Така се управлява и развива сайт в БГ

Иначе някой видял ли дали имат ръст в акциите след сделката. Интересно ми е как се е отразило това на стойността им.
Реално на база стойността на цялата капитализация едва ли ще се усети, но все пак си има спекуланти, които разчитат и това. Нали? :)
 
От: Re: Така се управлява и развива сайт в БГ

Специално за мен ли? :) Ще излъжа, ако каже, че не съм трогнат. :)

Еми не ми е странно, просто ми е нереално. И тук не е до ширини, а реално е до това какво реално един от нас би дал. И даже да не един от нас, то някоя външна компания. Пък и като слушам той голям бизнес ще дойде. Добре че видях темата тук, че да разбера за този сайт. :)

Това което каза за щерката направо ме кара да не чета нататък. :) Не заради теб, а заради сценария, по който минава сделката. ;) Съгласи се, че е нещо като на Рапунцел приказвакта. Аз то там много се радвах на коня. :)

Стотици % възвращаемост от начална инвестиция 250К, не съм оптимист да ти кажа. :) Аз до момента, че има гнило ми стигаше, Нататък всеки си има теория и разбирания за нещата. Мен до този момент ме интересуваше. :)

Дразня се, че се бият в гърдите и ни правят изскуствена реалност, това ме дразни. Паразът тук е реалност, това там са некви пародии. :)


Ако каже не, да не ти стане нещо :D

Нали ти казах че обичам консп. теории, та скалъпих и тази :D, всеки има различни хипотези - че има нещо странно има си.
А и нали знаеш как се вдига една стойност, ми по счетоводен път и после силен ПР и пазара захапва :D Но както и да е все смятам че тези са с една идея про активни и отчеите им са малко по завярване.
 
От: Re: Така се управлява и развива сайт в БГ

Иначе някой видял ли дали имат ръст в акциите след сделката. Интересно ми е как се е отразило това на стойността им.
Реално на база стойността на цялата капитализация едва ли ще се усети, но все пак си има спекуланти, които разчитат и това. Нали? :)

То няма и как да стане, час преди да затоворим петъчната сесия я пуснаха те първа ще виидм реакция, но като някакъв индикатор на 40% са от върха си преди кризата, а другите ни масово са над 80-90%
 
Re: От: Re: Така се управлява и развива сайт в БГ

То няма и как да стане, час преди да затоворим петъчната сесия я пуснаха те първа ще виидм реакция, но като някакъв индикатор на 40% са от върха си преди кризата, а другите ни масово са над 80-90%
Мда, аз имам на инвестора 2 акции и май са ми най-стабилните. Не съм ги гледал, за това казвам "май". :)

Хитър ход, пускат PR-а преди опенинга в понеделник. ;) Ако започне силно седмицата им, би продължила така.
 
От: Така се управлява и развива сайт в БГ

Недей залага много :D

Те от няколко дена са си на една цена няма мърдане, с този ПР по-ще спечелят за да се мръдне цената няква ликвидност да стане, че умряла работа сега :D
 
Re: От: Re: Така се управлява и развива сайт в БГ

Имам акции на Инвестора, имам и на зърнени, определено знам за какво ми говориш. :) Имаш наблюдения върху БФБ-то. ;)

Ако изкарат още нещо добро понеделник сутрин, ще видим доста активно търгуване на техните акции през седмицата. Не съм много вещ, но знам, че техническия и фундаменталния анализ са доста обвързани, особено когато се шушукат положителни неща. :)

Дано, аз им го пожелавам, все пак цели 2 акции имам, хахахаха. :) Успехи на компанията.
 
От: Така се управлява и развива сайт в БГ

Ти си бил крупен акционер :D

За жалост техническия анализ не е приложим тук, а аз съм такъв аналзатор в основата си после фундамент макар че вече станах доста силен и ги комбинирам 2та да се получи няква перфектна синергия :D

Тука всичко е слухове и манипулации, особенно манипулации и то гадни мръсни - пример гледай с холдинг пътища КФН такъв им го изигра че не е истина.

А за храните и там една излагация, чак ми е жал кво стана - нищо като грейне слънцето ще освети навсякъде небой се няма има фалити :p, aко можеш приемай загубите и ги инвестирай в по-добри компании по възможност запада, но внимвай тия седмици че се очква профит тейкинг в УСА почва
 
От: Така се управлява и развива сайт в БГ

В тази сделка е напълно нормално купувача да е платил с акции. Акции от същата фирма. Акции, които е получила даром, като член на фирмата. Пък и след като е ръководен кадър, може да са ѝ изсипани доста акции. Така че в сделката може да не е участвал и един реален лев. С такава напълно легална врътка се постигат много неща. Като например, коментарите тук. Също и "Вижте колко скъпи сайтове имаме и продаваме успешно!". И т.н. При такава "успешна" сделка е нормално акциите на емитента да се покачат.

Ето тази възможност никой не потвърди и никой не отхвърли. С акции ли е платено?
 
От: Така се управлява и развива сайт в БГ

Не четеш внимателно - някъде по назад постнаха инфо че парите са от семейството на новата собственичка - може пък да се е оженила за някой баровец дето да не иска да ходи на работа да я щипят колегите по бузките и да и е купил сайта да има с какво да се занимава и да се прави на шефка :)
 
От: Така се управлява и развива сайт в БГ

Внимателно чета ;)
Това, че са споменати пари не е еднозначно на левове. Не става ясно дали са долари,евро или друга разменна единица (като акции);)
 
То с 250К можеше да налее в силикон и тестове, та да стане една фолк дива. Но определено, ако искат да са в интернет бизнеса се изискват други инвестиции. Дано да имат възвращаемостта, която очакват. Само това мога да им пожелая.

Най-лошата акция, която имам е точно в сектора на храните. Че и се бутахме на IPO. Ужас. Малко съм скептичен за БФБ вече.

Но за сметка на това акции като на Инвестора, все още държат фронта. За това съм и леко с надежди. :)
 
От: Така се управлява и развива сайт в БГ

Ето тази възможност никой не потвърди и никой не отхвърли. С акции ли е платено?

Ти не четеш ли кво пишем в коментарите.

Това го отхвърли като идея, виж ми по-горния пост, при такива покупки/продажби има решение от УС, щото сие чисто обратно изкупуване, с активи не с кеш, никъде не се спомено. А и силно ме съмнява както казах тя да има акции, пък ако има са и опционални а те са с друга цел не да се продават на служителите си активи и те да плащат с акции - това е силно непопулярно на запад по ред причини :), а и не се сещам къде са го правили, то и тук съшо така.

Така че е по възможно дет вика Манта се оженила за някой пич, това е 100 пъти по вероятно от това с акции, а и пак се потретвам тогава щяхме да има решение - най-малко това се счита за вътрешна търговия и по закон трябва да се оповестяват иначе КФН ще ги скъса, ако не ги скъса ще ги съдерат Акционерите, ако решат да правят това и пак казвам това в графата на незаконите работи - просто го забравете този вариант - продажбата/покупка на активи с акции и то собствени, е доста голямо и всичко трябва е обяснено къде от накъде и поради що, понеже акциите за начало не са платежно средство, а дялово участие - право на собственост и то върху капитал/активи така, че нещата са доста различни и се искат решения от УС че в повечето случаи от ОСА.

Блинки то това с ИПО-то на храните бе култово, ТИМ зако направеха така честно ти казвам не знам - ти остави се аз имам - по другата им линия от страната на хима че и храните пак но съм диферсицфицирал с др. инстурментии са покрити всичко загуби и са +, ама верно тука БФБ-то силни номера прави а как ми се купува тука има 3-4 компании перфектно капиталзирани че в добър сегмнет, ама с тези данни от ЕС просто не знам кво да правя и като вкараме че е БФБ така ме спира че не истина :D
 
Последно редактирано:
От: Така се управлява и развива сайт в БГ

blackout0826, пишеш твърдения и заключения без факти. Защо мислиш, че УС няма да е съгласен при положение, че това е в тяхна полза?
Конкретно мацката е женена за младежа, който развива тиинпроблем (също собственост на инвестор).
Компанията вече е изкупувала собствени акции - това е факт. Какъв е проблема това и сега да е така?

Интересувам се от темата, тъй като и аз притежавам няколко акции на инвестор - ако има такава практика да се разменят акции за проекти - да ходя да си накупя :)
 
От: Така се управлява и развива сайт в БГ

Проблема е че така не стават нещата. Като те гледам май и понятие си нямаш какво се прави и кви са процедурите - фактите са че няма нито решение на УС нито нищо, при обратно изкупуане не става като се прдават активи(и то трябва да на един човек продажбата), дори и да стане трябва изрично решение както и за изкупуването от кеша. А и така не се прави така обратно изкупуване, поради простата причина че купуваш актив, но не само ти айде като си толкова запознат къв е проблема една компания да прави обрато изкууване за актив, така става че 100 човека имат права върху този актив, имаш ли си понятие това как става това и кой взима този актив в управлява :D затова всички обратни изкупувания са с кеш. Пак ти казвам това са фактите, не прилгай спекула, и да имаш и да нямаш процедурите са еднакви това ти е факта :) и моите заключения са на базата на факти, заразлика от твоите предположения базиращи се на няква хипотеза, която няма реално как да стане :D, ако няма определени взети решения, а те по закон трябва се обявяват - а и щом един от главните акционери ти каже че е в пари, ти си мисли че пак е с акции, не знам кво говори за теб :D А да и да не забравя нали тези акции после някой от мажоритарите трябва е с увеличение или викаш ще ги унищожат като опция, ама и за нея ти трябва решения :D и най-малко еди си кой Х продава на еди си кой У Z броя акции от еди си кои вид заради еди си кое. Спирам да пиша по това, че направо жалка работа става - се изкара бялото черно :D

Леле чак ми става смешно като пиша, ебати и конспираторите дето се извъдихте, само да не кажете че сега и слънцето е една голяма лампа е ние сме главни герои в Шоуто на Трюман :D :D :D

П.С. Не го приемай за заяждне, а за коснтруктивна критика.

Изкарай някъде някъв документ, че съм сбъркал и ще си призная че съм сбъркал, ама фактита са си факти
 
Последно редактирано:
От: Така се управлява и развива сайт в БГ

Внимателно чета ;)
Това, че са споменати пари не е еднозначно на левове. Не става ясно дали са долари,евро или друга разменна единица (като акции);)

Еднозначно е защото пари не е еквивалент на акции, а в съобщението е казано че е продаден за 200 000лв - тоест продадено е за пари тип левове.
 
От: Така се управлява и развива сайт в БГ

Лазаров - това което си постнал не мисля че има отношение по темата а по скоро потвърждава написаното от Блеки - Решение на Съвета на Директорите - Избран инвестиционен посредник точно зададени параметри и тн - просто едно нормално обратно изкупуване което част от фирмите предприемат когато си мислят че акциите са им подценени или искат да напомпат малко самочувствие в инвеститорите и акционерите.
Това което се опитваше да ти обясни че за да се стигне до твоята хипотеза трябва да бъде завъртяна цялата тази машина което в случаят не е факт защото не е платено с акции а с пари.

Сега като прочетох тази новина и ми мина още едно нещо през акъла - Продали сайта за да инвестират а в същото време обявяват че ще правят обратно изкупуване - тези две неща не ви ли се струват малко антилогични едно спрямо друго.
За да правят обратно изкупуване значи имат повече пари от колкото идеи а в същото време продават работещ сайт за да инвестирали???
 
От: Така се управлява и развива сайт в БГ

Брех, ти ме уби до сега сто пъти писах че се правят такива процедури с това ли ще ме оборваш.

Я чети внимателно къде е опоменато изкупуване с продажба на активи :D + това са акции в обръщение :)

Пак чети "Началната дата на изкупуването е 8 март 2012 г., а крайната - 31 декември 2012 г. Минималната цена е 8 лв., а максималната 14 лв." е обесни според теб как става, на каква цена да се оцени актива и акциите на тази жена дето ги няма тез акции:D, тези параметри са ясни и точни и казват точно какво се прави а то е купуване на акции, не продажба на активи :D, актива не е платежно средство само от тук тръгни. - важни неща ти се губят в тезата ти, просто е ирелвантно всичко, затова ти обърщам такова внимание, да видиш къде бъркаш. Ако си инвеститор, трябва са ти ясни нещата, не да защитава такива тези, защото само ще те забатачат повече.

"Съветът на директорите е избрал Карол АД за лицензиран инвестиционен посредник, на който ще бъде дадена поръчка за изкупуването." Като вземеш брокер да върши това той прави две неща взима от едни акции и им дава кеш - обеменя платежни средства за дялова собственост

Взимам да спирам, че това дето го повтарох сто пъти ме мързи пак ти го казвам, явно ако ти каже че марсианците са и дали пари по ще вярваш.

ПРИ ОБРАТНО ИЗКУПУВАНЕ, СЕ ИЗКУПУВАТ АКЦИИТЕ В ПУБЛИЧНОТО ОБРЪЩЕНИЕ - ИЗКУПУВАТ СЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО С ПАРИ, НЕ С АКТИВИ

П.С. Манта при такова изкупуване освен, което писа, се счита като увеличение на акционерното богатсвто, посредством капиталов прираст и в много случаи на запад именно това се позлва, за да не се раздват дивиденти - неразпределят печалбата(капиталзиират печалбата), връщат кинтите в АД-то а от там я реинвестират в идни проекти, и както писа при кофти моменти се подкрепя, а ако не е така, директно се гласува да изкупува и се връща печалбта под формта на капиталов прираст, което като цяло вдигата акцията, пазарните участници най-обичат обратните изкупувания наред с дивидента - последна справка Епъл това правят над 30 милиярда програма за обратно изкупуване, това до къде ще виднге цената не ми се мисли, най накрая ще са доволни акционерите им щото при 100 милярда кеш няма никъв дивидент от 10 години на сам

П.С2 Манта аз по рано това писах в кофти период на креативността са и е добре се купуват активи и да се инвестира. А пък обратното изкупуване, е с цел подкрепа на акциията и задоволяване на акционерските итнерси. Малко алогично е на пръв поглед, но едното е оперативно/инвестиционно дейстиве (това за сайта) а пък обратното изкупуване е чисто финансова дейност - то не случайно и така са разделени на такива пера отчета на паричните потоци пък и се счита един вид инвестиция в увеличване на богатсвто на акционерите, така че не са взаимно свързани че изключващи се.

Аз смятам, че имат някъв проблем с касата и зтова са го продали - много наляха в инвестиране, и като гледам се увеличват взиманията от клинеите, това в повечето случай се практикува да максимизрат отчетната печалба като дават по добри услувя на продавачите, но разковничето е че така компаниите вървят на супер ниска ликивндост демек оборни пари и при следващото плащане може се наложи са на сухо и от там продажба на активи - за жалст не мога намеря точния отчет по паричните потоци да видя дали съм прав - но както и дава 200к вливане + 50к до края на година си е добре във времена на криза, ако питаш мен за сметка на приход от актив които е относително малък, спокойно биха влезли във владение на нов, и може би това ще направят скоро си мисля ще видим, кой е прав :D

Абе съгласен съм че нещо понамирсва, ама квото и да е къмто компанията, се намира преклано праводоподно потвърждение, че там нещата са ок. Виж към дамата е по-схематичното, ама и там 1001 причини има от де имат кинтите. Ако го препородадът вече, тогава сто процента ще е ясно къде е в мирисано, пък ако е няква голяма надценка и то в кратки срокове, инвестора не знам как ще си хапят после гъза :D
 
Последно редактирано:
От: Така се управлява и развива сайт в БГ

Явно цитатът от Алекси Андонов не е бил достатъчен:) На кратко ситуацията е следната, на кратко. Мениджъра на сайта е имал едни пари и е сметнал, че може да ги избие, тъй като знае всичко което се случва със сайта.
Инвестор пък е нямал нищо против да продава при определена цена. В един момент интересите са се срещнали и готово.
Ако прегледате форумът на Инвестор ще видите за какво точно идва реч.
Даже Андонов директно е посочил произхода на капитала по сделката а именно от майката на сайт мениджъра.

Проблемът е, че в портфейла имаме прекалено много малки сайтове, които не допринасят много като приходи за групировката, но отнемат ресурси и внимание.

Конкретната причина за продажба на сайта беше, че семейството на проджект мениджъра на сайта имаха свободни пари за инвестиции и ни направиха оферта за купуване на сайта. Не сме имали желание да продаваме Насам Натам, но в тази оферта видяхме възможност да намалим бройката на малките сайтове и да се концентрираме върху сайтовете с големи приходи и пазарен дял. Мисля, че спрямо приходите и размера на сайта се споразумяхме в една коректна цена, която съдържа добра доходност за акционерите на Инвестор.бг.

Впускаме се да търсим "под вола теле" и от това се получават всичките ни проблеми.
 
От: Така се управлява и развива сайт в БГ

Да бе, всичко дето фърка се яде...

Ще коментираш ли статията дето ти пуснах вчера?
 

Горе