Съвети как да продължите след провал

От: Съвети как да продължите след провал

Едва ли са искали и да се е налагало да се поставяш на мястото на жена с нейните "задължения" и отговорности като интимна партньорка, но ако успееш да се абстрахираш от личния елемент и това че не можеш да я "уволниш", вероятно ще схванеш, че може да ти е полезна като всяка друга жена, на която си плащаш заплата. Защото по твоята логика излиза, че единствено и само жените може да са полезни в бизнеса, ако не са ти интимни партньорки.
На една жена, която се е обвързала с теб, много повече й пука, ако бизнесът ти не върви или по някакви причини има трудности. На тези на заплата им е през ... шишарката и дори няма да чакат да ги уволняваш.
.

Абослютно това казвам, че жена, ако въобще може да е полезна, е само ако нямаш интимни отношения. Те поговорката да не си вадиш оная работа, там където си вадиш хляба неслучайно са я измислили. По принцип споделям идеологията, че човешкият фактор е най-критичнияа в един бизнес и трябва да е сведен до минимум. А жените пък са още по-ненадеждни, защото имат лични проблеми, честа смяна на настроения, и т.н и т.н . Това го казвам като потенциален работодател. Не ме интересува, че е дискриминация, аз не правя бизнес, за да ги третирам еднакво, а за да изкарвам пари.
 
От: Съвети как да продължите след провал

Искаш да кажеш, че ако жена ти не участва и не е запозната с бизнес-проблемите ти ще се справяш по-добре без ... непоисканите й съвети? добре. Ти си знаеш. Но за мен това не е универсална и непремено печеливша схема. Иначе "лафчето" е за други случаи, да не те съдят за сексуален тормоз или издръжка на незаконно дете, което жена ти няма как да го предяви, нали?!
 
От: Съвети как да продължите след провал

Може да я питам, но това е съветване, не е като да ми е част от екипа, и да се гледаме по цял ден. Освен това човек в живота играе много роли. Тези роли е добре да са различни в работа и семейство. А това не може да се случи, ако са преплетени.
 
От: Съвети как да продължите след провал

Много често в този сайт чета мнения с които не съм съгласен и това е напълно нормално. Все пак сме различни. Проблема е, че в повечето случаи мненията с които не се съгласявам нямат никаква логика и бих си заложил главата, че човека който го е писал е с IQ под 100. В този случай обаче напълно разбирам Road Runner, въпреки че не съм съгласен с него. Много бизнесмени разсъждават по този начин и при повечето от тях това е успешна практика. Аз лично мисля, че един мъж е много по-добър като лидер от една жена, но жената притежава едно качество за което мъжа може само да мечтае - и това е дарбата да вижда всички детайли (дори и най-малките) в определено начинание, а това е супер важно, особено за бизнес в начален стадий. Така че, ако един мъж може да бъде бизнес партньор с половинката си аз бих заложил, че ще успее и то най-вече заради жената.
П.П. Развалихме хубавата тема на Blinky. Все пак говорихме за това как да се изправиш след провал!!! :)
 
Да, дайте нещо по-темата. Това, което говорите има общо, но е хубаво да си по принцип по темата. Всеки голям играч, който е успял сега имал много бурен път до тук. И като пиша бурен, имам предвид много провали и падения. А това, че е стигнал до тук означава само едно - не се е отказвал и за миг. ;)

И колкото по-бързо се изправиш, толкова по-бързо ще продължиш, респективно ще стигнеш до успеха по-бързо. Дори и в най-тежките моменти е хубаво са помислите "какво губя, докато съм все още долу?" А то е много - бързото изправяне винаги е било стъпна №1 на всеки предприемчив човек.
 
От: Re: Съвети как да продължите след провал

Да, дайте нещо по-темата. Това, което говорите има общо, но е хубаво да си по принцип по темата. Всеки голям играч, който е успял сега имал много бурен път до тук. И като пиша бурен, имам предвид много провали и падения. А това, че е стигнал до тук означава само едно - не се е отказвал и за миг. ;)

И колкото по-бързо се изправиш, толкова по-бързо ще продължиш, респективно ще стигнеш до успеха по-бързо. Дори и в най-тежките моменти е хубаво са помислите "какво губя, докато съм все още долу?" А то е много - бързото изправяне винаги е било стъпна №1 на всеки предприемчив човек.

В тази връзка ще си позволя да цитирам малка част от видеото, което споделих по-горе в тази тема. Извинявам се, че е на английски на тези които не разбират, но мисля, че въздействието не би било толкова голямо, ако се преведе....
Let me tell you something that you already know. The world ain’t no sunshine and rainbows. It’s a very mean and nasty place and I don’t care how tough you are, it will beat you through your knees and keep you down permanently if you let it. You, me or nobody is gonna hit as hard as life, but ain’t about how hard you are hit, it’s about how hard you can get hit and keep moving forward, how much you can take and keep moving forward. That’s how win is done. And if you know what you worth go and get you worth, but you’re gotta be willing to take the hits and not pointing fingers saying you are not where you wanna be because of him or her or anybody. Cowards do that but ain’t you. You are better than that!
 
Последно редактирано:
От: Съвети как да продължите след провал

По темата не искам да се впускам в разкази, случки респ. истории. Мога да споделя с вас, приятели, че в както е писано в първия коментар, когато паднах и си стоях долу, аз бях просто човек който е опитал... Преосмисля се всичко и просто се изправяш. Ако трябва да определя предприемача, подобно на Блинки в първия коментар по тази тема (и въпреки че мисля, че не съм такъв) явно съм, защото падам, ставам тупам прахта и продължавам.

А ето и няколко мотивиращи цитати които винаги ме подпират ако кривна ( няма да ги изброявам с определена подредба):
-Някои градят своето бъдеще, а повечето от нас само го чакат да дойде.
-По-добре господар в ада, отколкото слуга в рая.
-Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си.
-Винаги правя това, което не мога, за да мога да се науча да го правя.
-Докато другите си казват: “Ами ако се проваля?”, аз си казвам: “А ако успея?
-Късметът се усмихва на смелите.

и така нататък. Имам над 500 цитати които държах в един сайт ( който занемарих) и в интерес на истината всичките са ми архив на комютъра. Всеки ден когато се събудя си тегля "късметче" усмихвам се и отивам на работа.

Да се върна на темата: Моят съвет... Колкото и банално да прозвучи: Никога не се предавай!

И любимият ми цитат от всичките (оповавам се на него):

МИСЛИ. ВЯРВАЙ. МЕЧТАЙ. РИСКУВАЙ !
 
От: Съвети как да продължите след провал

Благодаря за приятното четиво. Искам само да добавя,че колкото и да се проваляте,ако знаете накъде отивате и имате точната и ясна представа за това какво ще се случва - то ще се случи,вярвайте в себе си и никога не се предавайте !!
Успех на всички с начинанията !
 
Здравей и добре дошъл при нас. Радвам се, че намираш четивото за полезно и приятно. Пожелавам ти приятен престой тук при нас. Може да разгледаш и другите теми, също са доста интригуващи и актуални.

Безспорно е това, че този който не се е провалил не е успял. Най-голямата грешка, които хората правят не се крие в провала, а в това да се откажат след него. Може да се опише като тичането - всяко едно падане винаги означава само едно - ставане и продължаване. Не съм срещал човек, който да е паднал и на е останал на земята. Защо да не важи и за бизнес начинанията му?
 
От: Съвети как да продължите след провал

Независимо с какво си се захванал в даден период от живота си, идва момент, в който претърпяваш провал.Въпросът е да не се отказваш.
 
От: Съвети как да продължите след провал

Здравейте, всичко звучи много положително и лично на мен ми прилича на нещо, като терапия. Бихте ли споделили тогава, кога разбирате, че сте се провалили? Задължително ли е да фалирате или е достатъчно да не са оправдани очакванията ви? Защото моя случай е такъв. Започнах, справих се добре, разбира се допуснах и грешки, но с малко не постигнах това, което бях си поставил за цел. Понеже естеството е такова, сега губя година, докато успея да поправя грешките си и ако не допусна нови, след около 3години мога да кажа, че съм се справил. И това загубено време сега ме съсипва. В момента няма какво да направя, няма как да оправя нещата. Търся начин да не съжалявам за тези грешки. Но сега след като съм ги допуснал.... Леле колко нелепи ми се струват. Аз също губя много време в обмисляне и планове, стратегии, информиране и смятане, а постъпих като първокласник. Направих толкова добри схеми в области, които не бяха моята стихия, а най елементарните неща, ме върнаха във първи клас. Е... Провалил ли съм се аз? Защото не знам, а така се чувствам. А другите край мен, сякаш не виждат това и се правят, че са горди с мен. Цяла година още, а можеше и друго яче.
 
Re: От: Съвети как да продължите след провал

Здравей и добре дошъл при нас.

Как как? Лесно, днес печелиш няколко бона от бизнеса си, утре той пропада, защото нещо не се е развило правилно и започваш нещо друго или го заздравяваш. Не ми се вярва някой да не познава провала под една или друга форма. Дори и в личния живот е пълно с провали - харесва някой, искаш да си с него, но стратегията ти не пробива и реално си е провал, но като пробваш по друг начин или с друг човек, може да успееш. Няма как да усетиш успеха, ако нямаш провали. А такива късметлии дето правата им е само на горе - само по филмите. ;)

Никога не трябва да се съжалява за загубено време. Някои хора подхождат доста философски казвайки си "Еее, явно така е било писано...", а други малко по-практически - "Сега знам повече, защо толкова време е нужно, за да го разбера, значи така да бъде..."

Всяка една грешка, която допускаме, това ни носи съответните резултати, но поглеждайки назад, си казваме "Това как съм го минал по този начин, сега не бих го направил така..." и ето ти полза от това, че си бил в ситуацията. Притеснителното идва тогава, когато човек не успее да си научи урока, тогава вече е тъжно. :)

Другите винаги ще те поддържат и окуражават, няма как. Ще е грубо да е по друг начин.
 
От: Съвети как да продължите след провал

Здравейте, всичко звучи много положително и лично на мен ми прилича на нещо, като терапия. Бихте ли споделили тогава, кога разбирате, че сте се провалили? Задължително ли е да фалирате или е достатъчно да не са оправдани очакванията ви? Защото моя случай е такъв. Започнах, справих се добре, разбира се допуснах и грешки, но с малко не постигнах това, което бях си поставил за цел. Понеже естеството е такова, сега губя година, докато успея да поправя грешките си и ако не допусна нови, след около 3години мога да кажа, че съм се справил. И това загубено време сега ме съсипва. В момента няма какво да направя, няма как да оправя нещата. Търся начин да не съжалявам за тези грешки. Но сега след като съм ги допуснал.... Леле колко нелепи ми се струват. Аз също губя много време в обмисляне и планове, стратегии, информиране и смятане, а постъпих като първокласник. Направих толкова добри схеми в области, които не бяха моята стихия, а най елементарните неща, ме върнаха във първи клас. Е... Провалил ли съм се аз? Защото не знам, а така се чувствам. А другите край мен, сякаш не виждат това и се правят, че са горди с мен. Цяла година още, а можеше и друго яче.

Явно си се провалил щом не чувстваш да вървиш нагоре. То и в това да се провалиш се иска майсторство и нюх да усетиш на къде духа вятъра, за да може да реагираш преди да те повлече. И да се провалиш като хората не е лесна работа. :)

ПП: Винаги преди да се откажеш обаче обмисляй варианти за спасение на ситуацията. Ако няма...
 
От: Съвети как да продължите след провал

И тук идва границата между този нюх и упорството. Ето това ми е трудно. Всъщност за точно това беше въпроса ми.
 
От: От: Съвети как да продължите след провал

И тук идва границата между този нюх и упорството. Ето това ми е трудно. Всъщност за точно това беше въпроса ми.

То за това е нюх за да усетиш дали ще можеш да оправиш грешките или са непоправими нещата. Трябва да си направиш цялостен анализ на бизнеса и да си прецениш. Ако смяташ, че са оправими нещата + упорството ще станат работите. :)
 
От: Съвети как да продължите след провал

Провалил си се чак когато си го почустваш сам, че няма смисъл да влагаш ресурси в това, което си подхванал. Както каза Блинки - случва се на всеки. Ако този път за малко не ти се е получило, то следващия път ще потръгне. Важното е да не спираш да опитваш.
 
От: Съвети как да продължите след провал

не е силен този който не пада, а този който след като падне се изправя. Аз много пъти съм се питал защо се занимавам с едно нещо или друго и каквото и да направя не се отказвам. Като магаре съм... :)
 
От: Съвети как да продължите след провал

За да не повеждаме темата в грешна посока, се пренасочвам и отговарям по нея. Какво правя когато се проваля? Получавам няколко добри съвета, пия чаша бяло вино и продължавам да се боря. Щото като се замислиш, удовлетворение получаваш не само в крайния резултат, когато броиш пилците. Удоволствието трябва да е и по пътя към печалбата. Нали това е да харесваш това което правиш?
 
Последно редактирано:
От: Съвети как да продължите след провал

Здравейте, и аз искам да се включа към темата и да споделя своето мнение. Като по-млад и аз летях в облаците и смятах, че всяка идея е страхотна и ще ме изпрати в А група :) може би за щастие, не разполагах със средства, което от своя страна ми спести доста пари :) и течение на времето и с няколко неуспешни опита, разбрах, че нещата не се случват така, както ни се иска. В момента това, което аз мисля, че на мен ми помага е да инвестирам на сигурно, сумата да е такава, че да не ме върне назад и в печелившите неща, но винаги да търся нещо ново. Не за друго, но смятам, че човек трябва да има резервен вариант ако недай си боже бизнеса му се прецака.
 
От: Съвети как да продължите след провал

Пич, щом не си го разбрал категорично, значи още не си се провалил. Провалът настъпва тогава, когато не можеш да продължиш по същата пътека и трябва да сменяш пътя генерално. Различните трудности, възходи и падения не са провал.
 

Горе