С кой cms да заменя wordpress/woocmmerce ?

linux

New Member
Използвам wordpress с woocommerce.
We have 1388 products and 2835 variations.

Повечето снимки за заменени с webp.

Проблема е, че wordpress така и не решиха проблема в базите данни с нарастващия wp_postmeta.

Каквото и да правиш - с времето лагва.

Използвам https://wordpress.org/plugins/usagedd/ и виждам как заявките се увеличават незнайно защо с времето.

В общи линии на година и половина правя нова инсталация и импортвам продуктите и вариациите. Другия им не оправен проблем, че че част от вариациите при импорт остават не активни. Писано е към съпорта на woocommerce, пробвани си са различни методи и плъгини за импорт и т.н.

Тук има ли хора с опит имали сайт/магазин на wordpress и минали на друга платформа заради подобни проблеми и дали са намерили нещо по-добро от към черпене на ресурси и по-лека платформа, която не увисва с времето.?

Чисти wordpress-и без woocmmerce имам и си работят идеално.
 
В общи линии на година и половина правя нова инсталация и импортвам продуктите и вариациите.
Ако поради някакви неясни причини тази черна магия ти помага, то един ребилд на базата ще ти свърши същата работа :D

wp_postmeta си има индекс по ключа, така че не знам какви безумни куерита трябва да се творят за да забози.
 
Къци, u don't get the point. Знам, че правиш разликата между lame and abuser!

anyway


Инсталация от преди минути.
Wordpress 6.2
Чистата му база на _postmeta e 10.1KB и съзъдржа 2 куерита.
Цялата база на чист wordpress е 1.1.MB
При инсталиране на woo - _postmeta 10.8KB - 4 куерита.
Цялата база от 1.1 става 1.8MB
След импорт на 8мб csv файл продукти с вариации _postmeta е 39MB с 434,875 реда /куерита/. Понеже @Torbalan Trolski питаше какви безумни куерита има там. А база с 15к продукта и вариации по 5 минимум, за там не ми се говори.
Отдавна се водят теми аджеба защо не оптимизират това и не създадат отделни бази за определени неща свързани с продуктите, но уви, It is what it is.

/_post като фреш инсталация е 4 реда и 23.3KB - след инсталация на woocommerce и импорт на въпросния csv - _post на 7.8MB и 5,953 реда.

инфо: - тествани са ръчни импортове - сейм шит. Адвани са 1 по 1 до към 500 продукта - сейм шит.

Последния кадърен ъпдейт на woo относно postmeta бе във версия 2.3.8 от 2015 година. Следващия им ъпдейт свързан с тази таблица е чак във версия 6.6.0 от 2022 и не е в насоката която говоря.

И това е само от woocommerce.
Дори да минимизираме използването на плъгини, малкия набор от тях - за кеширане, за оптимизиране, също трупа в тази база.
След декативация и изтриване на даден плъгин, куеритата остават. Има описани методи с плъгини или директо в базата, как да триеш всевъзможни ненужни неща./Помага за кратко време/

Тази "черна магия" при ребилда - помага до време.
Съвсем случайно или не, чета повечето changelog-ове на нещата които използвам. С години някой разработчици на плъгини, включае и на woocommerce оптимизираха работата си с избягването на ненуждни глупости в _postmeta, но с бавни крачки/woo не са типичен пример за това/.
Генералното решение е ясно и им го натявкат постоянно, но не искат да доразделят базата.

Въпроса ми е при кои други cms-и няма сходен проблем. Иначе може да се конкурираме в правенето на офтопици, ай ем шуър.
 
wp_postmeta си има индекс по ключа, така че не знам какви безумни куерита трябва да се творят за да забози.
Да ама полето meta_value няма индекс a много теми/плъгини имат търсения, филтрации и сортирания по каквото има в него.
 
Я дай списък на метата която имаш в базата.
 
След импорт на 8мб csv файл продукти с вариации _postmeta е 39MB с 434,875 реда /куерита/. Понеже @Torbalan Trolski питаше какви безумни куерита има там.
400K реда не е нещо кой знае колко страшно. Не че woo-то лягайки върху идеята на WP е образец на дизайн на база де :D

Да ама полето meta_value няма индекс a много теми/плъгини имат търсения, филтрации и сортирания по каквото има в него.
Това визирах в предишния си пост. Какви са аджеба тия куерита, дето оптимизатора на СУБД-то не може да се справи с тях.
По идея оптимизатора трябва първо да извади някакъв result set по индексираните полета и после върху него да се извършват останалите операции,
Но това не става с хвърляне на боб, а с използване на съответните тулове.
 
Ползвай доказани системи като: Opencart, Magento, Bigcommerce. Също така, ако пестиш от машина, мисля, че всяка една система ще лагва. Мисля, че твоят проблем не идва от системата, а финансите и липса на опит. Все пак пробвай с друга система няма лошо човек да учи нови неща и подобрява живота си.

Поздрави.
 
Метата са много. Изрих празните, 200к си заминага. В метата има цени, път до снимка и т.н.

DELETE FROM `wp_postmeta` WHERE meta_value='' OR meta_value IS NULL

С времето в зависимост от плъгини и теми, те догенерират празните meta_value, както спомена @contra и поради глупавата схема на базата при wordpress, съм се отказал от доста плъгини пълнещи тази база. Не ми идва на акъла един добър плъгин за търсене, които вдига продажбите, но омазва базата.

@Torbalan Trolski разбирам те. Въпроса ми е, има ли хора преминали от woo на друг cms. Мнението ми за wordpress и базата им е негативно и не искам да влизам в спор. База имам и около 200мб на wordpress, но много зависи какви и по колко куерита се прави при 1 юзър. Повечето плъгини драскат в postmeta. Малко са тези, които не го правят и не остават в базата.

@Станимир И въпросния wordpress с woo е при суперхостинг на високия им споделен хостинг 40 лв на месец. Викаш малко е да мина на 779лв на месец на нает, че виртуалния за 205лв/м. е малко. Въпроса е там, че всички тия неща за които пиша се тестват на локален сървър. Омазванията на wordpress при определени нужди не идват от ресурсите на този етап на сървъра. Видиш ли ти от скука базата на woo с въпросните пордуките е тестван на още 2 провайдъра на хостинг услуги, да речем изклюим финансите, и се фокусираме върху опита, ти остави това ми чак и плащано е било на подобни фирми да го фикснат. Нещо като твоята и на другия пич които ми е писал на лично, но и така не съм отварял и само предполагам защо е писал.

Дето се вика, аджеба как се акредитирате ? За домашно на един къмпетишън да оправите проблема, ама и 5к прайз да не мрънкате и останалите след първия - ликвидация. Как различните cms-и ще подобрят живота ми ? wtf kid ? Или ти абстрактно ? Човек с добра воля ако е минал през отва и иска да сподели, ще сподели, като не иска - няма.

@Torbalan Trolski си го е написал и съм много запознат с тази "сентенция"

Помнете това е форум. Ако някой ви помага, го прави от добро желание и през свободното си време.
Ако искате цялостно решение наготово и сдъвкано има freelance раздел. Ако искате 24-часова поддръжка си пригответе по 35€ на час и бутилка златно шампанско.

Въпроса е, че грешното схващане на форума, не може да е мой проблем и следователно нищо нередно не би трябвало да се вижда и в този пост. same shit

В интерес на истината на времето беше ужас joomla с virtuemart, сега woo ми изглежда така. Използването на wordpress до сега не е по мое желание, сайтчета правим и преди cms-ите.

Понеже не съм Well-Known Member и нямам nK постове дай да пишем тип abuser wannabe. Това ми напомня на времето когато Иво превеждаше joomla и бутахме cms-a, а от e107 /бг/ се дразнеха, като ги пита джумлер за техния цмс. Детски неща. Дето се вика малко поостаряхме за тия неща.

Ползвам съм в миналото изброените без Bigcommerce и други. Нямам поглед над тях от години. Въпроса си остава - някой минал от word/woo на друго за сходен проблем, при магазин с повече артикули ? Един вид искаше ми се да си спестя тестването на други и някой да даде насока, но винаги и както винаги ще потърся помощ в чужд форум и ще тествам, то се е видяло.

И най-важното - наблюдавам си сървърното време, времето за респонд, лагването не се изразява в минути или 10 секунди, просто го има и за мен е осезаемо, а е нещо което в началото го няма. Не достигам и 20% от ресурсите на superhsoting. които с удоволствие ще спра да използвам в близко бъдеще, единствено което стигам до 80% са inodes и те не са от wordpress.

P.S.
много плъгини и теми пишат редове в postmeta с идеята за опция за попълване на "опция" при Meta_key, но някои така си и остават празни и в процент са много. Трият се ръчно. Освен да се напише плъгин и на тригър да ги трие всеки ден....егати решението.

Апропо при кои cms-и схемата на база данни е малка и не работи на принципа на wordpress, визирам натрупването в postmeta от почти всеки плъгин?

Като няма отговори до седмица - триете тази тема, че само се разводнява. Профила също. Хелп да видиш.
 
Според мен търсиш проблема на грешно място.
Прати ако искаш достъп до някой дева копие.
Според мен конкретен плъгин/тема или и двете ти правят проблем.
И суперхостинг не е най-доброто място за какъвто и да е сайт.
 
Като няма отговори до седмица - триете тази тема, че само се разводнява. Профила също. Хелп да видиш.
Хелпът си го получи, а именно - уукомерс не е проблемът в случая.
За по-нататъшен хелп, трябва някой да види отблизо.

Но ако си държиш на мнението че уукомерс е виновен, местиш на Шопифай - там поне откъм бекенд гарантирано няма да лагва.
 
Когато WP започне да ти се вижда бъгав, значи не си попаднал на правилните девелопъри, хостинг и куп други фактори.
Аз ти предлагам да смениш дев-а.
Ето това е цялото обобщение какво да смениш. Не системата е виновна.
 
Метата са много. Изрих празните, 200к си заминага. В метата има цени, път до снимка и т.н.



С времето в зависимост от плъгини и теми, те догенерират празните meta_value, както спомена @contra и поради глупавата схема на базата при wordpress, съм се отказал от доста плъгини пълнещи тази база. Не ми идва на акъла един добър плъгин за търсене, които вдига продажбите, но омазва базата.

@Torbalan Trolski разбирам те. Въпроса ми е, има ли хора преминали от woo на друг cms. Мнението ми за wordpress и базата им е негативно и не искам да влизам в спор. База имам и около 200мб на wordpress, но много зависи какви и по колко куерита се прави при 1 юзър. Повечето плъгини драскат в postmeta. Малко са тези, които не го правят и не остават в базата.

@Станимир И въпросния wordpress с woo е при суперхостинг на високия им споделен хостинг 40 лв на месец. Викаш малко е да мина на 779лв на месец на нает, че виртуалния за 205лв/м. е малко. Въпроса е там, че всички тия неща за които пиша се тестват на локален сървър. Омазванията на wordpress при определени нужди не идват от ресурсите на този етап на сървъра. Видиш ли ти от скука базата на woo с въпросните пордуките е тестван на още 2 провайдъра на хостинг услуги, да речем изклюим финансите, и се фокусираме върху опита, ти остави това ми чак и плащано е било на подобни фирми да го фикснат. Нещо като твоята и на другия пич които ми е писал на лично, но и така не съм отварял и само предполагам защо е писал.

Дето се вика, аджеба как се акредитирате ? За домашно на един къмпетишън да оправите проблема, ама и 5к прайз да не мрънкате и останалите след първия - ликвидация. Как различните cms-и ще подобрят живота ми ? wtf kid ? Или ти абстрактно ? Човек с добра воля ако е минал през отва и иска да сподели, ще сподели, като не иска - няма.

@Torbalan Trolski си го е написал и съм много запознат с тази "сентенция"



Въпроса е, че грешното схващане на форума, не може да е мой проблем и следователно нищо нередно не би трябвало да се вижда и в този пост. same shit

В интерес на истината на времето беше ужас joomla с virtuemart, сега woo ми изглежда така. Използването на wordpress до сега не е по мое желание, сайтчета правим и преди cms-ите.

Понеже не съм Well-Known Member и нямам nK постове дай да пишем тип abuser wannabe. Това ми напомня на времето когато Иво превеждаше joomla и бутахме cms-a, а от e107 /бг/ се дразнеха, като ги пита джумлер за техния цмс. Детски неща. Дето се вика малко поостаряхме за тия неща.

Ползвам съм в миналото изброените без Bigcommerce и други. Нямам поглед над тях от години. Въпроса си остава - някой минал от word/woo на друго за сходен проблем, при магазин с повече артикули ? Един вид искаше ми се да си спестя тестването на други и някой да даде насока, но винаги и както винаги ще потърся помощ в чужд форум и ще тествам, то се е видяло.

И най-важното - наблюдавам си сървърното време, времето за респонд, лагването не се изразява в минути или 10 секунди, просто го има и за мен е осезаемо, а е нещо което в началото го няма. Не достигам и 20% от ресурсите на superhsoting. които с удоволствие ще спра да използвам в близко бъдеще, единствено което стигам до 80% са inodes и те не са от wordpress.

P.S.
много плъгини и теми пишат редове в postmeta с идеята за опция за попълване на "опция" при Meta_key, но някои така си и остават празни и в процент са много. Трият се ръчно. Освен да се напише плъгин и на тригър да ги трие всеки ден....егати решението.

Апропо при кои cms-и схемата на база данни е малка и не работи на принципа на wordpress, визирам натрупването в postmeta от почти всеки плъгин?

Като няма отговори до седмица - триете тази тема, че само се разводнява. Профила също. Хелп да видиш.

Мисля, че имаш сериозен проблем с главата, малък. :) Трябва да се лекуваш бързо и то много бързо. Нахален, неучтив и скачаш на хората, искаш ХЕЛП, но много знаеш, като знаеш толкова не искай помощ от хората, явно знаеш доста. Виж си шматкавите писания, хората ти дават мнение, ти се правиш на ГОЛЯМ, хайде пързаляй на някъде, аман от бавняри в тази държава.
 
Мисля, че имаш сериозен проблем с главата, малък. :) Трябва да се лекуваш бързо и то много бързо. Нахален, неучтив и скачаш на хората, искаш ХЕЛП, но много знаеш, като знаеш толкова не искай помощ от хората, явно знаеш доста. Виж си шматкавите писания, хората ти дават мнение, ти се правиш на ГОЛЯМ, хайде пързаляй на някъде, аман от бавняри в тази държава.
Виж идеята е ясна както навсякъде. Хващаш, плащаш на някой едни тънки пари, после те ти обясняват колко лошо решение е заради това, че не мислено за тази бройка продукти, което дискриминира и тяхната компетенция, че още в началото са се хвърлили на това. Но това пак не е истина, защото опен сорс значи, че имаш свободата да правиш / градиш / оправяш каквото си искаш. Друг е въпроса колко им стигат знанията да го направят.

За жалост отчаянието води до крайни и не много адекватни решения понякога. Виждал съм както Opencart с 2000+ продукта, така и Woocommerce пак с толкова, които вървят абсолютно добре и по никакъв начин не бозят. Тънкият момент е кой точно ги е изработил и как точно ги е направил, за да може това да е конкурентен онлайн бизнес, а не дупка, която да се кърпи постоянно.

И към автора.....човек, не знам сам ли си ги правиш, но е време да намериш някой да ти удари рамо. Виждаш, че тук хората добре са си го написали. Няма какво да се вайкаш. Имай предвид, че всяка, ама абсолютно всяка платформа ще има нещо, което няма да и харесаш. Все пак това не е къстам, да искаш всяко кодче да ти е точно нагласено.
 
Сменяй го този уордрпрес, не се занимавай с глупости. Хора, които държат изправен този умрял кон само за да изкарат някой лев, няма да спрът да ти обясняват, че проблема не е в пресата, а e в теб. Една опънкарта по-добре ще се справи.
Сайтове с толкова малко продукти би трябвало да вървят на PS1 без проблем, а не да искат стотици левеове за хостинг и woo гурота.
 
  • Haha
Реакции: Sky
Сменяй го този уордрпрес, не се занимавай с глупости. Хора, които държат изправен този умрял кон само за да изкарат някой лев, няма да спрът да ти обясняват, че проблема не е в пресата, а e в теб. Една опънкарта по-добре ще се справи.
Сайтове с толкова малко продукти би трябвало да вървят на PS1 без проблем, а не да искат стотици левеове за хостинг и woo гурота.
И това беше коментар за учебниците. :D
Направо да го хостне на аднроид бокса си викам аз. :D
 
Woocommerce му няма нищо , проблема е в на твоя дев телевизора ;)
Ако искаш всичко да е индивидуално за проекта ти отваряш vscode инсталираш един ларавел и си го написваш конкретно за твоя проект и си свиркаш.
 
@Станимир И въпросния wordpress с woo е при суперхостинг на високия им споделен хостинг 40 лв на месец. Викаш малко е да мина на 779лв на месец на нает, че виртуалния за 205лв/м. е малко. Въпроса е там, че всички тия неща за които пиша се тестват на локален сървър. Омазванията на wordpress при определени нужди не идват от ресурсите на този етап на сървъра. Видиш ли ти от скука базата на woo с въпросните пордуките е тестван на още 2 провайдъра на хостинг услуги, да речем изклюим финансите, и се фокусираме върху опита, ти остави това ми чак и плащано е било на подобни фирми да го фикснат. Нещо като твоята и на другия пич които ми е писал на лично, но и така не съм отварял и само предполагам защо е писал.

Както казаха хората по-нагоре - липсват ти знания.

Woo може да поеме стотици хиляди продукти без абсолютно никакви проблеми ако знаеш какво правиш и не мажеш като идиот.

Също със споделен хостинг за 40лв. няма как да очакваш перформънс. Направи сравнение с най-евтиния сървър от Hetzner (който е 50-тина евро) и бързо ще разбереш какво имам предвид. Ще ти отнеме 15 минути да го тестваш.
 
Брей, малко турско-индийски сюжет сте заформили тука. wp_postmeta като за начало няма идеята да държи 2к продукта с 4к варианта ;) хората развиват релационни бази данни. У-комерс или каквото имаш в случая тъпче в една таблица... е нормално е да е бавно. Направете си правилна структура на базата Х таблици с Н релации, индексирайте, къде има нужда и това ще върви на най-ниския споделен хостинг 1к3 и 2к8 записа въобще не са тема за обсъждане дори с SQLite... баси

ПП Няма нужда да скачаш на GoLang щото си чул, е бърз и многонишков, правилната стратегия е наличните технологии да се ползват по предназначение! Станимирка, ти си знаеш нали :D
 
Божке, вземете най-сетне та направете един читав нов екомерс ЦМС - очевидно има свободна ниша на пазара!
 

Горе