да пожелая едно наистина добро и ново начало на въпросните герои в тази тема, говор за тези, за които говорим. И дано следвата година бъде една хубава за тях, защото имат нужда да е такава. :)
 
От: Re: Стегнете се, плужеци!!!

И дано следвата година бъде една хубава за тях, защото имат нужда да е такава. :)
И дано до сяко добро човешко съшество застане поне оше едно,,,
Пък ако почнем пак да сиги мерим, дано моя е найголям хехехе :wink:
 

Горе