Създаване на Уикипедиа Страница

Mr. George

Active Member
Здравейте,

Опитах се сам да разуча как се създава страница, но изискванията са прекалено много и наистина нямам време да се занимавам а трябва да създам 2 станици.
Една на артист и една на тематичен воден парк и двете на английски. На артиста има вече съществуваща стара и грешна страница, която или трява да се едитне или да се изтрие.

Мислълта ми е. Има ли тук някой експерт тук с развит профил на английси, който може да ми създаде тези страници според всички изисквания и с предоставена от мен информация. Моля обръщайте се с предложения и цени на лично.
 
От: Създаване на Уикипедиа Страница

Може ли да кажеш с каква цел искаш страниците?
 
От: Създаване на Уикипедиа Страница

Информативна. Страницата е на изпълнител за който работя. Има предишна създадена страница, но с грешно заглавие и много стара непълна информация. Тази страница или трябва да изчезне или да бъде променена заедно със заглавието, за да е модерна ъпдейтната страница. Искаш ли да ти дам повече инфо на лично?
 
От: Създаване на Уикипедиа Страница

Оф ужас е направо. Имат 1000 изисквания за всичко което пишеш.
Най важните неща са:
1. Уникално съдържание
Айде то това се подразбира, но не можеш да копираш дори и малки параграфи от някакво инфо.

2. За всичко което пишеш искат референс от някъде.
И това е разбираемо, все пак трябва да е потвърдено всичко.

3. Неутрална гледна точка.
Това също е ок.

Но интересната част идва когато де-факто започнеш да пишеш. Тогава се сблъскваш с вътрешната им сложна система на писане на статии, където си имат направо собствен език за форматиране на статиите, с който никой не може да се справи без да отдели доволно количество часове на четене и проба-грешка. Е аз нямам това време :D Имат много вътрешни изисквания за това дали нещо става за включване или не, дали е правилно написано, форматирано, поставено на точното място, недублиращо се с нещо друго в Уикипедиа и тн. тн. има и още много за което разбираш едва когато си го написал и някой не ти изтрие целия труд, въпреки че даже не си го публикувал а е на драфт. Не ми се пиша за това дори.

Затова искам някой който знае голяма част от правилата и тенденциите да ми напише страницата срещу заплащане и това е :D
 
От: Създаване на Уикипедиа Страница

Уф, лошо ми става като видя някой да пише "щ" като "шт", "я" като "иа", "ю" като "иу"... .
 
Re: От: Създаване на Уикипедиа Страница

Хм, изискванията не са много. Явно не са се пременили. Да системата им е ужасна и това е един много различен начин, нямаш аналогия с нищо друго, поне съдейки по моя опит, а не е като да нямам. :)

Имаш няколко важни секции, като реално трябва да се спазват добре структурата, уникалността, сформирането на текста и интерлинкването между други страници. ;) Мога да помогна тук, ако искаш. ;) Няма проблем. Само дай повече подробности и ще видя дали мога да съм ти от полза. ;) Дано и това, за което се пише е реално и би имало интерес, защото и това се гледа от време на време. За бг все още е бедна от към волентиирс и инфо, но е с тенденция да се разраства. Но като цяло качеството е зле, виж пример:

http://bg.wikipedia.org/wiki/Предприемач

Аз съм писал Лидерски качества, и сложих форума, но са ми го оставили, а са махнали ресурса на форума. Дано има и по-велики места в бг нета за предприемачи, но гледайки ресурсите, не смятам, че те са по-добри от това, но това вече е друго мнение. :) Или както каза един човек тук "Що ти е туй чудо?" :)
 
От: Re: От: Създаване на Уикипедиа Страница

Аз съм писал Лидерски качества, и сложих форума, но са ми го оставили, а са махнали ресурса на форума.

Ако източника е бил линк към статия или тема във форума не би трябвало да го изтрият.
 
Re: От: Re: От: Създаване на Уикипедиа Страница

Ако източника е бил линк към статия или тема във форума не би трябвало да го изтрият.

Що бе бате, то и сегашните там са си към хоумовете...нищо лично против тамошните ресурси, не искам да ме разбират криво....просто щом Wikipedia смята, че това са по Ок ресурси за предприемачество от форума, аз пасувам с този сайт. ;) Поне бг версията му.
 
От: Re: От: Re: От: Създаване на Уикипедиа Страница

Що бе бате, то и сегашните там са си към хоумовете...нищо лично против тамошните ресурси, не искам да ме разбират криво....просто щом Wikipedia смята, че това са по Ок ресурси за предприемачество от форума, аз пасувам с този сайт. ;) Поне бг версията му.

Точно заради това и на мен ми стана чудно защо са изтрили линка към предприемач, още повече, че не е комерсиален сайт, който продава нещо. Може и друга да е причината, например ако преди това си пускал неща, които не са били одобрени- дали не следят историята на ip-тата? Ще пробвам скоро да пусна един линк към предприемача от уикипедия.
 
Не знам къде се изгуби една тема, в която бях обяснил за тези модератори, дори и те се включиха. Не ме интересува честно казано, за мен лично Бг версията е слаба част и няма желание да се занимавам, хубавата у добра информация е по другите бг сайтове. ;) Това е само за факти, ако някой държи да види нещо, за да потвърди твърдението си. Едно време се използваше и за брандинг, но сега все тази.

Много ще съм ти задължен да го направиш. Аз исках от тази, но за жалост не сме много предприемачи за тази страница. :) Хахаха.
 

Горе