Счупен корпус на лаптоп ASUS

От: Re: От: Re: От: Счупен корпус на лаптоп ASUS

Така...Днес попаднах на Еисър които е на една моя приятелка.В старанието си да направят здрави стегнати панти са ги стегнали прекалено много и при постоянно отваряне затваряне пантите са се изкъртили от основата.Просто евтините машинки за 800-1000лв не стават много за разнасяне,постоянно отваряне затваряне.Ако ще е нещо за разнасяне и постоянен тормоз се взима бизнес клас лаптоп-dell latitude,hp elitebook,ibm/lenovo thinkpad,toshiba protege и др.
 
Да, явно за натоварена работа и експлатация си е нужно нещо във високия клас. И на мен все ми се чупят на странни места, но и много натоварване виждат. :)

Аз съм доволен от Toshiba като палтопи. Да не е някой мега ултра скъм Sony или Dell, но си върши работата добре.
 
От: Счупен корпус на лаптоп ASUS

Не виждам много добре снимката, но така като гледам, горната част (тази очертаната),

dffsdf.jpg

Леко по края я мини със секундно лепило. Изчакай 1-3 минути - > притискай здраво. По принцип става и за секунди, но по-добре повече задръж.

След това без да пускаш, с един поялник много, много леко докосни пластмасата. Не да прегори и да се разтопи на макс, а просто да се размекне и натисни (и с пръстите ще стане няма да пари чак толкова), докато се захване отчупената част за другата. Пак изчакай докато изсъхне хубаво. Ако искаш отгоре пак сложи малко секундно лепило и ако няма да е много грозно и изолирбанд. Мисля, че това ще реши горе-долу проблема с горната част.

А за отстрани, там където се отваря и затваря, може ли да направиш няколко фотоса (да раздалечиш на макс) и да снимаш счупената част и вътре, отвора (където се разделя)? Така може да ми хрумне идея как да я закрепиш. :)

Друг вариант е отново със поялник пластмаса от същия цвят като цвета на твоята, да го разтопнеш малко и да разпределиш тъничка ивичка, за да залепне за двете страни (като тиксо да стане) и изчакваш да изсъхне. Мисля, че това трябва да свърши работа за горната част.
 

Горе