Супер тъпите управници пак вдигат данъците..

Хайде сега опитай се да убедиш @zoomaniak , че не е нужно модела на телефона да завършва на xs max, за да ти върши работа.

Не става дума за материални притежавани вещи. Става дума за модел на поведение предавано от родител на деца.

Роб към робите.

Разбираш ли... за @Blinky е телефон. За мен е устройство, което ми дава гръб в целия свят.

С новият план на Теленор от 9000 в роуминг и 30 000 в България отивам на левъл, който ми дава разговори за 50 лв месечно и 105 лв лизинг.

155 лв много ли ви е разхода. Или искаш 200-300 лв или повече за колата месечно на годишна база.

Какво има да си обясняваме.

Живота е числа... числа... числа... ако успеете да добавите и спокойствие и щастие сте гении.
 
Такса в старчески дом под 600 лева не съм виждал и много бих се радвал ако ме светнеш къде има. Това да твърдиш, че някой не е беден, защото имал жилище (придобивка от социализма, а не от герберастията), е меко казано нагло! Като продаде апартамента къде ще отиде да живее, под наем ли? :D

Казах вече 1 път:

https://dariknews.bg/novini/bylgari...sata-za-dyrzhavnite-starcheski-domove-2085820
 
@zoomaniak не те прочетох да знаеш. Вмествай се в три-четири изречения, иначе се размиваш...

Боли ме. Нима мислиш, че държа да ме разбираш... слепци в България с лопата да ги ринеш. Нито ми са пречка нито на сила искам да ми вярват. Имаш свой робски път - аз друг мой. Следвай го...

Да не мислиш, че чета всички тук... или теб. Или очаквам всички да са ми фен база - луд ли си.

Живея така над 10 г или над 15 г. Срока добър ли е за да го впишем в графа - сериозни. Тук не е детски лагер...
 
Как може да наричате държава, място в което навсякъде институците ти искат фирмен печат, а съгласно закона такъв не се изисква да имаш и на практика даже е незаконно?

Имаше време, когато ръстът на българската икономика беше вторият най-голям в ЕС. Всъщност, годината беше само една – 2016 г., и то само някои тримесечия. Тогава Единствено Естония и Румъния можеха да се сравняват с нас по реален ръст на брутния вътрешен продукт (БВП) и изглеждаше, че страната е намерила правилния път за повишаване на доходите и жизнения стандарт като цяло. През следващата година обаче Румъния дръпна рязко, а през тази – вече има шест държави, които растат с темпове, значително надхвърлящи българския.

http://economic.bg/bg/news/10/balgariya-veche-e-sred-bavnite-ikonomiki-v-es.html
 
Как може да наричате държава, място в което навсякъде институците ти искат фирмен печат, а съгласно закона такъв не се изисква да имаш и на практика даже е незаконно?

Бедни и тъпи...

От общия брой на наетите 75.9% работят в частния сектор, а 24.1% - в обществения.

Това са данните от регулярното наблюдение на работната сила, осъществявано от Националния статистически институт.

От всички безработни лица 13.7% са с висше образование, 49.2% - със средно, и 37.1% - с основно или по-ниско образование.

https://money.bg/economics/v-chastniya-sektor-rabotyat-76-ot-zaetite-v-balgariya.html
 
Хайде сега опитай се да убедиш @zoomaniak , че не е нужно модела на телефона да завършва на xs max, за да ти върши работа.

В "свободното" си време се занимавам с фотография - релакс - хоби - начин на живот.

https://club.foto.ru/gallery/photos/author.php?author_id=73329

Виж линка - нито една не е с Айфона. Имам над 1 терабайт с Айфоните ми снимки и видео...

Защо си мислиш, че съм тъпо парче дето не знае какво говори или от скука си търси публика.

С Айфоните ми снимам и имам снимки от 6 плюс модела... сметай годините.

Имам смарт осветление от Амазон и смарт светкавици които са блутуут и се кънектват към фона в студиото ми.

Имам и в Български сайтове акаунти.

Руснаците ме поканиха на изложба... не ми се занимава.

Голото тяло е жена ми........
 
От 10 дни.. сам си противоречиш уж цъфтим и връзваме икономически, пък имигрирамеи повярвай ми много не емигрират само по-икономически причини. Просто търсят сигурност и спокойствие. Ако за теб да не те мързи е 6 часова работна седмица с на 8 часа работна за да се докопаш до по-добра заплата ок.
Бургас е относително млад град и никога не бил не функционален и грозен. Дори "червения" Йоан Костадинов успях да изкара 3 мандата защото се грижеше са външния вид- градинки, площадки и прочие.
Ще те помоля да си запазиш заключенията за себе си, кой какъв е. Дали правя разлика между красиво и средна заплата не е твои проблем .

Явно си нямаш понятие, какво говориш. :) Икономичекият ръст е на лице, но сравнен с този на други управления. Заплатите сега са по над 900 лева, но сме в ЕС и заминването е по-лесно от всякога. Не, че най-голямта част от народа не избяга при по-трудните условия ,а 90-те. Не, че не са вземани по 200 лева заплаи тогава, когато цената на бензина е била 2 лева. Работодателите на са типичните "червени куфарчета, но вече и те не си позволяват средна заплата под 1000 лева. И не се обърквай. Аз не смятам че е висока. Не е, но се покачва, което провокира опозицията да се опита да попречи. Това, защото ако така продължи, те никога повече няма да докопат държавна хазна. На сегашния протест ще видиш същите хора, които искат излизане от ЕС и НАТО. Какво по-добро могат да ти предложат никой не е сигурен, но това което явно рекламират може да се провери с едно отскачане до матушката им Раша. в момента, тази богата на природни ресурси страна има народ два пъти по-беден от нас. Щом на целия този ресурс те страдат така, как ли ще са някои като нас под тяхно влияние?

ПС. Никога не съм бил на общинска, държавна и/или друга хранилка. Вадя поне 4-5 пъти повече от повечето държавни служители.
 
Само да поясна едно нещо.. Незнам дали БСП имат някакъв пръст в организацията на протестите, но мога да ви гарантирам че ДПС нямат ръка в организацията... Имам познат човек в много силна позиция в партията и нямат никаква организация , никой от ДПС не кара хората да протестират.. но пък са казали да се готвят за избори..
Абсолютно нямат, за това активистите им бяха разпръснати сред протестиращите да подръчкват. ДПС иска да измести някоя друга партия и да се закачи за властта. БСП се надява тя да е властта.
 
През последните няколко дни Бойко Борисов и членове на правителството му разпространяват чрез медиите откровената лъжа, че било невъзможно да направят каквото и да е за горивата, защото регулации на ЕС им забраняват да намалят цените. Искам да разбера има ли някой от форума, който е толкова тъп, че вярва на тази лъжа? Без да навлизаме в подробности за формирането на цената на горивата, само може да погледнете ДДС, което България може да променя по всяко време без никой от ЕС да може и копче да каже. Например в Германия ДДС е 16%. Има и държави с 15%, а на места определени важни стоки са без ДДС.

В САЩ например цената на горивата не е натоварена с почти никакви данъци и акцизи и там те са двойно по-евтини. Това е направено с цел: 1. Да се прави бизнес по-лесно и 2. Обикновените хора да могат да ходят спокойно на работа, за да изкарват пари и да внасят повече данъци. Има логика, нали?
Винаги съм се кефил да ти чета постовете. :)

И да, доколкото знам на някои, да не кажа всичките, лекарства в някои държави няма ДДС. Продукти, които са жизненоважни за хората са освободени от такива неща. Идеята е да може да са леснодостъпни и да не се печели на гърба на жизненоважните нужди. Ако не е така, кажете, но това знам аз.

@Test , САЩ не е добър пример за цените на горивата. Държавата е супер голям консуматор и честно казано покрай каузата си да носят мир по света, петролът е доста водеща мотивация за повече конфликти свързани с тях в близкия изток.
 
Немога вече трудно издържам :Д Как е възможно бе хем искане за високи доходи хен намаляне на данаци акцизи, почвам нов протест искам ламборгини и 1000кв. къща да не плащам данаци и някои да ми дава по 100к на седмица, ритам топка 2 пъти в седмицата щом а англия човек риташ топка може да има тези неща и аз искам. Протеста ми ще продължи всеки ден от 9 до 22 часа мястото е уточнено с МвР дивана в дневната, ще съм непреклонен до постугане на резултата. Оставка, оставка!!!

Иска се само още и още и то веднага!

П.С. Блинки почвам протест и към теб искам вече на всеки пост по 100 евро за всеки в форума, всеки новорегистриран по 1000 евро иначе ОСТАВКА!!! ОСТАВКА!!! да идва други собственик и да дава пари че то не се издържа да се коментира без пари :Д
 
Само един въпрос, как реши че са по-бедни от нас?
По официални статистики, между които и техни, по разговори с познати от там, по разговори с емигрирали в България руснаци (що ли няма емиграция в обратната посока).
 
Как е възможно бе хем искане за високи доходи хен намаляне на данаци акцизи

Ама ние не искаме високи доходи за държавния апарат, а за обикновените поданици на страната. Нали ти е ясно, че данъците и акцизите, с които се пълни бюджета не се използват за подобряване стандарта на живот в страната, или не ти е?

Опитът ти да бъдеш духовит щеше да бъде по-успешен ако беше съобразен с реалната ситуация в циганския коптор, който някои наричат (на шега вероятно) държава.
 
С новият план на Теленор от 9000 в роуминг и 30 000 в България отивам на левъл, който ми дава разговори за 50 лв месечно и 105 лв лизинг.

155 лв много ли ви е разхода. Или искаш 200-300 лв или повече за колата месечно на годишна база.
Ма ти си луд :D Аз толко да ненавиждам операторите, че номера ми е към Bob без никаква месечна такса, ами се отчита на всяка минута по около 11 стинки. Толкова говоря, че сметката ми някой път е под 5 лв за месеца, и то само защото еди френд се инати да си вземе модерен телефон и се налага да му звъня директно. Аз не знам що още хората броят минути за разговори, като има Viber и подобни, дето само малко интернет трябва. 50 лв за такава тъпотия са супер много, освен ако не говорим за бизнес. Аз и не разбирам хората къде по цял ден говорят по телефона, такива трябва да минат през рехабилитация.
 
По официални статистики, между които и техни, по разговори с познати от там, по разговори с емигрирали в България руснаци
По-твоята логика гръцките пенсионери, който идват в България са по-бедни от нашите и затова нашите не отиват в Гърция...
Те понеже са по-бедни от нас затова си купуват имоти у нас..
Средната заплата в Русия около 40 000 рубли или 1050 лв към днешна дата (при 0.26 ст за рубла), та пак питам как реши че ние сме по-богати от тях?
 
Ама ние не искаме високи доходи за държавния апарат, а за обикновените поданици на страната. Нали ти е ясно, че данъците и акцизите, с които се пълни бюджета не се използват за подобряване стандарта на живот в страната, или не ти е?

:Д искрено се надявам всички недоволни да задоволят недовоството си някой ден, но поне аз смятам, че няма да стане :Д
 

Горе