Така се управлява и развива сайт в БГ

От: Така се управлява и развива сайт в БГ

Да ще я коментирам, и ще ти кажа, че си допуснал една доста голяма грешка. Не 4% от маркетинг микса отива за реклама в Интернет, а 4% е ръста на инвестициите в Интернет реклама.
Реално процента на интернет рекламата в маркетинговият микс е около 8 с очакване да достигне 16%. Имай в предвид, че това не включва парите похарчени за Facebook и Google реклама.

Със съответните данни може да се запознаеш на на страницата на IAB. По отношение на ръста може да - погледнеш тази статия. Ако беше прочел и статията в последният брой на Капитал щеше да видиш, че според данни на Асоциацията на комуникационните агенции само инвестициите в Интернет реклама растат, а дялът и в маркетинговият микс достига 11,4%.
Т.е. малко по малко от тези 4% за който аз говорих. И това е за миналата година.

По отношение на това къде се намира България, то предполагам, че през тази година, ще достигнем процент на Интернет рекламата малко по нисък от този в Унгария, Полша и другите централно европейски държави.

Това беше отклонение от темата, но се надявам да дава отговор на въпросите ти по отношение на по горният ти въпроси.
 
От: Така се управлява и развива сайт в БГ

Заеби... .........
 
Последно редактирано:
От: Така се управлява и развива сайт в БГ

Ква статия си писал биааро?

Браво бе как го направи 5%, направо ми се вижда невероятен подвиг.
 
От: Така се управлява и развива сайт в БГ

Biarro мойте извинения, но не мога да разбера на къде биеш?
Какъв точно е проблемът. Да това са официялните данни, без значените дали ти харесват или не.
Колкото до 5% от всички трафик, със сигурност си държал дори и около 20% от целият Интернет трафик в България. Ако си направил един сайт през 1999та.

Не знам и защо имаш толкова негативно мнение към Българският пазар? Да факт е, че е малък и именно по тази причина се доминра от групи който са стартирали първи. Но да има и сделки, сещам се поне за няколко. На пример vbox7, bg-mamma и други. Все пари отишли при хора стартирали проектите си с ентусиазъм и в последствие изкупени от големите групи.
Сега вече наистина е доста по трудно, но когато си в началото на пазара винаги така се получава.

А ако не ти харесва българският пазар, заради обема си, участието на неазарни играчи и т.н., винаги може да се пробваш да се конкурираш на чуждият.
 
От: Така се управлява и развива сайт в БГ

Дог не е въпроса да се търси под вола теле не че не може да се намери.

Става въпрос конкретно за тази сделка и обяснението към нея - толкова баламско изглежда че сигурно даже е и верно - Предполагам че ако имаше за цел някаква врътка сигурно щяха да измислят нещо дето по да лови декиш, но това не пречи всеки да изрази съмненията си.

Още повече като се има факта за който писах на предната страница и го поствам пак

Сега като прочетох тази новина и ми мина още едно нещо през акъла - Продали сайта за да инвестират а в същото време обявяват че ще правят обратно изкупуване - тези две неща не ви ли се струват малко антилогични едно спрямо друго.
За да правят обратно изкупуване значи имат повече пари от колкото идеи а в същото време продават работещ сайт за да инвестирали???
 

Горе