Стигнах до някъде - и до там

sixking

Well-Known Member
Здравейте.
От много време търся решение на проблема, по цял ден само това мисля и нищо не мога да измисля.
За какво става дума. Направих си сайт, развих го мисля че добре, имам някакви 100-200 потребителя, който се старая да увелича всеки ден, но пари няма.
Каквото и да говорим, всеки си прави сайт да изкара пари било то по един или друг начин. Да, ама на мен нищо не ми идва на ум. Имам адсенс, афилейти съм слагал - единствено от адсенс до момента имам 6 долара и няколко цента. Дори снимам ревюта със стоки от една компания със която си разменяме дали реклама дали стока. Реално погледнато - как да изкарвам някакви пари ? Какво да направя ?
Всякакви съвети са добре дошли, било то сътрудничество, помощ някаква, размяна на линк ли на статия.
Единствената ми сериозна сума от сайта са едни 30лв от банерите в дъното.

Дано съм уцелил раздела, и благодаря предварително. Да видим кой какво мнение ще даде.​

Bulgarianmod.info
 
От: Стигнах до някъде - и до там

С 200 потребителя няма как да спечелиш от адсенс.. аз бих пробвал с директна реклама. Отваряш тема във форума с цена и големини на местата за реклами, които можеш да отделиш и чакаш оферти.
 
Здравей,

Какъв тип е сайта? Ревю сайт на продукти или информационен по дадена тема? Всичко е много силно свързано с трафика и неговото покачване. Предполагам с пишеш добре ревютата и те успяват да стигнат до част от аудиторията ти по един или друг метод. Какви методи използваш в момента, освен че разчиташ на SEO трафик? Важно за такъв тип сайт е да има и коментари към ревютата или поне да дадеш шанс на потребителите ти да си кажат тяхното мнение, било то на сайта или в социалните профили на сайта, като е споделен вече линка към статията.

Също така, видях, че във форумната част нямаш реклами, което не е добре, имайки предвид, че и там имаш трафик и нон стп прибавящ се контент. Акцентирай и на него. Той ще е много важна част от сайта ти. Симулирай ги да пишат. ;) След като си го позасилиш от тези гледни точни, гледай да придобиеш популярност като споделиш насам-натам какво предоставя сайта. Ако щеш по други блогове, форум, социални групи.

За момента това се сещам. Ако нещо се сещаш, кажи ни, за да дадем още напътствия.

Поздрави,
Блинки
 
От: Стигнах до някъде - и до там

Относно форума:
Беше натрупал толкова спам вътре, че от суперхостинг чак ме алармираха че се е напълнил. Толкова пъти го чистих и обновявах, че в един момент се отказах от него. Не съм сложил банери, защото то дори никой не влиза вътре. Но щом казвате, може да му отделя време да го доразвия още.
За това на какъв трафик се надявам - Всякакъв :D Методите ми за получаване основно са от соц. мрежите, като послушах някой от съветите дадени тук (женския профил с многото приятели). И успях да си вдигна страницата. Туитъра за момента е добре. Публикувам редовно статии където намеря за удачно, имам и тема за размяна на статии, банери но там един, два отговора.
Целта на сайта е нещо от сорта на pcworld.bg и други информационни сайтове, но с тази разлика че се старая да е по-интересно, по-различно.
И статиите се старая да са колкото се може по-уникални, в най-честия случай са по 60-70 процента.
 
От: Стигнах до някъде - и до там

60-70% е доста ниска уникалност. Със спин съвсем лесно се постига над 80%, но почти никой не ползва и този метод, защото вече не е ефикасен. Уникална статия е когато е над 90-93% процента.
 
От: Стигнах до някъде - и до там

Това спин съм го мяркал тук там, но никъде не съм срещал точно описание. Ако може едно ??
 
От: Стигнах до някъде - и до там

Един текст се размножава посредством синоними на всяка дума и малко корекции. Така от една статия можеш да изкараш 20 примерно или 10 с добра уникалност.
 
От: Стигнах до някъде - и до там

а някакъв начин за целта, програма ? Ако може на ЛС да не се отдалечаваме от темата :)
 
От: Стигнах до някъде - и до там

Вече започвам да се учудвам колко много неща от сеото чета тези дни че били ретро. Артикъл директории, спинвания и други.
Идеи тогава за разпространение ??
 
От: Стигнах до някъде - и до там

Реших да прегледам статиите в сайта и да проверя колко са уникални. Да, ама когато проверява адвегото засича в моя сайт статията и естествено не дава никакви положителни числа. Има ли смисъл да ги обновявам или само тези който са статични ?
Това със спинването и сайта който препоръчаха някъде из коментарите - той е платен, като нямам средства за да се занимавам с плащания и излишни разходи. Малко време от моя страна и с помощта на две програми и пак си правя различен текст.

Но от написаното до тук и по реда на логиката, за да изкарам пари от адсенс трябва да имам колкото се може повече посетители така ли ? И аз забелязвам една такава тенденция, но да попитам :) А някой може ли да каже някаква статистика - посещения = плащане, поне грубо. Няма да се хвалим я :D

Очаквам и допълнителни предложения по въпроса.
 
От: Стигнах до някъде - и до там

В Адвего има опция да не проверява в определени сайтове. Въведи твоя домейн и той ще го пропуска при проверката
 
От: Стигнах до някъде - и до там

Някой да предложи нещо по въпроса, че много се отклонихме от темата ??
 
От: Стигнах до някъде - и до там

Братле, пари от адсенс за 100 - 200 човека недей очаквай. Опитай се да ги направиш малко повече уникалните посещения и се пробвай в директната реклама.
 
От: Стигнах до някъде - и до там

Аз от 2000 човека не вадя повече от 50 цента на ден, така че ги зарежи тея работи. Развивай си сайта, нека се наложи с времето като име и популярност и тогава се надявай да продадеш малко директна реклама или да изкараш някой лев от комисионни през афилейт.
 
От: Стигнах до някъде - и до там

Виж реклами, които са на импресии, шанса е по-голям. Тия изкачащите прозорци са много досадни, ама поне плащат и не се искат кликове :p все пак си е рисково, защото аз видя ли такава реклама и повече не влизам в този сайт :)
 
От: Стигнах до някъде - и до там

Някой хора погрешно мислят, че Трафик = Печалба. А реално не така. Да, за да има печалба трябва трафик, но увеличаването на трафика не винаги води до увеличаване на печалбата. Реално количеството трафик само по себе си не означава нищо.

От много трафик има смисъл когато целта е да се събират данни, който после да се ползват за да се печелят пари. Но това не е лесно, по много причини, една от които е осигуряването на въпросният тряфик, следва анализ на събраните данни му и чак тогава могат са се сечелят пари и то само ако човек знае какво да прави със събраната информация.

По - лесният начин да се печели от сайт е друг.

1. Определя се таргет - за кого е сайта
2. Отговаряте на въпроса, какво търсят хората съставляващи вашият таргет
3. Предоставяте им това, което те търсят, което може да е продажба на стока или/и услуга и вие да печелите от тази продажба. Но основното е вашите посетители да намерят това което търсят, и да ви повярват че им предлагате добро решение.

Пример:

1. Таргет - всички ударено от пингвин, и други животни на гугъл
2. Искат да си върнат трафика, да им излезе сайта пак на добра позиция, да си върнат печалбата. Тези хора са печелили и знаят че ако успеят да си върнат сайта пак ще печелят, затова са готови да платят добре
3. Обяснявате им какво да правят, с всички подробности, кое как и защо, отваряте дискусия, изграждате авторитет, печелите им доверието и ... им предлагате вашата услуга срещо пари, които те искат да ви дадът.

Сега, кати си гледаш твоят сайт можеш ли да обясниш кой за какво и на кого плаща и защо?
 

Горе